Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Govo

Pages: [1] 2 3
1
Developers / PHP to execute sudo command
« on: August 24, 2015, 10:38:21 pm »
Hi Folks

Working on a little project for dansguardian and squid3, mostly dansguardian,  but have ran into a problem,  is there away for PHP to execute sudo command.

I need to execute  /etc/init.d/dansguardian restart using PHP, I have seen the command in some php files in lmce-admin, but I just  can't get it to work. do I need to include some files belonging to LMCE?

Once I get pass this part my project will rolling, here is a quick video of what I have achieved so far

https://www.dropbox.com/sh/b4kwchpa153e6sr/AADbS964eH9DpuBLFCEKSON6a?dl=0

I have made some changes since this video..etc added in a delete button to remove blocked sites.

Any help would be great,
Govo

2
Installation issues / Firewall issues (was: Volume levels drop on MD)
« on: July 19, 2015, 01:48:44 pm »
Just going to jump on the back of my topic.

FIREWALL is not posting to mysql, when I added a new port forward it does not save.


Please advise.

Kind regards
Gov
LMCE 12.4


3
Installation issues / Volume levels drop on MD
« on: July 15, 2015, 11:29:57 pm »
Hi folks

Don't know if this is an bug, but every time I power on my MD  I have to increase the volume through ssh

So its clear, my MD'S work with with 8.10 prefect I am currently running 12.4.

I also don't want to come across a moan, but I am testing and reporting issues back to that we can all benefit.

As every one's hard ware is different.

The volume was increase on the initial setup under Av wizard  to 100%, but every time I boot up the MD the volume is low and I have to ssh into MD and up it.

let me know  if there is a command I can run to report the issue in more detail.

Cheers
Gov
 

 

4
Installation issues / Issue with 12.4 video play back of mp4
« on: July 12, 2015, 03:39:32 pm »
Hi folks

the  issue,

Xine keeps crashing on certain play back of MP4 video files, the same video files played on 8.10, and play back was prefect.

LMCE install snapshot

LMCE­ 1204­ 20150630070­030841.iso   30­ Jun­ 2015   2.2Gb

( sudo upgrade completed after install )

The core is  Intel Corporation 4th Gen Core Processor DRAM Controller (rev 06)

The MD
Intel Corporation Mobile 945GM/PM/GMS, 943/940GML and 945GT Express (due to be replaced)

It freezes during play back of 1 or 2 minutes and I have to kill the process.

see paste bin here http://pastebin.com/rnfe0TKb ,   look for video name 17 again

after freezing no other video will play from the library, quick reload allows me to choose different video file, but only audio plays.

Stop it and choose the same file again and I get both audio and video play back.


please advise
Gov

5
Installation issues / Owncloud loses LMCE configuration.
« on: July 11, 2015, 09:02:30 pm »
Hi Folks

Just installed 12.4 on my brand new PC, 8.10 wouldn't run on my new machine.

Decided to install owncloud and it worked no problem, but it has lost all the LMCE configurations, it looks nothing like the screen shots  on linuxmce.org .

The CSS style is gone and there is no links to LMCE storage.

Checking the system version. it has installed 8.1 of owncloud the latest release.

Is this a big problem for me, No, but I am pretty sure this isn't good for the work done by ochorocho (please correct me if I have the wrong name.)

The last time I install 12.4 in the early stages, owncloud looked pretty cool, I loved the way it looked like the LMCE forum.

This maybe something worth looking into.

Cheers
Gov

6
Hi
Just want to post this here future reference hope LMCE team don't mind, and for any one looking for transparent proxy the below works, I have it working on Linuxmce 10.4

remember I  am not responsible  if your machine breaks. but again I just want some were to future reference.

I respect the fact that squid in been worked on for the new up coming releases. as per http://wiki.linuxmce.org/index.php/Squid
and well done to the dev's.

Here'ss my quick notes to get it working  (some wording is taken from http://wiki.linuxmce.org/index.php/Installing_Dansguardian & http://wiki.linuxmce.org/index.php/Squid  )

Thank's to these wiki pages they helped a lot

sudo apt-get install squid3
edit squid3 config 
nano /etc/squid3/squid.conf
replace 
http_port 3128 to http_port 3128 transparent
Find the "acl localhost src" line and insert the following line below: "acl dcerouterlocalnet src 192.168.80.0/24"
Find the following line: # INSERT YOUR OWN RULE(S) HERE TO ALLOW ACCESS FROM YOUR CLIENTS
Under the line is one that reads "http_access allow localhost". Below this you need to insert a line allowing your local LAN; "http_access allow dcerouterlocalnet. Now save the file, and exit.


apt-get install dansguardian
nano /etc/dansguardian/dansguardian.conf
change filter port to  8081 and proxyip = 192.168.80.1
save

/etc/init.d/apache2 restart
/etc/init.d/dansguardian stop
/etc/init.d/dansguardian start
sudo /etc/init.d/squid3 restart

Edit file /usr/pluto/bin/Network_Firewall.sh from terminal

nano /usr/pluto/bin/Network_Firewall.sh OR  vi /usr/pluto/bin/Network_Firewall.sh


NOTE: check ifconfig to figure out what lan card has static address  eht0 or eth1  change the eth in the forward port rule to match lan card of static ip address from LMCE .ie 192.68.80.1

Add the below line  in just under the heading # Set some default firewall parameters before opening ports

iptables -A PREROUTING -t nat -i eth0 -p tcp --dport 80 -j REDIRECT --to-port 8081

Then close and save  and reboot the system, visit  http://whatismyipaddress.com/proxy-check to check if proxy is working.


The normal firewall forwarding rule would not work even if  you enable it, so my work around was to setup upon booting the core.


Install proxy graph to view the hits and page catches, follow the following link.

http://askubuntu.com/questions/12420/any-idea-how-to-use-tail-f-in-squid-to-see-logging-and-processing-on-localhost

Create cronjob under root  to update chart 

crontab -e

Add the following line

*/5 * * * * cd /etc/init.d/squid-graph && ./squid-graph --tcp-only -n -o=/var/www/squid-graph/ --title="Give your report a title " < /var/log/squid3/access.log


CD into /etc/init.d/squid-graph and edit the file  nano squid-graph to add auto refresh to the html report for every 6 minutes

Locate the below line
print IDX "<H1>$title</H1>\n";

And add the below line under it

print IDX "<meta http-equiv=\"refresh\" content=\"360\" \n";


7
Installation issues / http://lmcecompatible.com error
« on: April 11, 2015, 04:26:39 pm »
Hi folks

may need to address the below error
.
Fatal error: Call-time pass-by-reference has been removed in /home/lmcecomp/public_html/wp-content/plugins/google-analytics-dashboard/gad-admin-options.php on line 272

cheers
Gov

8
Feature requests & roadmap / Mintube
« on: March 22, 2015, 11:46:05 pm »
Hi folks

Nice to add this http://flavio.tordini.org/minitube


cheers
Gov

9
Users / Vesternet
« on: October 07, 2014, 06:46:17 pm »
Hi Folks

Are these products available on vesternet suitable for linuxmce home zwave 

http://www.vesternet.com/

Please advise looking to get door locks and sensors


Kind regards
Govo

10
Installation issues / video stops playing
« on: August 24, 2014, 09:01:32 pm »
Hi folks

Recently  I have noticed when watching a video on MD the video stops playing right about 20 mins into the film.

I  have completed a full re-install and the same thing happens, I thinking it may have something to do with  hardware but  I am not to sure, as I have put the MD directly to the core to remove the router from been the issue.

But the same thing keeps happening.

Is there away to trail the issue while playing the video on the MD

Lmce 10.4

any help would be great


11
Users / Install libdvdcss2 for playing dvd's
« on: August 23, 2014, 10:17:58 pm »
Hi Folks

Just in case you are have problems playing DVD'S added the follow to your source list


deb http://download.videolan.org/pub/debian/stable/ /
deb-src http://download.videolan.org/pub/debian/stable/ /
And by running
wget -O - http://download.videolan.org/pub/debian/videolan-apt.asc|sudo apt-key add

then sudo apt-get update
then sudo apt-get install libdvdcss2

And for those wondering why I post this, my dvd's wouldn't play in my MD. error missing  libdvdcss so I need a quick fix

LMCE  10.4 fresh install

I crashed my live system and had to rebuild my system.

any ways hope this will be a helpful


12
Users / adding more PCI network cards
« on: August 03, 2014, 03:01:29 pm »
Hi folks

I have been at this  for number weeks try to adding more then one network card.

My idea behind it is to remove my four port switch down stairs from the network and plug directly into the linuxmce.

what I am trying to archive is the below.

eth1--internet
eth2 --- linuxmce network
eth3  (new net pci card) ----linuxmce network
eth4  ( new net pci card) ----linuxmce network

2 directly to my client in the TV room
3 directly to my client in the Kitchen
4 directly to my netgear wireless switch upstairs in the cinema room and to the rest the rooms upstairs.

Is possible to have more then one PCI network card working with linxumce

Please, any advice or help would be great.

Thanks Gov



13
Feature requests & roadmap / philesight nice feature for linuxmce
« on: April 12, 2014, 11:48:40 pm »
Hi
Was wondering if this could become part of linuxmce.

Nice graphical view of your hard drive .

here  a screen shot

https://www.dropbox.com/s/egzrmeze5hrpohr/chart.PNG

 

14
Hi All

Need some testers, I have decided  to release this as beta as I have to still figure out how to extract the activation url.

I just want to say that  my code can be edit by anyone who has the skills to improve it, but for the moment its working well.



Before you install you need to install python-mysqldb
Login to a terminal of your choice.

sudo -i
enter password then press enter

sudo apt-get install python-mysqldb

choose Y


Once installed follow the below

1. Login to lmce-admin and disable the normal flickr under File & Media Screensaver.
2. Login to a terminal of your choice.
3.If  you want to instill it follow the below instructions or simply  download and view the files before running.
warning not responsible for corruption of your live system please use on demo machine.


while there

sudo -i
enter password then press enter

cd  /var/www/lmce-admin press enter

while in the directory run

wget http://www.piknclik.org/flickr.zip

let it download......

while in the same directory enter the below 

unzip flickr.zip

let it unzip.....

Then
chmod -R 777 flickr/files press enter to be added to the setup script
 

Once completed move to this  step .

In your web browser go the web admin of linuxmce and run the below

lmce-admin/flickr/setup.php

when running  this file, it will take care of  the inserts to the database.

Once the file is finish go back to main lmce-admin.

Under Files & Media you should now have Flickr Private Photos, click it and it will load  the page to enter the api & secret.

Enter your flickr api & secret and click submit, then click the download file.

When the  scripts has completed it will say completed if if doesn't the python script didn't download due to the folder not writable .

Thats the lmce-admin DONE ! now to get your photos from flickr


Go back to a terminal of your choice.

sudo -i

enter password word

then

cd /home/public/data/pictures

while in this directory enter

python flickrtouchr.py flickrpriv

it run the  python script.

The first time it runs you will need to copy the activation url into your browser to allow  flickr.com to approve the use of the script. once this is activated you then press enter in the terminal  and then your photos start to download.


Cheers Govo

15
Users / New help with gamepad controller
« on: November 09, 2013, 04:35:18 pm »
Hi Folks
Been at this all day and no look, the UI keeps pop up when playing Mario Bro's, I have tried changing it the controller options.

any Ides.

here a short video....sorry its a bit up side down, no one to hold the phone for me.

http://youtu.be/tQvWDcfOwL4

for example, take the play station controller, I need the O to fire and the X  to jump.

I this case the O jumps and fires and  brings up the UI

please point me in the  right direction

Kind regards
Govo

Pages: [1] 2 3