Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - fmooraby

Pages: [1]
Installation issues / Re: DHCP does not seem to work!!!
« on: October 10, 2007, 11:04:40 am »
Hello b-ran

I am using the usb ethernet adapter because I do not have an onbard ethernet card.  I checked everything and still nothing was working.

However, after quite a few core reset, it seems to be working now.  Hope it stays as is.

Thanks to all for your help though.


Installation issues / Re: DHCP does not seem to work!!!
« on: October 09, 2007, 10:41:20 pm »
Thanks for your help Juan,

Because I do not have onboard ethernet card (and not enough pci slots), i have ethernet through usb.

Yes, DHCP is selected to be sent (in web admin).  I checked under kubuntu system settings and it seems dhcp is not on (or the status is not correct).  When I try to (re)start DHCP, it fails.

Installation issues / [Solved] DHCP does not seem to work!!!
« on: October 08, 2007, 11:16:40 pm »

I have finally installed LinuxMCE on one of my machines.  However, DHCP does not seem to be broadcasted.  I have 2 usb ethernet interfaces attached to the machine (eth1 and eth2).

eth2 is the connection to the internet (and is working fine) with add
eth1 is the connection that DHCP should be broadcasted (default add, i.e

When I set my laptop to static address (, connected to a devlo dLan, I can access the LinuxMCE Web admin.  I checked /etc/network/interfaces and, in web admin, CORE>My Devices>Device Data>Network interfaces (string is: eth2,,,,|eth1,, all seem fine.

I really do not see what it is not working and certainly do not want to set a static address on my laptop everytime i connect.

Please help.

Users / Re: Two Wireless Interfaces!
« on: October 01, 2007, 10:47:10 am »
Hi Marco

This is great.  They even have some with B/W up to 200Mbps.  I will try them and post the results here (in the forum).

Thanks again,

Users / Re: Two Wireless Interfaces!
« on: September 29, 2007, 11:42:32 pm »
Hi Marco

I saw one of the 'ethernet over power lines' plugs (by phillips) on the net today.  However, I haven't seen anything above 14Mbps yet.  If I can get one with over 100Mbps, I think that this will be my prefered option.


Users / Re: Two Wireless Interfaces!
« on: September 28, 2007, 09:33:30 pm »
So you mean that I will be better off getting long ehternet cables to connect to the media boxes then!  Oops

Users / Re: Two Wireless Interfaces!
« on: September 28, 2007, 03:52:51 pm »

I'd like to try out the Media and PBX functionalities of the MCE.  But if you say it will affect quality and reliability, then I'll do it without wireless.

Here is a rough idea of what I want to achieve:

  Linux MCE
  #        #  V          Wireless Router    Media Boxes
  #        #--|(1)... & ADSL Modem         ######
  #        #           V   ######  V      V  #        #
  #        #  V       |--#        #--|. . . |--######
  #        #--|(2)...    ######       Wireless
  #        #                | |                Bridge
  ######                | |         
    |                        | V         
    |                    |ADSL LINE
    V                        |
PSTN LINE                |

Users / Two Wireless Interfaces!
« on: September 28, 2007, 01:50:16 pm »
Forum users

The MCE requires two network interfaces.  Can both interfaces be wireless?


Pages: [1]