Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - mediajoe

Pages: [1]
Installation issues / 10.04 "add software" never populates.
« on: January 16, 2014, 05:05:17 am »
I spent a ton of time searching the forums for my individual issue but none seemed to apply.
Fresh core/hybrid install of 10.04 (downloaded a couple days ago). Hardware is Dell Dimension E521, AMD 64 x2 4200+ with 4 GB Ram, 250GB HD, DVD RW drive.  Everything seemed to go least I didn't catch any errors.

I went through the setup wizard ok and got it working as expected.  Detected all my devices with no issues.

I popped in a DVD, it detects the disc but will not play...says it's defective or dvdcss is not installed.  I read that was necessary for play of encrypted discs.  After some searching I read I could install it via "add software" or command line.  I tried add software first and it just opens a page with a black window with nothing in it.  I thought maybe it took time for it to build the list but it never populates.  So I went to the KDE desktop and opened a Konsole and ran sudo apt-get update, then sudo apt-get install kubuntu-restricted-extras.  It looked like it installed a lot of packages etc. Then I restarted the server.

I tried loading my copy of Ironman 2 and got a message the disc was detected, then a message that it was either damaged or dvdcss was not installed.

Not much good as a media center if you can't even play a dvd.

Any help would be appreciated.

Pages: [1]