LinuxMCE Forums

General => Installation issues => Topic started by: maverick0815 on June 15, 2017, 02:43:30 pm

Title: Problems setting up Graphics with AVwizard
Post by: maverick0815 on June 15, 2017, 02:43:30 pm
Ok, I am trying to setup my MD. Its an asrock ion 330.
When booting up it displays a long list of error messages
Quote
systemd-udevd[2607:failed to execute '/bin/systemctl' '/bin/systemctl start --no-block nvidia-persistenced.service': No such file or directory
systemd-udevd[2680]:failed to execute '/bin/systemctl' '/bin/systemctl stop--no-block nvidia-persistenced.service': No such file or directory
in avwizard I can select HDMI, 1080p, 60Hz..and get a garbled output. Selecting 720p I can complete the wizard, but only with ui1, static images, opengl is not working, sound is also not working
Title: Re: Problems setting up Graphics with AVwizard
Post by: maverick0815 on June 18, 2017, 02:33:41 pm
I tried to manually install nvidia-340
This is what happened
Quote
root@moon77:~# apt-get install nvidia-340
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
The following packages were automatically installed and are no longer required:
  libglamor0 libllvm3.4
Use 'apt-get autoremove' to remove them.
The following extra packages will be installed:
  libcuda1-340 nvidia-opencl-icd-340
The following packages will be REMOVED:
  libcuda1-375 nvidia-352 nvidia-367 nvidia-375 nvidia-opencl-icd-375
The following NEW packages will be installed:
  libcuda1-340 nvidia-340 nvidia-opencl-icd-340
0 upgraded, 3 newly installed, 5 to remove and 0 not upgraded.
Need to get 0 B/38.0 MB of archives.
After this operation, 9716 kB disk space will be freed.
Do you want to continue? [Y/n] y
WARNING: The following packages cannot be authenticated!
  libcuda1-340 nvidia-340 nvidia-opencl-icd-340
Authentication warning overridden.
(Reading database ... 119764 files and directories currently installed.)
Removing libcuda1-375 (375.66-0ubuntu0.14.04.1) ...
Removing nvidia-352 (367.57-0ubuntu0.14.04.1) ...
Removing nvidia-367 (375.66-0ubuntu0.14.04.1) ...
Removing nvidia-opencl-icd-375 (375.66-0ubuntu0.14.04.1) ...
Removing nvidia-375 (375.66-0ubuntu0.14.04.1) ...
Removing all DKMS Modules
Done.
update-alternatives: using /usr/lib/nvidia-375-prime/ld.so.conf to provide /etc/ld.so.conf.d/i386-linux-gnu_GL.conf (i386-linux-gnu_gl_conf) in auto mode
update-alternatives: using /usr/lib/nvidia-375-prime/ld.so.conf to provide /etc/ld.so.conf.d/i386-linux-gnu_EGL.conf (i386-linux-gnu_egl_conf) in auto mode
update-alternatives: using /usr/lib/nvidia-375-prime/alt_ld.so.conf to provide /etc/ld.so.conf.d/x86_64-linux-gnu_GL.conf (x86_64-linux-gnu_gl_conf) in auto mode
update-alternatives: using /usr/lib/nvidia-375-prime/alt_ld.so.conf to provide /etc/ld.so.conf.d/x86_64-linux-gnu_EGL.conf (x86_64-linux-gnu_egl_conf) in auto mode
update-alternatives: using /usr/lib/i386-linux-gnu/mesa/ld.so.conf to provide /etc/ld.so.conf.d/i386-linux-gnu_GL.conf (i386-linux-gnu_gl_conf) in auto mode
update-alternatives: using /usr/lib/i386-linux-gnu/mesa-egl/ld.so.conf to provide /etc/ld.so.conf.d/i386-linux-gnu_EGL.conf (i386-linux-gnu_egl_conf) in auto mode
INFO:Disable nvidia-375
DEBUG:Parsing /usr/share/ubuntu-drivers-common/quirks/dell_latitude
DEBUG:Parsing /usr/share/ubuntu-drivers-common/quirks/lenovo_thinkpad
DEBUG:Parsing /usr/share/ubuntu-drivers-common/quirks/put_your_quirks_here
rm: cannot remove '/usr/lib/nvidia-375/.nfs0000000000c40a9300000065': Device or resource busy
rm: cannot remove '/usr/lib/nvidia-375/xorg/.nfs0000000000c40a9d00000064': Device or resource busy
rm: cannot remove '/usr/lib/nvidia-375/xorg/.nfs0000000000c40a9e00000063': Device or resource busy
rm: cannot remove '/usr/lib/nvidia-375/.nfs0000000000c40a8900000066': Device or resource busy
rm: cannot remove '/usr/lib/nvidia-375/tls/.nfs0000000000c60a3700000062': Device or resource busy
rm: cannot remove '/usr/lib/nvidia-375/.nfs0000000000c40a8500000068': Device or resource busy
rm: cannot remove '/usr/lib/nvidia-375/.nfs0000000000c40a8700000067': Device or resource busy
dpkg: error processing package nvidia-375 (--remove):
 subprocess installed post-removal script returned error exit status 1
Processing triggers for libc-bin (2.19-0ubuntu6.11) ...
Errors were encountered while processing:
 nvidia-375
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
Title: Re: Problems setting up Graphics with AVwizard
Post by: posde on June 18, 2017, 11:25:50 pm
To me that looks as if the 375 driver was active and installed while you tried to reinstall it.

But I have been wrong before.
Title: Re: Problems setting up Graphics with AVwizard
Post by: maverick0815 on June 19, 2017, 06:28:12 am
I didnt try to reinstall it...i wanted to install nvidia-340. i guess that means i have to uninstall nvidia-375 first?
Title: Re: Problems setting up Graphics with AVwizard
Post by: posde on June 19, 2017, 03:21:48 pm
Looks like it to me. At least I would give that a try.
Title: Re: Problems setting up Graphics with AVwizard
Post by: phenigma on June 19, 2017, 07:59:39 pm
Why are you installing 340 and not using the newest driver?

Sent from my Pixel using Tapatalk

Title: Re: Problems setting up Graphics with AVwizard
Post by: maverick0815 on June 19, 2017, 09:19:33 pm
Hmm...the newst driver being nvidia-375? From what I see on my md, I believe there is something seriously wrong with that...or how do you interpret the messages I get..see the top of my post...the entire screen fills up with those at boot.
Title: Re: Problems setting up Graphics with AVwizard
Post by: maverick0815 on June 24, 2017, 09:44:37 pm
I am turning in circles...installing nvidia-340 doesn't help me, as long avwizard installs nvidia-375 again...how exactly can I keep this from happening...at least temporarily? I had put exit 0 to the nvidia install script...but then avwizard won't run.
I would like to run nvidian340 to see if it is working on the  ion.
Title: Re: Problems setting up Graphics with AVwizard
Post by: pointman87 on June 24, 2017, 11:23:15 pm
A dirty hack just for trying is to change all entries in nvidia-install.sh to nvidia-340.
I´ve made a paste for you: https://pastebin.com/U58gWSSw
Title: Re: Problems setting up Graphics with AVwizard
Post by: maverick0815 on June 25, 2017, 10:49:00 am
Thanks, i will try this out tonight
Title: Re: Problems setting up Graphics with AVwizard
Post by: maverick0815 on June 25, 2017, 12:33:44 pm
Lucky me...I was able to test it already. I was able to set up the me properly. This is great. Thank you very much. I think the nvidia-375 is either buggy or not compatible with the ion platform.