LinuxMCE Forums

General => Installation issues => Topic started by: Par1ah on April 15, 2008, 10:07:07 pm

Title: "Failed to setup X"
Post by: Par1ah on April 15, 2008, 10:07:07 pm
Hey guys.

After I installed Linux MCE by using the DVD, the pc tried to start the AV Wizard first. But then my pc says:


AV Wizard
"Failed to load setup X"
<OK>


whats the problem? and how can i solve it?

Btw: system: board: via epia 10000 (onboard graphics + 256mb RAM)

Thx
Title: Re: "Failed to setup X"
Post by: totallymaxed on April 16, 2008, 10:35:44 pm
Hey guys.

After I installed Linux MCE by using the DVD, the pc tried to start the AV Wizard first. But then my pc says:


AV Wizard
"Failed to load setup X"
<OK>


whats the problem? and how can i solve it?

Btw: system: board: via epia 10000 (onboard graphics + 256mb RAM)

Thx

You Don't have the Via drivers loaded. The AVwizard doenot autodetect Via graphics chips. This page on the Wiki will be of help; http://wiki.linuxmce.org/index.php/Display_Drivers#Via_Chipsets (http://wiki.linuxmce.org/index.php/Display_Drivers#Via_Chipsets)

Also search the Forum for threads on the config needed (and the issues around using the Via chipsets currently)

All the best

Andrew