Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - LegoGT

Pages: [1]
Users / Core/Hybrid Locking up: Possible Solution?
« on: September 17, 2008, 08:47:06 pm »
Recently, I've been enjoying the 100% usage lockups and every day or so having to cold boot my system once it goes fully unresponsive. I've put LMCE on 3 separate newly built machines with different hardware and pretty much ruled out any cooling issues. Finally, I came across some postings about the ACPI BIOS functionality hosing up Linux systems and decided to try and disable it in BIOS.

Well, so far the current system's been fully functional for about 4 days straight with no signs of squirrelly behavior. It might not be the magic bullet (I've been playing with kid gloves on this box) but it seems to be working rather well. I'll probably try this on the other 2 Core/Hybrid machines and see if it helps them out, too.

Note: Current test with Phoenix BIOS and LMCE 7.10 RC2

Users / Xorg.conf settings for Intel 965 chipset
« on: June 17, 2008, 03:40:20 am »
I've been having some trouble the last few days finding the correct xorg.conf settings for the Intel 965 graphics chipset (for the newer AOpen MiniPC). First off, everything is great if I boot up using the Kubuntu 8.04 Live CD. Maybe I'm just not that familiar with the way Hardy tweaks the video card but there's no useful info in the xorg.conf file. After a quick search, it looks like you have to use the command "gtf [horiz] [vert] [refresh]" to find out the proper modeline settings. So, I grab those numbers (which can be found using 7.10, also) and punch then manually into xorg.conf and xorg.conf.pluto.avwizardr.

No dice.

I've tried using apt-get to upgrade xserver-xorg-video-intel for the newest drivers with no luck. I've also manually punched in the i810 driver but it still keeps me restricted to low resolution settings.

What's different on the video config side between Kubuntu 8.04 and the LMCE 7.10? How can I use the settings in 8.04 for 7.10 RC2?

It's really frustrating because the MiniPC looks great on 4 different monitors/HDTVs in 8.04 but I can't get above 1024x768 in LMCE.

I'm sure I'm not the only person chomping at the bit to use the MiniPCs as Core/Hybrid and Media Directors. They're so beautiful!

Pages: [1]