Author Topic: Foxconn NetBox-nT330i as MediaDirector  (Read 12156 times)

daballiemo

  • Guru
  • ****
  • Posts: 244
  • Full Blown Addict
    • View Profile
Re: Foxconn NetBox-nT330i as MediaDirector
« Reply #30 on: December 27, 2010, 09:41:46 am »
Beeker,

don't be sorry. We have all been there ;-)

gtrz

Han
HP N40L12.04 KVM with virt LCME8.10/10.04
MD: FoxConn NetBox 330I - Samsung LE 26 (1360* 768)
MD: M2NPV-VM dual core AMD 64/3800/2Gb/NV6150 - Samsung UE 55 C8700 (full hd, 3d)
MD: FoxConn NetBox 330I - LG 32ld350

Beeker

  • Guru
  • ****
  • Posts: 267
    • View Profile
Re: Foxconn NetBox-nT330i as MediaDirector
« Reply #31 on: December 27, 2010, 09:45:39 am »
Thanks Han
Have you got the HD sorted yet

Regards
Beeker :)

daballiemo

  • Guru
  • ****
  • Posts: 244
  • Full Blown Addict
    • View Profile
Re: Foxconn NetBox-nT330i as MediaDirector
« Reply #32 on: December 27, 2010, 09:56:10 am »
Nope,

as far as I know vdpau is not supported by the current Mplayer build. My HD is not running smoothly to say the least, but in time that will be solved as well, I guess  :-\
HP N40L12.04 KVM with virt LCME8.10/10.04
MD: FoxConn NetBox 330I - Samsung LE 26 (1360* 768)
MD: M2NPV-VM dual core AMD 64/3800/2Gb/NV6150 - Samsung UE 55 C8700 (full hd, 3d)
MD: FoxConn NetBox 330I - LG 32ld350

Beeker

  • Guru
  • ****
  • Posts: 267
    • View Profile
Re: Foxconn NetBox-nT330i as MediaDirector
« Reply #33 on: December 27, 2010, 11:03:41 pm »
Hey Han,
Just when I thought I everything was perfect the damn Foxconn freezes after about anywhere from a 30secs to a min whilst playing any content, It's running i386 now so I am thinking of downloading one of the latest snapshots to see if this fixes all my issues..........whats your thoughts on this, and do you know if the atl1c module is in the lastest snapshots or will we have to do the wiki procedure again

Cheers
Beeker

daballiemo

  • Guru
  • ****
  • Posts: 244
  • Full Blown Addict
    • View Profile
Re: Foxconn NetBox-nT330i as MediaDirector
« Reply #34 on: December 28, 2010, 08:14:49 am »
Beeker,

you still have to follow the wiki with the latest snapshot. Did you have a good look around in /var/log/ to see if not something else is causing this freezing behaviour?

rgds

HAn
HP N40L12.04 KVM with virt LCME8.10/10.04
MD: FoxConn NetBox 330I - Samsung LE 26 (1360* 768)
MD: M2NPV-VM dual core AMD 64/3800/2Gb/NV6150 - Samsung UE 55 C8700 (full hd, 3d)
MD: FoxConn NetBox 330I - LG 32ld350

Beeker

  • Guru
  • ****
  • Posts: 267
    • View Profile
Re: Foxconn NetBox-nT330i as MediaDirector
« Reply #35 on: December 28, 2010, 09:30:00 am »
Hi Han,
Really appreciate all your help sorry but I'm not sure what I am looking for in the logs.........I went to the /var/log directory and there more log files then you poke a stick at, you must be getting sick of all the silly questions.

Do you think its worth doing a fresh install my only concern is my software RAID if I do a new install I want to make sure I don't lose all my data

Cheers
Beeker

daballiemo

  • Guru
  • ****
  • Posts: 244
  • Full Blown Addict
    • View Profile
Re: Foxconn NetBox-nT330i as MediaDirector
« Reply #36 on: December 28, 2010, 06:01:29 pm »
We'll i would consider to do a bit more of faultfinding before getting into a reinstall. It took me 2 days to pull everything together and get all the typo's out of the way just for this little box. A reinstall of the core would take me a bit more time, as you have to through in all the tweeks again.

Just to make sure, you have the 330i with the ion chipset ( and I mean not the 525 with the intel chipset) ?? If so I would delete the MD image and just start over again, and check and recheck if everything is put in right.

rgds

Han
HP N40L12.04 KVM with virt LCME8.10/10.04
MD: FoxConn NetBox 330I - Samsung LE 26 (1360* 768)
MD: M2NPV-VM dual core AMD 64/3800/2Gb/NV6150 - Samsung UE 55 C8700 (full hd, 3d)
MD: FoxConn NetBox 330I - LG 32ld350

Beeker

  • Guru
  • ****
  • Posts: 267
    • View Profile
Re: Foxconn NetBox-nT330i as MediaDirector
« Reply #37 on: January 22, 2011, 06:05:11 am »
Hi Han,
Just downloading 23618 snapshot to do a complete rebuild and see how it goes, so I am currently playing with the Foxconn again with my current image to test it before I do this new rebuild tomorrow, when I do the modprobe atl1c I am getting a fatal error and I am tipping why the Foxconn gets a kernel panic.

Any ideas

I have checked /lib/modules/`uname -r`/kernel/drivers/net/ and atl1c is there if I do a modprobe sky2 it just returns without an error as per below

dcerouter_1006790:~# modprobe atl1c
FATAL: Module atl1c not found.
dcerouter_1006790:~# modprobe sky2
dcerouter_1006790:~#


Best regards
Beeker

Beeker

  • Guru
  • ****
  • Posts: 267
    • View Profile
Re: Foxconn NetBox-nT330i as MediaDirector
« Reply #38 on: January 25, 2011, 06:57:21 am »
Thanks for everyone's help so far with trying to solve the issue of getting this atl1c module to start................especially many thanks to Han for all your help so far.

We have done exhaustive testing and still we have the same issue of Fatal:Module atl1c not found

Han and I have gone through all the steps of the wiki and cannot find the problem so I hope somebody can help find the solution to this problem, please don't slap too hard just starting to get a bit deeper into the logs and the system and get a better understanding but no idea of programming so I leave that to the experts out there

Regards
Beeker 

Beeker

  • Guru
  • ****
  • Posts: 267
    • View Profile
Re: Foxconn NetBox-nT330i as MediaDirector
« Reply #39 on: January 26, 2011, 03:21:33 am »
Finally got this unit of the floor and mounted on the back of the Plasma with an awesome effort and help from daballiemo and tkmedia thanks guys all works well only vga and analog sound at the moment until I can afford to upgrade to a plasma that has HDMI

Best regards
Beeker

tkmedia

  • wants to work for LinuxMCE
  • **
  • Posts: 937
    • View Profile
    • LMCECompatible
Re: Foxconn NetBox-nT330i as MediaDirector
« Reply #40 on: January 26, 2011, 04:22:31 am »
Great news I am glad it worked for you.




Tim
My Setup http://wiki.linuxmce.org/index.php/User:Tkmedia

For LinuxMce compatible  systems and accessories
http://lmcecompatible.com/

theteju

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 123
    • View Profile
Re: Foxconn NetBox-nT330i as MediaDirector
« Reply #41 on: January 28, 2011, 07:03:24 am »
Finally got this unit of the floor and mounted on the back of the Plasma with an awesome effort and help from daballiemo and tkmedia thanks guys all works well only vga and analog sound at the moment until I can afford to upgrade to a plasma that has HDMI

Best regards
Beeker

Please try to mention the steps you followed or you may post a wiki under how to section, It might take few minutes for you to put them together, but can save someone's hours. If you have already, ignore my comment. Thank  you.

Beeker

  • Guru
  • ****
  • Posts: 267
    • View Profile
Re: Foxconn NetBox-nT330i as MediaDirector
« Reply #42 on: February 18, 2011, 02:52:14 pm »
Does anybody know if the NIC in this Foxconn unit will be supported in 1004

daballiemo

  • Guru
  • ****
  • Posts: 244
  • Full Blown Addict
    • View Profile
Re: Foxconn NetBox-nT330i as MediaDirector
« Reply #43 on: February 18, 2011, 05:10:54 pm »
had a play with 1004, the module is there but it has to be added to the diskless image

rgds

Han
HP N40L12.04 KVM with virt LCME8.10/10.04
MD: FoxConn NetBox 330I - Samsung LE 26 (1360* 768)
MD: M2NPV-VM dual core AMD 64/3800/2Gb/NV6150 - Samsung UE 55 C8700 (full hd, 3d)
MD: FoxConn NetBox 330I - LG 32ld350

Beeker

  • Guru
  • ****
  • Posts: 267
    • View Profile
Re: Foxconn NetBox-nT330i as MediaDirector
« Reply #44 on: February 18, 2011, 05:41:41 pm »
Hey Han
How do we get it added so it's always there in the future 1004 snapshots is that a request we need to do on the IRC

Regards
Beeker