LinuxMCE Forums

General => Installation issues => Topic started by: akblackwel on December 26, 2012, 07:28:28 pm

Title: Drive missing and problems rebooting
Post by: akblackwel on December 26, 2012, 07:28:28 pm
My first issue is I have a secondary disk (sda1) attached to my system. I boot off of sdb1. I've added the disk to the system, but it only shows up sometimes and get's unmounted.

Like right now if I do a df I don't see the disk. But I swear if I check back in and run df again, I see.

/dev/sda1            235326136  14150544 209221628   7% /mnt/device/57

Secondly,

I'm having problem rebooting. When this problem happens, i did notice like 20 process of mdadm running. Might be related to disappearing sda1. The only way I can reboot at that point is to hit power button or send command
echo b > /proc/sysrq-trigger


Thanks in advance.
Title: Re: Drive missing and problems rebooting
Post by: posde on December 26, 2012, 07:32:41 pm
The disk is only mounted when needed.
Title: Re: Drive missing and problems rebooting
Post by: akblackwel on December 26, 2012, 09:54:52 pm
I've read that in other postings.

Than I'm unsure how I'm supposed to use it.

I read somewhere that is was suggested that instead of copying files to create a symbolic link. So I linked /mnt/devices/57 to /home/public/data/videos which if I run df it shows it and a UUID and /mnt/device/46.

When the disk is up, I can see the symbolic link. But when it goes down, I get nothing. Then I have to resync the video directory

So how do I go about using the disk in this fashion?
Title: Re: Drive missing and problems rebooting
Post by: posde on December 26, 2012, 10:21:18 pm
UpdateMedia, the program that scans HDD for media, mounts the needed HDD automatically. After that, the information is stored in the database. If you want to play a media that's on the HDD, LinuxMCE automatically mounts the drive, and plays the media.