Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - k84

Pages: [1]
Users / Remotely start XINE_PLAYER (e.g wakeup)
« on: June 13, 2007, 02:11:41 pm »

Have tried to make timed events, but not succeeded in starting Xine_player at a given time, will it be possible to do so on a given media director (the only one which also is the core).

Have been able to start mp3 music via timed events, and a playlist.

All suggestions are welcome, trying to fix a little wakeup system.
Where the idea is that misterhouse running on a different system sets the wakeup on the core. (e.g makes a timed event, or misterhouse launches it when it's time)

Best Regards

Users / Gyratioin Airmouse
« on: April 19, 2007, 07:41:48 pm »

My Gyration Air mouse did not get auto-detected, i added it as a Child Device under my orbiter, after that i could use the three grey buttons on it.
before it worked as a standard mouse with left & right click.

the right grey button which when pressed opens the lightning screen, can i change that to open the VIDEO screen ?

Since i dont have linuxmce controlling my lightning.

Users / Thumbnail / Cover-Art.
« on: April 19, 2007, 03:10:39 pm »

I got a couple of music videos, would it be possible to automatically add a thumbnail to those, e,g after let's say 20sec out in the movie?
Would take time to do this automatically, and if i'd upgrade the media-library i'd allways have to add this manually.

Any thought/suggestions on this`?

Best regards,

Users / Media hangs. Xine lockup?
« on: April 14, 2007, 03:13:28 pm »

I have noticed sudden lockups on the media, e.g videos played in linuxmce, the system can work for days without problems, but sometimes it locks completley up playing a random video file (music videos for instance), checking which process uses most ressources i get that Xine_Player uses 99% of the cpu, on my 3.4ghz system.

When it "locks-up" the audio normally works fine for a while, and it displays approx 1picture pr 10th second!
and i can't do anything with my remote.

issuing a killall -9 Xine_Player (e.g takes 2 minutes to log-on via ssh to the box because all ressources goes to xine) then it takes a minute or two and the orbiter re-launches and everything is working again.

What could cause this behaviour, does anyone else notice this, the system hardware should be fine even though i should've had more RAM,

memtest86 reports no problems with the ram.

The system:
3.4ghz p4 with 512mb ddr2 ram.
nvidia 6600gt card with 256mb ram.

Installation issues / Mixed user interface *ui2 and ui1
« on: March 30, 2007, 07:55:09 pm »

I\ve recenlty got more the less everything working with linuxmce, but now ui2 is mixed up with something that looks like ui1,
Eg, i browse for movies in ui2 when i click play on my MCE remote, it goes into a all blue screen with three buttons, play, delete and one more,
then when i press play it goes into soemthing which probably is ui1 playlist?

And i cant get it to fullscreen, if i press the menu key, i can browse the ui2 menu\s whilst the movie is playing in the background, but i can\t go from there to fullscreen.

How can i fix this?

I would be thankfull for any help/tips/hints.
I\d hate reinstalling _agian_ :)

Best regards,

Installation issues / Gray Screen of Death...
« on: March 30, 2007, 03:02:11 pm »

I\ve noticed many people on this forum are talking about GSOD, i guess they are meaning Gray screen of death, i\ve had this aswell wth linuxmce,
but i did NOT have to reinstall anything as many of you mention.

Remember the webinterface normally comes up, atleast every time i\ve had it.
But the web interface might take 10 minutes to start.

I guess, GSOD comes because of ui2 not working, try changing back to ui1 on the Media Director site on the pluto admin page.

Just a possible soloution other than reinstalling the whole thing.

Installation issues / Lirc client
« on: March 19, 2007, 12:33:44 am »

I got a USBUIRT device hooked up to another server, i connect to this device via LIRC client's and it all works perfect,
Can LinuxMCE use this USBUIRT device, like all other programs which support lirc can?

normally i just start lirc with -c and specify ip and port to the server.


Pages: [1]