Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - tmwillett

Pages: [1] 2
Installation issues / AV Wizard does not run - 10.04
« on: January 02, 2012, 11:26:29 pm »
I've just completed a fresh install of 10.04 and after I ran the install script and rebooted, the system went straight into LMCE with UI1 and never prompted for the AV Wizard.  I've tried the following with no joy:

- Hold shift key down during boot cycle - no joy
- Run command line to start AV wizard (/usr/pluto/bin/ - no joy
- Edit /etc/pluto.conf to launch AV Wizard - no joy
- Edit /etc/pluto.conf to launch as first boot - no joy
- From the Advanced Menu, selected Audio and Video Wizard - no joy

Basically, I can't get the AV Wizard to run at all.  It never gives me an error, it just doesn't run.

Any thoughts before I blow it away and re-install??


Users / mysqld high cpu after rebuild
« on: December 04, 2011, 03:59:17 am »
I just rebuilt my core due to a motherboard failure, and now I notice mysqld is always running at 70% or better.  I've ran mysqlcheck/repair/optimize on all of the tables, but still no change.  Any ideas on what would be causing it to run so high?  This happens all the time, and it doesn't matter if I'm watching MythTV or not.  None of my MD's are even on and it still runs high.  MythTV is not running as well either.  It tends to crash a lot, or just have jittery video.

Any help is greatly appreciated!


Installation issues / Hulu unable to find flash
« on: November 30, 2011, 04:05:00 am »
I recently had a mobo failure in my core, so I've done a clean rebuild of LMCE 8.10 using the final ISO.  When I install Hulu player on a media director and launch it, it pops up a box that says:

"Hulu Desktop could not locate the Flash plugin
If you already have it installed, please modify ~./huludesktop with the correct location of"

~./huludesktop has the following:
fullscreen = FALSE
width = 640
height = 480
pos_x = 0
pos_y = 0
lirc_device = /tmp/hulu_lircd
lirc_remote_identifier = mceusb
lirc_release_suffix = _UP
lirc_repeat_threshold = 10
button_name_up = Up
button_name_down = Down
button_name_left = Left
button_name_right = Right
button_name_select = OK
button_name_menu = Home
flash_location = /usr/lib/mozilla/plugins/
suspend_script = (null)
resume_script = (null)
latest = (null)
eula_version = 1

If I edit the location to point to where is located, it still fails.  When I go back to ./huludesktop, the file has been restored to the original version and my changes are gone. does not exist anywhere on the MD.  All I have is flashplugin-nonfree and  Before the crash, when I built an MD, I had to manually install Flashplayer 10.2 via dpkg, but that file is no longer available on the adobe website.

Where can I modify LMCE Hulu to point to the correct file?


Users / apt-get update fails on radvd.conf line 2
« on: October 29, 2011, 06:02:58 pm »
I just did an apt-get update/upgrade on my 8.10 core to fix an issue I had, and it fails to complete the upgrade.  When I run it again, I get the following:

dcerouter_1017654:~# apt-get upgrade
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
The following packages have been kept back:
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 1 not upgraded.
1 not fully installed or removed.
After this operation, 0B of additional disk space will be used.
Do you want to continue [Y/n]? Y
Setting up radvd (1:1.3-1.1) ...
Starting radvd: [Oct 29 10:59:50] radvd: syntax error in /etc/radvd.conf, line 2:
[Oct 29 10:59:50] radvd: error parsing or activating the config file: /etc/radvd.conf
invoke-rc.d: initscript radvd, action "start" failed.
dpkg: error processing radvd (--configure):
 subprocess post-installation script returned error exit status 1
Errors were encountered while processing:
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

When I look into /etc/radvd.conf, it is empty..  How can I resolve this?


Users / Latest apt-get upgrade shows 530 files??
« on: October 28, 2011, 02:28:38 am »
I just did an apt-get update / upgrade earlier in the week, and ran it again tonight to see if anything else was available to fix an issue I'm having with my Gyration 4101 remote.  When I ran it tonight, it shows the following files are ready for update.  Is this for real?  I don't see anything on the forum indicating a large update is available..

The following packages will be upgraded:
  acl acpi-support adduser alsa-base amarok-common apache2-utils apmd app-install-data apparmor-utils aspell aspell-en attr avahi-autoipd
  avahi-utils base-files bash-completion bluez-cups bluez-gstreamer bogofilter bogofilter-common bsdmainutils bsdutils build-essential bzip2
  ca-certificates cdparanoia command-not-found-data console-setup console-terminus cpio cups-common curl dbus-x11 dctrl-tools debconf
  debconf-i18n debootstrap defoma devscripts dhcp3-client dhcp3-common dhcp3-server dictionaries-common diffstat dkms dmidecode docbook-xml
  dosfstools dupload dvd+rw-tools e2fslibs esound-common ethtool fakeroot fglrx-modaliases findutils flac fontconfig fontconfig-config
  foomatic-db-engine foomatic-db-gutenprint foomatic-filters fortune-mod fortunes-min freeglut3 friendly-recovery gamin gawk genisoimage
  ghostscript-x gimp-help-common gimp-help-en gnome-icon-theme grep groff-base gsfonts gsfonts-x11 gzip hal-info hicolor-icon-theme
  hunspell-en-us ijsgutenprint im-switch inputattach install-package iptables iputils-arping iputils-ping iputils-tracepath iso-codes
  java-common jfsutils kbd kdelibs5-data kdepimlibs-data klibc-utils konqueror-plugin-searchbar kubuntu-default-settings kubuntu-docs
  kubuntu-konqueror-shortcuts language-pack-de language-pack-de-base language-pack-en language-pack-en-base language-pack-es
  language-pack-es-base language-pack-fr language-pack-fr-base language-pack-it language-pack-it-base language-pack-ja language-pack-ja-base
  language-pack-kde-de language-pack-kde-de-base language-pack-kde-en language-pack-kde-en-base language-pack-kde-es language-pack-kde-es-base
  language-pack-kde-fr language-pack-kde-fr-base language-pack-kde-it language-pack-kde-it-base language-pack-kde-ja language-pack-kde-ja-base
  language-pack-kde-pl language-pack-kde-pl-base language-pack-kde-pt language-pack-kde-pt-base language-pack-kde-ru language-pack-kde-ru-base
  language-pack-pl language-pack-pl-base language-pack-pt language-pack-pt-base language-pack-ru language-pack-ru-base language-support-en
  laptop-detect launchpad-integration less libacl1 libao2 libapm1 libapr1 libart-2.0-2 libaspell15 libatk1.0-0 libatk1.0-data libatm1 libattr1
  libaudio-dev libaudio2 libaudiofile-dev libaudiofile0 libauthen-sasl-perl libavahi-client3 libavahi-common-data libavahi-common3
  libavahi-compat-libdnssd1 libavahi-glib1 libavahi-qt3-1 libavutil49 libblkid1 libbluetooth3 libbonoboui2-common libbrlapi0.5 libbz2-1.0
  libcdparanoia0 libck-connector0 libclucene0ldbl libcomerr2 libconfig-inifiles-perl libcroco3 libcwidget3 libdb4.7 libdbus-1-3
  libdbus-qt-1-1c2 libdebconfclient0 libdebian-installer4 libdevel-symdump-perl libdevmapper1.02.1 libdrm2 libelf1 libenca0 libexif12
  libexpat1 libffi5 libfile-basedir-perl libfile-desktopentry-perl libflac++6 libflac8 libfontconfig1 libfontenc1 libfreetype6
  libfreetype6-dev libfribidi0 libfs6 libgamin0 libgcrypt11 libgd2-xpm libgif4 libglade2-0 libglu1-xorg-dev libgmp3c2 libgnomeui-common
  libgnomevfs2-common libgpg-error0 libgphoto2-2 libgphoto2-port0 libgpm2 libgraphviz4 libgsf-1-114 libgsf-1-common libgsl0ldbl libgsm1
  libgssglue1 libgtk2.0-common libgtop2-7 libgtop2-common libgutenprint2 libhal-storage1 libhal1 libhunspell-1.2-0 libhyphen0 libice-dev
  libice6 libid3-3.8.3c2a libid3tag0 libidl0 libidn11 libieee1284-3 libifp4 libijs-0.35 libilmbase6 libjasper1 libjpeg62 libjpeg62-dev
  libkeyutils1 libklibc libkonq5-templates liblaunchpad-integration1 liblcms1 liblircclient0 liblockfile1 libltdl7 liblzo2-2 libmad0
  libmail-sendmail-perl libmailtools-perl libmime-tools-perl libmodplug0c2 libmpcdec3 libmpfr1ldbl libmtp8 libmusicbrainz4c2a libncurses5
  libncurses5-dev libncursesw5 libnet-daemon-perl libnewt0.52 libnfsidmap2 libnspr4-0d libnss-mdns libnss3-1d libntfs10 libofa0 libogg0
  libopenexr6 libopenobex1 libotr2 libpango1.0-common libpaper-utils libpaper1 libparse-debianchangelog-perl libpcap0.8 libpci3 libpciaccess0
  libpcre3 libpcrecpp0 libpcsclite1 libpixman-1-0 libplrpc-perl libpod-coverage-perl libpod-simple-perl libpostproc51 libpth20
  libpthread-stubs0 libpthread-stubs0-dev libpulse0 libqt3-mt librecode0 librpcsecgss3 libruby1.8 libsamplerate0 libsepol1 libsexy2
  libsigc++-2.0-0c2a libslang2 libslang2-dev libslp1 libsm-dev libsm6 libsndfile1 libsnmp-base libspeex1 libspeexdsp1 libsqlite0 libsqlite3-0
  libssl-dev libssl0.9.8 libswscale0 libsysfs-dev libsysfs2 libtasn1-3 libtest-pod-perl libtext-wrapi18n-perl libtheora0 libtimedate-perl
  libtunepimp5 liburi-perl libusb-0.1-4 libuuid1 libvdpau1 libvisual-0.4-0 libvisual-0.4-plugins libvncserver0 libvorbis0a libvorbisenc2
  libvorbisfile3 libvte-common libwavpack1 libwnck-common libwpd8c2a libwpg-0.1-1 libwps-0.1-1 libwrap0 libwww-perl libx11-data libx86-1
  libxau-dev libxau6 libxaw7 libxcb-render-util0 libxcb-render0 libxcb-shape0 libxcb-shm0 libxcb-xv0 libxcomposite1 libxcursor1 libxdamage1
  libxdmcp-dev libxdmcp6 libxext-dev libxext6 libxfixes3 libxfont1 libxft2 libxinerama1 libxkbfile1 libxml-perl libxml-regexp-perl
  libxml-sax-expat-perl libxml-sax-perl libxml-simple-perl libxml-twig-perl libxml-xpath-perl libxml2 libxmu-headers libxmu6 libxmuu-dev
  libxmuu1 libxp6 libxplc0.3.13 libxpm4 libxrandr2 libxrender1 libxres1 libxslt1.1 libxss1 libxt-dev libxt6 libxtst6 libxv1 libxvmc1
  libxxf86dga1 libxxf86misc1 libxxf86vm1 libzip1 lilo linux-firmware linux-libc-dev linux-sound-base localechooser-data login lsb-base lsscsi
  ltrace lupin-casper make makedev manpages mbr mdetect memtest86+ mime-support min12xxw mlocate mount mscompress mtr-tiny myspell-en-au
  myspell-en-gb myspell-en-za mysql-common nbd-client nbd-server ncurses-base ncurses-bin net-tools ntpdate nvidia-173-modaliases
  nvidia-96-modaliases openbsd-inetd openobex-apps openprinting-ppds
  openssl openssl-blacklist os-prober oxygen-cursor-theme passwd patch patchutils pciutils pkg-config pm-utils pnm2ppa po-debconf
  popularity-contest powermgmt-base pppconfig pppoeconf psfontmgr pwgen pxljr python-central python-cupshelpers python-debian
  python-gnupginterface python-reportlab python-support python-xdg python-xkit radeontool ruby1.8 setserial sgml-data smartdimmer ssh ssl-cert
  strace tar tasksel tasksel-data tcpd tcpdump time toshset traceroute ttf-arabeyes ttf-arphic-uming ttf-dejavu ttf-dejavu-core
  ttf-dejavu-extra ttf-dustin ttf-freefont ttf-indic-fonts-core ttf-lao ttf-opensymbol ttf-thai-tlwg tzdata ubufox ubuntu-keyring ucf unzip
  usbutils user-setup uuid-runtime vbetool vorbis-tools w3m wamerican wbritish whois wodim x-ttcidfont-conf x11-session-utils x11-utils
  x11-xfs-utils x11-xkb-utils x11-xserver-utils x11proto-core-dev x11proto-kb-dev x11proto-xext-dev xauth xbitmaps xcursor-themes
  xdg-user-dirs xdg-utils xfonts-100dpi xfonts-75dpi xfonts-base xfonts-encodings xfonts-scalable xinit xkb-data xml-core xserver-common
  xserver-xorg-input-all xtrans-dev xutils-dev zip zlib1g zlib1g-dev
530 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 560 not upgraded.
1 not fully installed or removed.
Need to get 250MB of archives.
After this operation, 72.7MB of additional disk space will be used.
Do you want to continue [Y/n]? n

Users / MythTV not working with Gyration Remote after update
« on: October 26, 2011, 04:49:52 am »
I performed an apt-get update / upgrade a few days ago, and since then my Gyration remote no longer works with MythTV.  I've checked the xorg.conf file and the configurations for the Gyration remote, and all looks correct, but the remote does not work correctly with MythTV anymore.  It still controls LMCE fine.  I see a thread talking about the MythTV plug-in having problems, but this update should've fixed that.  Any thoughts on why the remote stopped working?  It's the same problem on multiple MD's with multiple remotes.


Users / Small fonts issue after upgrade to latest 8.10 packages
« on: September 17, 2011, 03:06:24 pm »
After doing the apt-get update/upgrade for the latest 8.10 packages, I've lost the settings that set my dpi for my 40" LCD to larger fonts.  When I reboot, the 'Loading LinuxMCE' messages are all extremely small, and my desktop and web browser fonts unreadable. 

The fix for this in the past was to edit /usr/pluto/bin/ and add -dpi 96 to the end of the xinit line.  Unfortunately, if I try that now, X doesn't start up.  The MD will display the start up commands such as stopping and starting Samba daemons, and then it just stays at a command prompt screen displaying messages, but X never starts.  I also tried to add a dpi command to xorg.conf under monitor (dpi  96 x 96), but I get the same results.  Seems X doesn't like the dpi setting anymore.

Any ideas?


Users / UI2 Buttons - Can they be disabled?
« on: July 28, 2011, 02:08:45 am »
Is there a simple way to disable certain buttons on the UI?  For instance, I'd like to disable (or remove) the 'Setup Wizard' button on the Main UI Advanced menu tree since it is in a spot that is easily clicked when trying to click on the Advanced or Computing button.  I'd really like to just have the Advanced button have Computing, Advanced, and Power.  All of the other button functions are under the Advanced Sub-Menu page.  It sure would keep accidents from happening, such as the wife or kids clicking the wrong one and starting off an issue that I have get involved with.  I have the same issue with the Climate button since I will probably never use it, would like to use that space for things like Internet Radio bookmarks.  I figure the Climate button is a bit harder, but can the pop-up menus be customized?  I couldn't find anything on the webadmin or wiki about it.


Users / Can you set flags for events
« on: July 20, 2011, 03:45:50 am »
I'm trying to figure out a way to set a flag in the system for events to check status on.  I use X10 lighting devices, and it would be nice to be able to set a flag on events that I want to enable/disable on the fly.  For example, say it's raining and I have an event set to go off each night to water my garden.  I'd like to be able to press a button on my X10 remote to set a flag to disable the event from running.  When the event fires off, the first thing it does is check the flag for status.  If it's on, it won't run.  If it's off, it runs.  When I decide that I want to re-enable it, I just click the button again to clear the flag.  I'm not familiar with the inner workings of LMCE, and I don't know if this capability exists, but I'm assuming it does and I just don't know where to go find it, or what value to set in the event when I build it.

Any help is greatly appreciated.


Installation issues / How do you upgrade w/o losing your settings?
« on: May 26, 2011, 01:48:16 am »
I've been tinkering with LMCE 8.10 for months now getting ready to use it for the home, but before I do, I want to try the latest snapshot on a fresh build.  Problem is, I don't want to lose the settings I've been creating for lighting, video, mythtv, etc.  Is there a way to back up my existing database and configs?  For one, I don't want to invest in the whole solution ($1500 worth of hardware by the time I'm done) until I know that if I lose my core pc, I can easily restore it later via a backup.  I've tried the backup and restore option within LMCE Webadmin, but that doesn't seem to do anything.  How do you guys move from one snapshot to another without losing your settings?  If LMCE doesn't have anything built in, can you tell me what directories to backup as well as how to backup the database? 


Installation issues / Gyration Air Mouse Not Working
« on: May 06, 2011, 03:34:05 am »
I've purchased a Gyration Air Mouse (GYM1100NA) like the one in the Air Mouse wiki, but LMCE does not detect it as anything other than an ordinary 3-button mouse.  None of the 3 extra buttons are working for F6-F7-F8.  I've tried replacing the hid.ko file using instructions in the wiki, but still no joy.  I added the device (1812) to the Orbiter, but that didn't change anything.  I need those 3 buttons to work.  Otherwise, this whole project is a bust for me since the wife and kids will need the easy way to manipulate LMCE. 

Does anyone else have this mouse working?  If so, can you throw me a bone?


Users / Advanced Menu - Add Keyboard/Mouse Button
« on: April 27, 2011, 04:33:28 am »
I was looking on the Advanced Menu via the Orbiter UI, and I noticed there is a button called Add Keyboard/Mouse.  Clicking on it doesn't seem to do anything.  Anyone know what that button does or is supposed to do?


Users / Bluetooth Keyboard - Auto-Connect?
« on: April 25, 2011, 04:46:28 am »
I have a mini bluetooth keyboard that I can manually pair by typing:

hidd --connect 98:9A:10:12:09:E8

However, I have to do this every time to make it work.  Once I turn the keyboard off, or reload the MD/Core, it has to be manually paired again.  LMCE detects the keyboard when I turn it on via plug and play, but wants to put it under one of the mobile phone categories (Symbian S60 v1/v2, Windows Mobile Smartphone, Windows Mobile Smartphone 2005, Java Mobile phone).  I've added the above command to my /etc/rc.local file, but that doesn't allow it to be auto-detected.  How do I get it added to the plug and play list so it can be automatically added each time it's turned on?  Any ideas?  I'm not a programmer, but if someone can point me in the right direction, I can usually hack together a solution.  Any help is much appreciated.


Not sure if it's just me, but I installed the latest snapshot of 8.10 (23887) and everything seems to be ok except for the fact that the web admin page is missing the respond to events page.  The links still exist, but when I click on them, I get a blank white page.  Anyone else having this issue?   Any idea on how to fix it?  That's kind of a critical feature to have.  ;-)


Users / System Monitor Question
« on: February 13, 2011, 01:01:29 am »
I'm wondering if there is there any sort of system performance monitoring ability built into either the Orbiter or the Webadmin page?  Something other than SSH into the core to view system performance.  If so, can you tell me how to find it?  If not, can someone give me an idea of the level of effort to develop such a feature?  I'd like to view the core performance (cpu, memory, IO, etc) as well as the MD's if possible.  Sort of a total view of the system.  I'm not a Linux guru by any means, but can usually hack some stuff together if someone can point me in the right direction.


Pages: [1] 2