Author Topic: eee box 202 8.10 beta2  (Read 4534 times)

phenigma

  • wants to work for LinuxMCE
  • **
  • Posts: 920
    • View Profile
Re: eee box 202 8.10 beta2
« Reply #30 on: December 22, 2009, 09:03:11 pm »
Hmm, I had done that previously without success.  That was before I did the bios update on the b202.  I'll try it again, if I get it working I'll work to have it implemented.

J.

pedplar

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 89
    • View Profile
Re: eee box 202 8.10 beta2
« Reply #31 on: December 24, 2009, 01:30:32 am »
Have you tried it yet.  I went through the av wizard again just to be sure it would work again, and it does.

phenigma

  • wants to work for LinuxMCE
  • **
  • Posts: 920
    • View Profile
Re: eee box 202 8.10 beta2
« Reply #32 on: December 24, 2009, 01:57:31 am »
I've tried just about everything.  UI2 boots with your xorg.conf *sometimes*, it still crashes at least 50% of the time.  When ui2 does show, the menus are garbled and unusable and there is no PSS showing.  This is what I always used to get with ui2 on the b202, this issue is fixed in a newer intel driver but requires a newer ubuntu to install.  I'm at a loss.  I'll go back to ui1 for now, it doesn't appear that I can get ui2 under any circumstances right now.

J

pedplar

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 89
    • View Profile
Re: eee box 202 8.10 beta2
« Reply #33 on: December 27, 2009, 08:35:22 pm »
I also have the hardware acceleration in the web admin set to cle266x11. If I remember thats how I fixed the garbled menu.  I also have the pss disabled.

wombiroller

  • Guru
  • ****
  • Posts: 340
    • View Profile
Re: eee box 202 8.10 beta2
« Reply #34 on: January 22, 2010, 02:06:47 pm »
Hi All,

Anyone ever get this working? I recently installed Beta2 and am also having the CIFS VFS error (after the initial Video and Audio wizard and the start of the orbiter generation).

Changing the xorg didn't seem to help. Did the intel driver work for anyone? Anything else to suggest?

Cheers,
WR.

_if_

  • Guru
  • ****
  • Posts: 238
    • View Profile
Re: eee box 202 8.10 beta2
« Reply #35 on: January 22, 2010, 05:48:55 pm »
no luck on my side as well...
ui1 is running for some minutes but then suddenly the screen turns black and thats it.

phenigma

  • wants to work for LinuxMCE
  • **
  • Posts: 920
    • View Profile
Re: eee box 202 8.10 beta2
« Reply #36 on: January 22, 2010, 10:27:09 pm »
Anyone ever get this working? I recently installed Beta2 and am also having the CIFS VFS error (after the initial Video and Audio wizard and the start of the orbiter generation).

Changing the xorg didn't seem to help. Did the intel driver work for anyone? Anything else to suggest?

There is a problem with the 0810 Intel graphics driver which causes OrbiterGL (UI2) to crash.  Newer Intel graphics drivers solve the issue but require an upgrade of ubuntu to 0910 or newer (the 1004 drivers work great) so this will not be an issue in LinuxMCE 1004 (the next planned version).  I have tried lots of different things with xorg.conf with no success.  It is *possible* to upgrade xorg to use a newer version of the Intel driver but all input functionality is killed when you do this so I do not recommend it.

J.

phenigma

  • wants to work for LinuxMCE
  • **
  • Posts: 920
    • View Profile
Re: eee box 202 8.10 beta2
« Reply #37 on: January 22, 2010, 10:29:54 pm »
ui1 is running for some minutes but then suddenly the screen turns black and thats it.

Have you tried updating the EeeBox BIOS?  I had this problem but it went away for me when I updated the EeeBox B202 BIOS to the latest version.

J.

_if_

  • Guru
  • ****
  • Posts: 238
    • View Profile
Re: eee box 202 8.10 beta2
« Reply #38 on: January 22, 2010, 10:51:45 pm »
thanks a lot, but I would like to use ui2 anyway so it would not be worth the effort...maybe it's an option if nobody comes up with a solution for ui2.
the thing which I don't understand is, why did it work so well in 7.10 and now it doesn't.


wombiroller

  • Guru
  • ****
  • Posts: 340
    • View Profile
Re: eee box 202 8.10 beta2
« Reply #39 on: January 23, 2010, 03:29:27 am »
Anyone ever get this working? I recently installed Beta2 and am also having the CIFS VFS error (after the initial Video and Audio wizard and the start of the orbiter generation).

Changing the xorg didn't seem to help. Did the intel driver work for anyone? Anything else to suggest?

There is a problem with the 0810 Intel graphics driver which causes OrbiterGL (UI2) to crash.  Newer Intel graphics drivers solve the issue but require an upgrade of ubuntu to 0910 or newer (the 1004 drivers work great) so this will not be an issue in LinuxMCE 1004 (the next planned version).  I have tried lots of different things with xorg.conf with no success.  It is *possible* to upgrade xorg to use a newer version of the Intel driver but all input functionality is killed when you do this so I do not recommend it.

J.

Ouch! That sounds like a nasty bug!

totallymaxed - Is there something fundamentally different with the Dianemo/Cascade builds? You mentioned at the start of the thread you had it working...???

phenigma

  • wants to work for LinuxMCE
  • **
  • Posts: 920
    • View Profile
Re: eee box 202 8.10 beta2
« Reply #40 on: January 23, 2010, 03:20:37 pm »
thanks a lot, but I would like to use ui2 anyway so it would not be worth the effort...maybe it's an option if nobody comes up with a solution for ui2.
the thing which I don't understand is, why did it work so well in 7.10 and now it doesn't.

I consider you lucky if you've ever had UI2 working on Intel graphics in 0710 or 0810.  Every time I have tried under 0710 or the 0810 alphas I would always get a garbled screen.  Totallymaxed had suggested forcing the video ram to 128mb in BIOS to cure the garbled video problem, there is no option in my EeeBox B202 BIOS for this and xorg is reporting 256mb videoram in it's logs.  Somewhere in the late alpha stage UI2 starting causing orbiter to actually crash. 

The Intel driver from 0910 or 1004 work great with UI2.  I would love to find a way to get it to work in 0810 but I havn't had any success.  Hmmm, CVT has ported and compiled orbiter on 0910, I wonder if xorg could be upgraded on an 0810 system and the compiled orbiter binaries dropped in to maintain input functionality....  This is not elegant but *could* work, assuming it doesn't break anything else...

J.

wombiroller

  • Guru
  • ****
  • Posts: 340
    • View Profile
Re: eee box 202 8.10 beta2
« Reply #41 on: January 23, 2010, 04:16:19 pm »
thanks a lot, but I would like to use ui2 anyway so it would not be worth the effort...maybe it's an option if nobody comes up with a solution for ui2.
the thing which I don't understand is, why did it work so well in 7.10 and now it doesn't.
I consider you lucky if you've ever had UI2 working on Intel graphics in 0710 or 0810.  Every time I have tried under 0710 or the 0810 alphas I would always get a garbled screen.  

Actually for the record I had UI2 (masked) running fine for many months in 0710 & the eee box b202...no garble, very rare to have a crash.
« Last Edit: January 23, 2010, 04:20:25 pm by wombiroller »

pedplar

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 89
    • View Profile
Re: eee box 202 8.10 beta2
« Reply #42 on: January 25, 2010, 07:16:16 am »
I had ui2 on 710 working for months also.  I also had ui2 working on 810 for a couple days.  Wife likes ui1 better so went back to it.