Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - jonsnipes

Pages: [1]
Users / text mode server
« on: June 05, 2009, 11:10:20 pm »
is there a way to set up a the server side to run text mode?  i have absolutly no need to run media off my server and am interested in running mce out of a virtual box and havent been able to it to boot up properly inside vmware. 

Users / asus m2n spdif problems
« on: March 07, 2008, 09:50:16 pm »
ok ive looked everywhere i can think

i cannot get the spdif to work.  ive gone through alsamixer and there is no spdif setting to unmute (or ied958)  the options are CD, Mic and then speakers.  when i run aplay -L this i get normal speaker outputs but this is the digital outputs

    PnP Audio Device        , USB Audio
    7.1 Surround output to Front, Center, Side, Rear and Woofer speakers
    PnP Audio Device        , USB Audio
    IEC958 (S/PDIF) Digital Audio Output
    Discard all samples (playback) or generate zero samples (capture)

iec958 - null  how can i fix this?? ive tried using the onboard spdif and even tried hooking up a spdif card to the jumpers with no luck...  ive googled the problem many times and even people with the mn board say theirs works fine.  if i run avwizard and select spdif i get sound through the analog jack.... im almost ready to give up and output each channel to my reciever through minijacks and rca cables (which i would rather not do)   anyone please...

Installation issues / blank screen when starting to install 64bit
« on: March 05, 2008, 03:04:12 am »
im able tosetup and run the 32bit linuxmce fine but when i try to load the 64 bit dvd i get the install screen, i choose install and then i get no video signal.. not even a black screen, im using vga but also tried through dvi with the same results.  computer is an amd 4200 64bit x2.   any ideas??

Feature requests & roadmap / universal remote wizard
« on: February 28, 2008, 05:13:05 pm »
i think a very nice feature would be a wizard to setup any remote wit the use or a uirt of some sort..  seems straight forward... press the button you want to use for menu, press the button you want to use for play etc...  then the wizard would capture each code and set it in mce..  i say think as i have trouble getting irrecord to work at the moment..

Users / separate hard disk with libraries not showing on md
« on: February 10, 2008, 12:10:15 am »
having trouble with my libraries and diskless md..  all my libraries are on a separate harddrive.  linuxmce did not detect them automatically so i had to link them to the /home/public/data/videos directory.  this works great on the core/md but when i set up the diskless mds the links arent functional.  ive tried linking the folders to a samba share of the libraries which gave me a link, but the link opened a new window through konqueror and couldnt load through mce.  is there a way to manually add directories to the mce library?  or a better way to link the folders to work..  ive checked all the permissions many times...  thanks

Users / symlinks not functional on md
« on: February 05, 2008, 03:28:33 am »
im settin up diskless mds and when i try and play music i get an no file found error...  when browsing to it through konqueror the symbolic links i have are visible dont link.. any solution??

Users / controling lmce with direct tv remote
« on: February 02, 2008, 02:48:39 pm »
woundering if anyone has experience controlling lmce with an uirt or something using a univseral direct tv remote (rc34)...  looking to give it a try but if some else is able to walk through it makes my life much easier


Users / problem switching from kde desktop to orbiter
« on: January 29, 2008, 03:49:13 pm »
just installed 7.10b3 i386 and am having trouble switching from the kde desktop to orbiter... when i switch to the screen i get a black screen with the kde panel at the bottom.  right click f1 etc does not pull up the control panel for mce.  i have to regen orbiter to get it back...  any ideas??

Users / direct tv pc reciever
« on: January 15, 2008, 03:58:02 am »
found this new thing on dbs talk today..

a direct tv hd reciever that works with microsoft mc to record and watch tv

Users / trouble reading new dvds
« on: January 12, 2008, 05:23:44 pm »
im having trouble watching some newer movies through lmce.  they play from the disk but when copied the menus and previews work but when loading the accual movie i get a css error.  the accual movie files have also changed from .vob to .ifo...  any way to fix this or any idea if this is addressed in 7.10??

Users / diskless booting through grub
« on: January 08, 2008, 06:14:18 pm »
i came across somewhere that it is possible to set grub up to diskless boot... does anyone have any experience doing so with lmce?  it would save me harddrive space on computers that i want acting as md...  thanks

Users / dvd copy not pending
« on: January 08, 2008, 05:58:02 pm »
im having trouble copying my dvds to the harddrive.  i havehad it working on previous install on this system but not this time for some reason.  insert disk and it autoplays..  tell it to copy disk and i get a display saying it is being copied and i can view status through advanced pending tasks.  and thats it..  i close out of that and try to view status and nothing...  seems to have forgotten about copying it...  any ideas??  im a new linux user but i follow directions real well.

Installation issues / file systems
« on: December 21, 2007, 03:55:53 pm »
i've searched through the boards but cannot find a "yes" answer i need before messing with stuff...

i currently have a 275gb hardrive with all of my media on it formated in hfs+ which linux will not read.  im setting up a new computer to act as a core and need to convert this file system.  i can read/write hfs+ through windows using macdrive and copy to a new harddrive to ntfs.  from there what would i be better off doing..  use linux to convert and move the files to ext3 or will 0710 have good enough support for ntfs to leave the files there??  concidering the time involved to move 250gb of information across different file systems id prefer not to go hfs+ - ntfs - etx3 and then ext3 to the hard drive i want it o. plus the time involved to swap OS's

(harddrive avialible to work with are 400gb sata (to be library) 275gb ide (current hfs+ library) 20gb ide (for OS))

Installation issues / nvidia driver install problems
« on: May 23, 2007, 06:01:22 pm »
i have a nvidia ge5200 256mb card vga and dvi out.  when i upgrade to the nvidia restricted driver and reboot the tv (vizio 50"plasma) wont rea the signal and i have to hook up an old crt screen in order to see anything..  after booted up i can switch cables over to the tv and show the screen but only in the vga..  the dvi doesnt work..  however when going into nvidia settings it does detect the model of th screen.  ive tried using other programs for upgrading the driver with the same result..  after the install i can never seem to get the xserver to work right again and end up reinstalling ubuntu again and again. i am now using 7.04 still with no luck..  ive tried adding and editing the xorg with no luck.  any ideas??

Pages: [1]