Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - polly

Pages: [1]
1
Wiki / Forum and wiki server upgrade on 25.10.2013
« on: October 22, 2013, 10:08:41 pm »
Hey,

the server running wiki and forum on is quite a bit outdated.
So the i plan to do a major upgrade to most recent debian version on friday, 25.10.2013 (starting at 19.00 CEST).

i try to keep the downtime to a minimum.

how come?
i  wanted to do a upgrade to the wiki and setup a apache solr search coz' me and others complaining about finding anything in the wiki but php version is to old for the latest wiki version.
maybe more in case this worked ;-)

Cheers,
ochorocho

2
Developers / linuxmce.org re-design
« on: May 14, 2013, 01:14:24 am »
Hey...

currently working on a new design for linuxmce.org.
Joomla will be replaced by TYPO3.

this is my current design:
http://dokuwiki.knallimall.org/_detail/de/linuxmce_macmini_2010_4_1/lmce-website.png?id=de%3Alinuxmce_macmini_2010_4_1%3Alinuxmce_color

thoughts? suggestions? etc.... are welcome!

Cheers,
ochorocho

3
Users / Update 10.04 to 12.04 = success (at least to me)
« on: March 13, 2013, 11:42:43 pm »
Hey ...

i upgraded my LMCE 810 to LMCE 1204 and from the current point of view it was a success story for me as a semi skilled programmer.

With the help of Google i was able to fix all the install issues i had.

Here is what i roughly did:
http://dokuwiki.knallimall.org/de/linuxmce_macmini_2010_4_1/linuxmce_1204_upgrade

For now i couldn't find any big issue ... i'm not using any special equipment, currently its more a HTPC than a home automation system.

Parts of the System i tested till now:
  • VDR works
  • both network cards work
  • NVIDIA graphics works
  • AvWizard detected audio correctly and played sounds nicely

i expected the upgrade driving me nuts, but it was quite easy ... :-)

thoughts and questions are welcome :-)

ochorocho

4
Users / MAC: Boot an Install from DVD
« on: December 12, 2012, 01:53:56 pm »
Hey,

i have my own MacMini 2010 and access to different Macs.
I cant boot into Live from DVD anymore.
DVD is detected and boots up but is stuck while loading "radvd" ....

No idea whats going on.

But if you have a Mac it would be great to hear your experience using the DVD.

Thanks.

ochorocho

5
Developers / lmce-admin redesign ?
« on: November 09, 2012, 10:04:49 pm »
Hey ...

i just wanted to start a discussion about about the current state of lmce-admin.
i think it does a good job, but the interface looks old and web admin could be more fancy in the GUI point of view ...

posde pointed out that the architecture is great.

What i can do:
- jquery (javascript)
- css
- html ... a little php
- .... learn learn learn ....

The goal is to improve the interface of lmce-admin and give it better wizards with a more "human" description.
After installing, lmce-admin imo is the next step to simplify things, and make configuration a lot easier.

This does not mean i will/can do it... ;-)

cheers,
ochorocho

6
Users / qOrbiter add stylesheet.qss
« on: November 04, 2012, 05:09:32 pm »
Hey,

i read about adding a stylesheet to Qt Apps.
http://www.qtcentre.org/threads/12454-how-to-apply-stylesheet-defined-in-qss-file-to-qt-application

This would be really useful/handy for me when it comes to orientation change, and little adjustments depending on the device.

How can i load a stylesheet into qOrbiter?

Thanks

ochorocho

7
Users / qOrbiter Loading component Failed
« on: November 04, 2012, 05:04:46 pm »
I'm editing the *.qml files using Qt Creator on Mac via Samba.
My Tablet is a Acer Iconia A210. Skins are located on the Core (is given by qOrbiter, i guess).

i tried to add a file under compontents/*
Therefore "Clock.qml" to "Clockdate.qml"in components/

Added this code to Screen_1qml
Code: [Select]
        Clockdate{
            id:screen1date
            anchors.right: parent.right
            anchors.rightMargin: scaleX(40)
            anchors.verticalCenter: headerbg.verticalCenter
        }

while Loading qOrbiter, a "./adb logcat" debug information from the device gives me:
Code: [Select]
D/Qt      ( 4504): finishing load
D/Qt      ( 4504): screenScreen_1.qml loaded.
D/Qt      ( 4504): Starting timecode...
D/Qt      ( 4504): opening connection to  "192.168.80.1:12000"
W/Qt      ( 4504): http://192.168.80.1/lmce-admin/skins/android/tablet/default/screens/Screen_1.qml:47:9: Clockdate is not a type
D/Qt      ( 4504): Starting timecode...
D/Qt      ( 4504): Time code running, moving on.
D/Qt      ( 4504): "Starting screen switch"
D/Qt      ( 4504): "About to call screenchange()"
D/Qt      ( 4504): "Done call to screenchange()"
D/Qt      ( 4504): "20:44:43::DCERouter Responded to Register with OK"
D/Qt      ( 4504): loading page from network
D/Qt      ( 4504): finishing load
D/Qt      ( 4504): screenScreen_205.qml loaded.
D/Qt      ( 4504): Starting timecode...
D/Qt      ( 4504): Time code running, moving on.
D/Qt      ( 4504): Screen Changed:http://192.168.80.1/lmce-admin/skins/android/tablet/default/screens/Screen_205.qml
D/Qt      ( 4504): setFullScreen true
D/Qt      ( 4504): setFullScreen true
D/NetdConnector(  186): RCV <- {601 limit alert globalAlert wlan0}
D/NetdConnector(  186): SND -> {bandwidth setglobalalert 2097152} {null}
D/NetdConnector(  186): RCV <- {200 Bandwidth command succeeeded}
D/NetdConnector(  186): RSP <- {200 Bandwidth command succeeeded}
D/Qt      ( 4504): "Starting screen switch"
D/Qt      ( 4504): "About to call screenchange()"
D/Qt      ( 4504): "Done call to screenchange()"
W/Qt      ( 4504): http://192.168.80.1/lmce-admin/skins/android/tablet/default/screens/Screen_1.qml:47:9: Clockdate is not a type
D/Qt      ( 4504): Command to change to:Screen_1.qml failed!
D/Qt      ( 4504): Screen Changed:http://192.168.80.1/lmce-admin/skins/android/tablet/default/screens/Screen_x.qml
V/Sensors (  186): void cb_onMotion(uint16_t)
W/ActivityManager(  186): Activity destroy timeout for ActivityRecord{410cfea0 org.linuxmce.qorbiter/org.kde.necessitas.origo.QtActivity}


How can i add a qml to the components folder and load it?

Thanks for your help.

ochorocho

8
Users / qOrbiter Android - change skin
« on: October 25, 2012, 10:18:32 am »
Hey,

just bought a Acer Iconia A210 Tablet for qOrbiter skinning stuff....

Now i want to have my own skin based on default skin.

What i tried:
 - duplicate "default" in /var/www/lmce-skin/skins/android/tablet/
 - change "skindir" in Style.qml
 - change "skin" in config.xml to the name of the duplicated default folder

This ends up in a crashing qorbiter while its trying to load the skin.
If required, i can provide some device debug information in a few hours...

Cheers,
ochorocho

9
Users / qOrbiter - loading Skin issue
« on: October 21, 2012, 07:29:28 pm »
Hey...

qOrbiter is building fine.
When i select an Orbiter i get "... uses incompatible Qt library. (4.8.2) [release] ..."

http://pastebin.com/ASVAt08u

How can i ge around this problem?


thx,
ochorocho

10
Users / Mac USB Boot gpxe - PXE booting MacMini
« on: September 16, 2012, 03:45:32 pm »
Hey,

i managed build a usb stick that boots gPXE on a Mac!

What it does is it boots into refit and refit boots up syslinux which is booting GPXE.KRN.
Not 100% sure if this description is correct, but it works for me!

Here is my little manual:
http://dokuwiki.knallimall.org/linuxmce_macmini_2010_4_1/linuxmce_1004_md_setup

ochorocho

11
Users / qOrbiter Skin - first design
« on: September 04, 2012, 12:13:37 am »
Hey....

i'm working on my own qOrbiter skin.
Currently i'm playing with Photoshop get the basic design.

here you will find a few screens with a little description:

http://dokuwiki.knallimall.org/de/linuxmce_qorbiter

Would be great to read your comments ...

Cheers,
ochorocho

12
Installation issues / wii remove cursor hover wrong menu item
« on: January 10, 2012, 11:24:59 pm »
Hello,

my Wii Mote works pretty good on 1004.
When i hover a menu item some other (random) menu item is marked as hoverd (red outline) and sometimes jumping around.

see the video its better than my description  :-)
http://dokuwiki.knallimall.org/linuxmce_macmini4_1?&#cursor_menu_issue

i followed the instructions here: http://wiki.linuxmce.org/index.php/Nintendo_WiiMote


Is there a way to fix this issue?


Thanks in advance

Cheers,

13
Installation issues / LinuxMCE MacMini 1.66 Ghz / Intel Core Duo
« on: July 11, 2010, 10:47:52 pm »
Hello,

first of all, i'm a LinuxMCE beginner. please, do not blame me if i ask stupid questions. ;-)

i want to install LinuxMCE on a MacMini.
LinuxMCE would be my preferred solution for a Media Center.
I already managed to run the lightweight interface.
But i want to run the UI1 whithout alpha blending. I tried to install several times before, but it looks like the Intel GMA950 has not enough power to run UI1, is this true?

Do you guys think it's possible?
Or any reasons y not?

Thanx in advance...

Pages: [1]