Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - geekyhawkes

Pages: [1] 2 3 ... 16
Developers / Re: N800 style orbiter for normal mythtv
« on: April 25, 2011, 02:07:23 pm »
Thanks for the reply.  Nice idea i guess.  Looks like my n800 will be on ebay before the day is out then!

Developers / N800 style orbiter for normal mythtv
« on: April 25, 2011, 12:05:23 am »
Hey guys, nice to see linuxmce is still going.  I was wondering if i could get an N800 orbiter similar to the one you guys run under normal mythtv?  Can someone give me a few hints as to how the n800 orbiter actually works here with myth/kubuntu/linuxmce etc. 



Users / Re: Taking a break from mce anyone finish the attached?
« on: August 01, 2009, 04:25:22 pm »
No problem, i hope someone gets chance to finish it.  I am just having a break, i will be back.  Im giving mythbuntu a try for a bit, its alot more simple and until i need HA meets most of my needs.  Once i get into a position of needing HA then i will be back with MCE, and I am sure most of my problems will have been ironed out by then. 

Users / Taking a break from mce anyone finish the attached?
« on: July 31, 2009, 03:41:26 pm »
I have been getting slightly frustrated with my lack of sucess with my mce install so am going to take a break for a few months and come back to mce after that.  Sad but true, i need something that meets my needs now and mce just inst there yet for me. 

I have been working on a newbies install guide / MCE usermanual for a while (in between reinstalls).  It is not finished but i think if finished it would add real value to the project.  Linked is my first draft, or at least as far as i have got with it so I am hoping someone else will pick up the document and complete it.

Thanks to everyone that helped me with my setup, I just need a break as frustration was making moves forward difficult.


Users / Re: Cant view any media on my hybrid
« on: July 29, 2009, 10:53:32 pm »
I had been using this 0810 install for about 3 weeks with no issues.  Sadly now it is dead.  I had the dvd install added but if you read the description it is all media including mp3s cds etc. 

I am thinking of going away from mce for a bit and try mythbuntu.  I realise the potential of linux mce, but i just dont have the time to work at every last part of my install. 

I will check back on mce in a month or so, i think i am too close to my install and might be missing the obvious through frustration!

Users / Cant view any media on my hybrid
« on: July 29, 2009, 06:05:45 pm »
I have no idea what has gone on, but I now cannot view any dvd images, avi, mpg or play mp3s on my hybrid machine.  I get dropped to the media playing window with play/pause / mute displayed but the screen saver remains on. 

If i place a dvd in the drive then the disc is inserted message is displayed but then after a while i get dropped back to the screensaver and no media is playing.

Am i alone ? What the hell can i do to get this working again?

Users / Re: How many of us are interested in HDMI audio?
« on: July 29, 2009, 05:44:09 pm »
It looks like the asound.conf file is kept under /usr/pluto/templates/asound.conf.  

Strange though i cannot see how it works out which asound.conf to create based on avwizard selection as there is only 1 file at the location and it matches the output of the avwizard whatever you pick.

ANyone who knows mce better than me cast some light on this issue?  My asound.conf matches the one andrew posted yet i get no mp3 or dvd audio via hdmi.

EDIT:  I have no idea what that template is used for but i have tried changing both the template and my asound.conf files with no luck.  Each time i reboot then i get no where, MCE still changes the asound.conf file i have created. 

ANDREW, when you modified the avwizard where did you provide the asound.conf information?  Is it in a referance file or is it compiled somehow?  This is driving me crazy now, it just shouldnt be this difficult!

Users / Re: How many of us are interested in HDMI audio?
« on: July 29, 2009, 05:16:53 pm »
Couple of questions, does spdif support all forms of audio?  Are you using this asound.conf to play mp3s or just dvds? 

How have you got on with myth as they have loads of posts with random changes to try and get hdmi audio working under myth.

======Does anyone know how we can stop MCE changing the asound.conf file at reboot?=========================

Or is there a way i can adjust the template asound.conf that the avwizard uses?

Users / Re: How many of us are interested in HDMI audio?
« on: July 29, 2009, 12:55:08 pm »
There might be a clue or 2 in the following links, i havent got time to read them now, but should inform us all;

Quick look seems to be lots of ways of getting asound.conf working, but we need to work out how to stop MCE re-editing the file at reboot.

Andrew, could you posta  copy of a working asound.conf from one of your machines for us to look at as well please?


Users / Re: UPNP username and password on latest alpha
« on: July 29, 2009, 12:37:04 pm »
Can someone else please take the 2 mins to have a look at the upnp webadmin page and just confirm you have the same username login page please?

I am having problems getting this running and really would like to have upnp working on my install.

Users / Are wiimotes plug and play in 0810
« on: July 29, 2009, 12:36:06 pm »
I have seen the wiki for adding wiimotes but seem to remember thom talking about making them plug and play under 0810.  Has this happened yet at all?


Users / Re: How many of us are interested in HDMI audio?
« on: July 29, 2009, 12:35:16 pm »
This is my original asound.conf that gave me audio over hdmi under KDE before installing mce;

pcm.!default {
        type plug
        slave {
                pcm multi
                rate 48000
        ttable.0.0 1.0
        ttable.1.1 1.0
        ttable.0.2 1.0
        ttable.1.3 1.0

#ctl.!default hdmiout

pcm.optical {
        type hw
        card 0
        device 1

ctl.optical {
        type hw
        card 0
        device 1

pcm.hdmiout {
        type hw
        card 0
        device 3

ctl.hdmiout {
        type hw
        card 0
        device 3

pcm.multi {
        type multi
        slaves.a.pcm "hdmiout"
        slaves.a.channels 2
        slaves.b.pcm "optical"
        slaves.b.channels 2

        bindings.0.slave a 0
        bindings.1.slave a 1

        bindings.2.slave b 0
        bindings.3.slave b 1

ctl.multi {
        type hw
        card 0

Does it matter what type of soundcard is listed under webadmin for MD?  Mine was set up as standard sound card, but i can see HDA Nvidia as an option.  Higher up the page I have an H listed under sound.

Users / Re: How many of us are interested in HDMI audio?
« on: July 29, 2009, 12:28:35 pm »
Below is my asound.conf created by the avwizard:

pcm_slave.spdif_convert48k {
   pcm "spdif"
   rate 48000

pcm.spdif_playback {
   type plug
   slave spdif_convert48k

pcm_slave.hdmi_convert48k {
   pcm "hdmi"
   rate 48000

pcm.hdmi_playback {
   type plug
   slave hdmi_convert48k

pcm.asym_spdif {
   type asym
   playback.pcm "spdif_playback"
   capture.pcm "plughw:0"

pcm.asym_hdmi {
   type asym
   playback.pcm "hdmi_playback"
   capture.pcm "plughw:0"

pcm.asym_analog {
   type asym
   playback.pcm "plug:dmix"
   capture.pcm "plughw:0"
pcm.!default asym_hdmi

This is the one that was autogenerated by selecting HDMI from the avwizard.  I have tried pasting my own asound.conf over the top but each time i restart my machine then the asound file is changed during boot up by mce and doesnt work.

Users / Re: HA in the UK
« on: July 29, 2009, 11:43:36 am »
sweet. Il be buying a couple of these soon (once i get phase 1 of my setup complete!)

Users / Re: Supported wall panel orbiters?
« on: July 28, 2009, 01:53:59 pm »
Really interesting idea.  I would be very interested to see the pictures of the solution you end up with.

Pages: [1] 2 3 ... 16