Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - philgrace

Pages: [1]
Users / Hauppauge HVR 1600 installation
« on: October 03, 2008, 02:40:58 am »
So, I am a Linux MCE freak, I love it. I just purchased a Hauppauge HVR1600 because the Myth tv page said it was the next generation version of the PVR 150 chipset and noted that it works, just not explicitly supported. So I thought, "Why try to track down a Standard Def 150 card when I can go with a High Def 1600". Anyways since it was delivered a couple of days ago I have been fighting non stop to get it to work. I am seriously considering throwing it in the box and sending it back then getting a PVR 150 on ebay.

I am posting here as my last resort hoping someone can help this Linux Noob get the 1600 working.

I am using Lin MCE 0714 RC2

Here's what I've done so far. I went to the Myth TV wiki which was about the only info I could find and followed the instructions explicitly, however I think maybe they left out a step thinking someone on the wiki would already know how to do it. Here's the guide.

When I follow the steps everything goes fine until I run "sudo modprobe cx18" when I did this it gave me some errors saying it couldn't be initialized. When I run "dmesg | grep cx18" I get.

[   41.776655] cx18:  Start initialization, version 1.0.0
[   41.776743] cx18-0: Initializing card #0
[   41.776748] cx18-0: Autodetected Hauppauge card
[   41.776787] cx18-0: Unreasonably low latency timer, setting to 64 (was 32)
[   41.776948] cx18-0: cx23418 revision 01010000 (B)
[   42.541636] cx18-0: Invalid EEPROM
[   42.541640] cx18-0: VBI is not yet supported
[   43.250761] cs5345 0-004c: chip found @ 0x98 (cx18 i2c driver #0-0)
[   43.402123] cx18-0: Disabled encoder IDX device
[   43.402246] cx18-0: Registered device video0 for encoder MPEG (2 MB)
[   43.402251] DVB: registering new adapter (cx18)
[   43.533734] cx18-0: frontend initialization failed
[   43.534022] cx18-0: DVB failed to register
[   43.534088] cx18-0: Registered device video32 for encoder YUV (2 MB)
[   43.534131] cx18-0: Registered device video24 for encoder PCM audio (1 MB)
[   43.534198] cx18-0: Registered device radio0 for encoder radio
[   43.534488] cx18-0: Error -12 registering devices
[   43.535961] cx18-0: Error -12 on initialization
[   43.535967] cx18: probe of 0000:02:02.0 failed with error -12
[   43.536007] cx18:  End initialization

It seems like I just need to possibly set the latency higher which is what the guide said, but they give no directions on how to do this. If I could get this thing working I would be soooooo happy. Otherwise I get to pay a 15% restocking fee at newegg and try my luck at finding a PRV 150 that really has a 150 chipset and not a 1600 chipset.

Thanks for the help that any of you can give in advance.

Phil Grace

Pages: [1]