Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - aico

Pages: [1]
Users / WebOrbiter 2.0
« on: May 23, 2011, 06:51:03 am »

my home gets ready and now I am playing around with WebOrbiter.

This Orbiters I plan to use or I do use:
Nokia N900 - works without problems

iPhone 4
mini6410 with 7" Touchdisplay and Android (screen resolution 800x480)

I have generated 2 generic Webdevices. One is called iPhone an one is called ARM11 (for the mini6410). Then I generated 2 Orbiters.
Device ID 184 is for the mini6410 - Size=480p
Device ID 185 is for the iPhone - Size=960x640(iPhone4)
I also plan to use a iPad2 as Orbiter - I think the Size will be 1024x768 - so I have to generate a third generic Webdevice and another Orbiter for the iPad.

My Problem at the moment is, that, if I do a Quick Reload Router sometimes the iPhone shows the correct Orbiter resolution and sometimes the mini6410 shows the correct resolution.

Is there a way to tell the iPhone App what Orbiter to use?


Users / Ruby Problems
« on: April 20, 2011, 04:16:55 pm »

I am playing with Ruby Codes and some strange things happen:

This is the code I try (Extended Editor):

#system("tdtool --on 4")
command = "*1*1*"+device_.devdata_[294]+device_.devdata_[295]+"##"
log("Light On")

If I hit "update" (Extended Editor) the code looks like this:

#system(\"tdtool --on 4\")
command = \"*1*1*\"+device_.devdata_[294]+device_.devdata_[295]+\"##\"
log(\"Light On\")

As you can see, there are some \ added...

I use Firefox 3.6.16.

Any ideas?


Users / Microsoft Kinect and LinuxMCE
« on: February 01, 2011, 07:29:21 pm »

what do you think, would this be a replacement for a IR-Remote?

The problem is, I am not that big programmer that I could write some code.
I think this would be a very "cool" way to use the MD's OnScreen Orbiter


Users / Soundcard suddenly stopped working
« on: October 12, 2010, 06:18:19 pm »

I have got a new problem with my soundcard - a view days ago everything worked like it should. But now the soundcard in my Core/Hybrid does not work.

aplay -l tells me:

**** Liste von PLAYBACK Geräten ****
Karte 0: default [C-Media USB Audio Device   ], Gerät 0: USB Audio [USB Audio]
  Untergeordnete Geräte: 0/1
  Untergeordnetes Gerät '0: subdevice #0
Karte 1: I82801DBICH4 [Intel 82801DB-ICH4], Gerät 0: Intel ICH [Intel 82801DB-I
  Untergeordnete Geräte: 1/1
  Untergeordnetes Gerät '0: subdevice #0
Karte 1: I82801DBICH4 [Intel 82801DB-ICH4], Gerät 4: Intel ICH - IEC958 [Intel
  Untergeordnete Geräte: 1/1
  Untergeordnetes Gerät '0: subdevice #0
Karte 2: default_1 [C-Media USB Audio Device   ], Gerät 0: USB Audio [USB Audio
  Untergeordnete Geräte: 0/1
  Untergeordnetes Gerät '0: subdevice #0

The USB Audio Devices are still ok - they work with squeezslave
But the Intel 82801DB-ICH4 does nothing.

When I start alsamixer the Intel 82801DB-ICH4 is the standard sound device.

When i do:
aplay /usr/share/sounds/alsa/Front_Center.wav - I get this:

ALSA lib pcm_dmix.c:1008:(snd_pcm_dmix_open) unable to open slave
aplay: main:590: Fehler beim Ãffnen des Audiogerätes: Device or resource busy

I hope you can help me!


Users / Execute shell-script using a scenario
« on: September 28, 2010, 07:22:21 am »

first of all - all developers did a great job - LinuxMCE is the best peace of software - Thanks

At the moment i have in use or is planed:
1x Core/Hybrid - with two squeezeslaves - works great
1x Cisco 7970 - works great
1x MD - Asus EeeBook - Bedroom - works great
1x Eken M002 with WebOrbiter 2.0 - works great
1x MD for the Kitchen - not built
1x MD for the Bathroom - not built

Also in process is doing a template and ruby-code for the Biticino bus-system (light, climate, audio)

And now i whant to execute a shell-script using a scenario button - is this possible?
Is it also possible to shutdown the Eken M002 by sending the House to sleep-mode?


Users / vdr and pvrinput
« on: August 28, 2010, 12:02:34 am »

i try to use a WinTV PVR2 USB capture card with vdr - I have seen that I need the pvrinput plugin to get this work - is there a possibility to install this vdr-plugin using apt-get?


Users / Mini2440 with Android 1.6 and WebOrbiter 2.0
« on: July 26, 2010, 06:59:03 am »

did anyone try to install Android 1.6 on a mini2440?



Users / would this be a good core?
« on: July 19, 2010, 05:59:44 pm »

I found this workstation on eB...

would this be a good core/hybrid?


Users / Orbiter button to start and shut down MD
« on: July 17, 2010, 09:37:08 pm »

did someone try this:

Is it possible to add a button (in the lights section) that executes the wakeonlan command to start a MD or this command "ssh root@ init 0" to shutdown a MD.

So it would be possible to start a MD by pressing a button on an orbiter.


Users / CISCO 7970 LinuxmCE 810 - TERM70.7-0-1-0s not found
« on: July 17, 2010, 07:08:33 pm »

I got a CISCO 7970 phone with SIP firmware. The phone was detected by LinuxMCE, the extension was created, the Orbiter was created but the phone tells me an error - the file TERM70.7-0-1-0s was not found.

Can anyone help me?


Users / Mini MD
« on: July 16, 2010, 10:33:12 am »

I hav a bus-system with audio devices installed in my home. So the bus-system has a "line in" where i can connect a MP3-Player. When playing MP3 I can listen them in all my rooms where the bus-audio ist installed.

My idea is:
to build a "Mini MD" that only plays MP3 files, no video playback is needed. This "Mini MD" schould be as cheap as possible.

A Asus EEE-PC is to expensive for this case.

Did anyone build a "Mini MD"?


Users / Mini RF Wireless Touch Keyboard
« on: July 14, 2010, 07:39:50 am »

did anyone try to use this (Mini RF Wireless Touch Keyboard) remote with LinuxMCE?
I found it on eBay...

Users / Bticino SCS MyHome Bussystem
« on: April 28, 2010, 06:38:06 am »

in my home i am using the Bticino MyHome Bussystem with the OpenWebNet protocol

I can use thins command on my LinuxMCE Core to control the Bussystem:
example: echo "*1*1*13##" | netcat  20000

Is it possible to create some scenarios like light on or off so that I can use LinuxMCE with my Bussystem?
I looked around but I did not find some information how to integrate this.

Please post some links or other information.

Thank you!

Users / Foxconn NetBox-nT330i as MediaDirector
« on: February 03, 2010, 07:46:45 am »

has someone tested this NetBox for use as MediaDirector?

Foxconn NetBox-nT330i

Tecnical Data:
Intel Atom 330 Prozessor 2x 1,6 GHz
NVIDIA 9400GT onBoard
Wireless LAN IEEE 802.11 b/g
6x USB 2.0
1x Gigabit-LAN
1x DVI
Cardreader SD / SDHC / MS / MS Pro / MMC

It looks very interesting for use as a MediaDirector...

Sorry about my poor english!

Thank you!

Pages: [1]