LinuxMCE Forums

General => Installation issues => Topic started by: brononius on August 31, 2011, 01:38:46 pm

Title: [Solved] Several lights in 1 room
Post by: brononius on August 31, 2011, 01:38:46 pm
Hey,

I noticed that when you put 2 or more lights in 1 room, you control them all at once with an orbiter.

Is there a way to split them?
So that you'll have several buttons on your top row with the different light switches?
Title: Re: Several lights in 1 room
Post by: aico on August 31, 2011, 01:44:14 pm
Hi,

I added lightning scenarios for each light in the room. The autogenerated "on" "off" buttons are disabled in my configuration.

Regards
Johannes
Title: Re: Several lights in 1 room
Post by: sambuca on August 31, 2011, 02:22:04 pm
You can also control the lights individually (or in groups) in the floorplan, given that you have set up a floorplan.

br,
sambuca
Title: Re: Several lights in 1 room
Post by: totallymaxed on August 31, 2011, 02:22:34 pm
Hi,

I added lightning scenarios for each light in the room. The autogenerated "on" "off" buttons are disabled in my configuration.

Regards
Johannes

Each individual load controller can also be placed on the Lighting floor plan and then it can be controlled individually or in any adhoc combination you desire.

Andrew

Title: Re: Several lights in 1 room
Post by: brononius on August 31, 2011, 03:22:21 pm
But it seems that i'll need to use floorplans?

No way to put this in the default orbiter screen?
If so, pitty about the lost space on the first row ...  :-[
Title: Re: Several lights in 1 room
Post by: bongowongo on August 31, 2011, 05:00:43 pm
But it seems that i'll need to use floorplans?

No way to put this in the default orbiter screen?
If so, pitty about the lost space on the first row ...  :-[

How come?
How small is your orbiter?
Title: Re: Several lights in 1 room
Post by: posde on August 31, 2011, 07:13:25 pm
You can manually setup scenario buttons for each of the lights.
Title: Re: Several lights in 1 room
Post by: seth on September 06, 2011, 02:41:55 pm
 :)
Hello.

I have the same kind of thing. There are 3 lights in my living room. All lamps, and when you hit on or off, they all function at once. I added a second set of buttons on the orbiter. One for the end table lamp by the TV, one to control the 2 floor lamps at the back of the room. That gives me choices. I also modified the "Showtime" scenario to dim the back floor lamps, and shut off the end table lamp.

But in a pinch, on or off works them all.

Play with your lighting scenarios in the webadmin. You have to add an on and an off button for each light or set of lights you wish to control. But after all of that is completed, should sort it all out for you.

Best Regards,

Seth
Title: Re: Several lights in 1 room
Post by: brononius on September 07, 2011, 07:04:25 am
Hey,

After playing around with the scenario's, i got the picture.
Now i can nicely put several buttons on my 'light row'.

Thanks!!!