Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Randykc

Pages: [1]
Users / Private media password
« on: June 20, 2008, 02:55:26 pm »
On my system, I have movies in my public area and music videos in the private area. Is there a way to remove the password and the menu when viewing the private contents?


Users / file size limit exceeded copying to external usb drive
« on: May 26, 2008, 10:19:04 pm »
I just purchased an external 500Gb usb drive this weekend and hooked it up to my LMCE core.  It successfully detected it and I told it to use the LMCE file system.  I then ripped a dvd to the new drive successfully (public area).  Couple of questions...

1) I tried to move some movies from the public core area to the public area on the new external drive to free up some drive space. The movie was 4.4Gb and when the copy almost completed, I received that the file size limit had been exceeded and it aborted. The limit it appeared to reach was 4.2Gb (at least that was the size of the file when I did an ls -alF).  Does anyone know where this file size limit would be set and why would my internal drive not have the same limit?

2)  I can transfer files from my windows machines to the internal core drive using the file manager.  I seem to get a permissions error when I try to copy to the new external usb drive.  Can this be done?

I have started experiencing a strange problem with the Cover Art scan from the admin.  When I open the page, I select DVD from the Media types pulldown.  When I do this, 4 movies appear that I do not have covers assigned to yet.  I uncheck all but 1 and hit Scan for cover arts.  I was expecting this to simply return the possible matches for the 1 movie that I had checked. Instead it is returning 38 pages of covers including all of the mp3 Audio files that I don't have tagged. Almost appears that it is ignoring any checkbox state and media type pulldown.  I know this used to work really well for me.  I've recently installed the release build just this past weekend. Anyone else experiencing similar problems?

Users / Screensaver pictures downloaded to folders in the past
« on: April 20, 2008, 09:20:16 pm »
I actually like the flickr pictures that randomly display as a screensaver. I just have a couple of questions on how the files are managed.

1) Do the pictures get downloaded and saved on a daily basis in the folders /home/flickr/2008/'month'/'day'? That's what I thought originally, but looking today, a folder from 5 days ago appears to have new images that were not there yesterday. I remember because yesterday I went to the Media - Pictures - flickr folder and deleted some of the pictures that I was getting sick of seeing.

2) Folders from last month - /home/flickr/2008/03/20 for example - no longer contain any jpg image files. The only format in there are *.jpg.tnj files.  Are these still being used for anything? If not, won't these take up a lot of disk space over time.

Users / Video brightness adjustments
« on: April 13, 2008, 09:43:34 pm »
Is there a way to adjust the brightness level on movies that I'm playing on my diskless MD that I have ripped on my core system?  They all appear on the dark side to me.  I tried tweaking the brightness level using nvidia-settings from the desktop, but the change did not appear to get reflected when I play a video.  To verify this, I tried setting the nvidia-settings brightness level to full and then playing the movie again. It was still dark while everything else (menus, flickr pictures, etc) appeared washed out because of the increased brightness level.

For Videos that do not have cover art assigned, add an option in the admin - cover art section to assign a random scene (say 20 seconds into the video) in the video as the cover art. I have some home movies and music videos that will never show a match in the cover art search so they always show empty. Would be nice to somehow add some cover art for those videos.

Users / Easy question
« on: March 08, 2008, 03:10:24 am »
I have what I think is a simple question, but after spending most of the day searching for the answer and browsing in the admin, I have yet to find it.  Whenever I play MP3 tracks (individual songs or a full album), the songs always repeat.  Like Xine is selected to a repeating mode.  How do I turn this off so that when the songs have finished, it exits the Audio selection and goes back to the main menu?

Installation issues / Media Director devices did not start
« on: February 23, 2008, 06:41:08 pm »
I installed 7.10 successfully a couple of weeks ago. I then decided to change my sound card to a Soundblaster Audigy rather than the default one on the motherboard and upgrade my video card to an Nvidia Geoforce FX 5500. I installed the hardware and figured I would just do a re-install of LinuxMCE.  Have had nothing but problems since.  Even if I go back to my original hardware setup, I get the following problems.

1) During the Initial setup where it gives me the option to download additional software, I selected the w32codecs. I then got the message Cannot install software right now.  Please try again later. I did verify that my internet connection was still active and working, so I don't know why this would happen.

2) When LinuxMCE is starting (from the Launch Manager), I noticed the following the the message area - Starting device 15 App Server with the error Timeout waiting for device registration.  I then get a black screen with "There are some devices on this media director that did not...(can't see the rest because it is off of my TV screen).

3) When it does come up, I don't get the Flickr screensaver.

I am assuming that item #2 is the cause of all of my issues, but I don't know how to tell what device is giving me problems.  I would have thought it may have been the video card, but when I rolled back to the working card, I get the same errors.  Any suggestions on where to start?

Pages: [1]