Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - marttoma

Pages: [1]
Users / Re: Linuxmce10.04 & AVWizard issue
« on: September 27, 2012, 12:13:01 am »
So finally there is a list if issues, which had to be solve:

1) xorg.conf was missing from linuxmce installation -> I had to create new one
2) ATI driver from linux installation is wrong -> screen is blinking -> this driver has to be removed and new on from ATI web pages has to be installed -> blinking disappered.

I am not linus advance user, my friend was doing this -> I was not able to upload any file (pastebin did not work), you l3mce was asking for -> sorry.


Users / Re: Linuxmce10.04 & AVWizard issue
« on: September 24, 2012, 10:10:06 pm »
Thank you for input Barney.

I have opposite experience: when I did not have /etc/X11/xorg.conf, the AVWizard did not start (in any way).

When I created "xorg.conf" (by command:  Xorg :1 -configure) and restarted computer, the AVWizard started, but it is blinking and is too huge (it looks like the HD 6550 driver in linux 10.04 is not correct).

I am going to reinstall the graphic driver by new one from ATI and let you know the result.


Users / Re: Linuxmce10.04 & AVWizard issue
« on: September 24, 2012, 09:22:51 pm »
I made new installation of linuxmce and xorg.conf file in /etc/X11/ dir is missing.
This is probably source of issues.

Users / Re: Linuxmce10.04 & AVWizard issue
« on: September 24, 2012, 12:03:41 am »

I just tried to reboot via script sudo /usr/pluto/bin/ What it did? It restarted computer, BIOS was loaded, then some script from linuxmce - last what I saw was info "/etc/X11/xorg.conf is missing, AMD Redeon HD6550 driver will be used", then black screen and then bluse screen with message "Failed to setup X".

Now I reboot again by the same script (sudo /usr/pluto/bin/ and during to boot I pressed the Shift key -> I got the screen where I could select normal mode or save mode -> I selected save mode -> there was some script -> the script stopped with "Give root password for maintenance (or type Control-D to continue)".

Control-D to continue does not work. It looks keyboard does not work. Just soft reset works -> ctrl+ald+del -> it will restar the computer.

Pls let me know if this above somehow help.

I am going to download you requested.



Users / Linuxmce10.04 & AVWizard issue
« on: September 22, 2012, 12:20:38 am »

I am trying to install linuxmce10.04 from ISO CD, during installation everything looks good, but I have issue with AVWizard:

1) AVWizard does not run automatically on the first startup after installation -> linuxmce window is small (800x600)
2) AVWizard does not start also by pressing Shift during reboot.
3) AVWizard does not start from linuxmce apps

No idea what is wrong. I am using integrated graphic card "AMD Radeon HD 6550D" in CPU (AMD A8 X4 3850).

Can someone help me?


Users / Re: Nvidia VDPAU - question
« on: September 22, 2012, 12:11:19 am »
Aha, ok, I see. Thanks a lot.

Users / Re: Nvidia VDPAU - question
« on: September 21, 2012, 05:06:23 pm »
Is it the Kernel upgrade needed if I would install proper linux driver from the card vendor i.e. from Nvidia?

Users / Re: Nvidia VDPAU - question
« on: September 21, 2012, 09:08:54 am »
I have currently EVGA GeForce 8400GS

I am asking such question about VDPAU support, because I would like to buy new one: ZOTAC GeForce GT610 1GB DDR3 ZONE Edition

Users / Re: Nvidia VDPAU - question
« on: September 19, 2012, 10:20:25 pm »
I see, thank you for explanation. In case both i.e. 810 and 1004 support VDPAU, is there any limitation on media application in case of VDPAU feature set or this is just question of driver?

In other words, if I have a NVIDIA graphic card with feature set A,B,C or D, and I have from NVIDIA correct linux driver, does it mean any set is supported by media apps?


Users / Nvidia VDPAU - question
« on: September 18, 2012, 10:36:06 pm »
Hello guys,

I have a question regarding to Nvidia VDPAU.

Which linuxmce version is supporting Nvidia VDPAU and which VDPAU feature set (A,B,C or D)?
For VDPAU feature set see:

Thanks a lot for answer.

Pages: [1]