Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - marv2097

Pages: [1]
Users / USB to RS485 Converter and General Purpose IO
« on: April 04, 2008, 01:00:30 pm »
Hi all,

In my spare time I have been working on a number of different hardware devices that I plan to use with with LMCE and ZM amongst other things. They are still very much in the prototype phase but if anyone is interested in trying these out with LMCE then please get in touch. Any feedback good or bad would be greatly appreciated.

USB to RS485

The first of these is a USB to RS485 converter based on FTDI 232RL chip. At present it hasn't been tested on Linux or LMCE but is working fine in Windows. Drivers are freely available for Linux so I assume it would work fine in LMCE. I am currently using these to control speed domes and it works well as an alternative to the RS232 to 485 converters. As my machine has a lack of normal serial ports I can put a few of these on a hub and have as many RS485 buses as I want.

Here is what the PCB looks like, there is a jumper to allow it to be 120R terminated and another header to tap of the logic TX, RX and R/W. There are also 4 LEDs to show Power, Sleep, TX and RX activity.

It is designed to be fitted into a DIN rail mounting which is ideal for a permanent installation. It has some mounting holes so I guess it could be used in other enclosures or inside a PC casing too. At the moment there are no holes in the case for the leds but there will be some added soon.

General Purpose IO Board

This prototype IO board can control 4 10amp 250V relays or 4 opto isolated inputs. Or any combination of the two. It is controlled by RS485 and can use a supply voltage between about 7v to 25v AC or DC. I have written some basic firmware which responds to Pelco commands so it could be used to control something like a pan/tilt head etc. With the correct firmware it could be used to do many different things such as Lighting control, Sensor monitoring, Gate control etc etc.

I have a couple of other things in the pipeline such as RFID readers, Temp monitors so if anyone has any interest in expanding LMCE to do more, than I would be interested to hear your views and opinions.


Users / UI2 Font and Reolution Problems
« on: November 09, 2007, 05:11:59 pm »
I am running UI2 with alpha blending on my hybrid core and I have been wondering why I cant read the menu sometimes. Then it dawned on for some reason the font is black. From the screen shots on the wiki i see this should be a white font. See the capture below

I dont remember it ever being white but I did try and change the resolution of the monitor shortly after I installed LMCE. This didnt work very well so i set it back by re-running the av wizard. Maybe this caused the mix up?

My monitor is supposed to be 1680x1050 but I cant for the life of me get LMCE to work properly with this. If i set this resolution in the admin site the KDE desktop is unreadable after a reboot. I am currently running 1280 1024/75 resolution.

Can anyone please help or am I going to have to re-install??

Installation issues / Hauppauge Nova T500 Remote Problems
« on: October 10, 2007, 03:12:29 am »
Hi all,

I have installed a T500 DVB tuner and it seems to be working ok (have the same freezing issue as other people but hey..)

I am wondering has anyone managed to get the remote that comes with the T500 working fully with LMCE? I am not using a USB UIRT or anything just the standard IR receiver that plugs in the back of the tuner card.

I can get it to move up down left and right in LMCE but nothing else works. Cant select an option, exit etc. I have tried a couple of things.

  • Manual setup of LIRC. - Added the T500 config and setup the hardware.conf file to point to it. When i run irw it shows all the buttons are working as expected but this doesnt seem to affect LMCE.

  • Added the T500 remote as a new device template in web admin and then added a T500 remote device to the Media Directors page on the admin. Reload, restart etc.

I suspect that LMCE starts a new instance of LIRCD so the manual changes that got the buttons working are not going to have much effect. Does anyone know what i am doing wrong and has anyone else got this remote working properly??

Thanks in advance...

Pages: [1]