Author Topic: 0810 Snapshot 23645 Install Experience  (Read 4562 times)

tschak909

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 5501
  • DOES work for LinuxMCE.
    • View Profile
Re: 0810 Snapshot 23645 Install Experience
« Reply #30 on: April 10, 2011, 04:29:35 am »
it's okay. these are complex systems. It's one of the many reasons I am working towards making a reference platform for LinuxMCE.

-Thom

Marper

  • Guru
  • ****
  • Posts: 183
    • View Profile
Re: 0810 Snapshot 23645 Install Experience
« Reply #31 on: April 10, 2011, 05:01:37 am »
ifconfig -a =  100baseTX (full duplex)
Ethernet autoselect (however I had setup in the webadmin 1000btx-full) - does it drop to the slowest port on net ?  just wondering.

tschak909

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 5501
  • DOES work for LinuxMCE.
    • View Profile
Re: 0810 Snapshot 23645 Install Experience
« Reply #32 on: April 10, 2011, 05:05:56 am »
a-yup, most budget switches do.

-Thom

posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 3009
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: 0810 Snapshot 23645 Install Experience
« Reply #33 on: April 10, 2011, 11:20:13 am »
marper,

don't set the speed on any of your computers. Let your computer and the switch autonegotiate stuff.

Marper

  • Guru
  • ****
  • Posts: 183
    • View Profile
Re: 0810 Snapshot 23645 Install Experience
« Reply #34 on: April 10, 2011, 08:53:46 pm »
I've set all of the devices on my net to auto negotiate.  going to perform a controlled copy test when I've got them all up and running.  Question, are there any managed switches out there that separate 100Mb speeds from Gib speeds ?

Marper

  • Guru
  • ****
  • Posts: 183
    • View Profile
Re: 0810 Snapshot 23645 Install Experience
« Reply #35 on: April 10, 2011, 09:44:09 pm »
Ok, reset all NICs to Auto.  Freenas is at 100Mb.  Using Teracopy to copy a file from freenas to my desktop I get 614Kb rate.  That really seems mighty slow.  When I copied the same file from my desktop to the NAS, I get 2.0Mb rate.  So there appears to be a bottle neck somewhere, could it be possibly the switch ?  I don't see any collisions on it and everything appears to be normal, but I'm no expert.  Any thought's are appreciated. 

Also, is there another thread I should be posting in other than Installation ?

Marper

  • Guru
  • ****
  • Posts: 183
    • View Profile
Re: 0810 Snapshot 23645 Install Experience
« Reply #36 on: April 10, 2011, 11:10:18 pm »
I think I have gotten much further now.

Downloaded the manual for my TrendNet Gb switch and was surprised to read that there were only 2 ports for Gb throughput and 24 10/100 fine print advertising or I just need to read more.

After reconnecting both LMCE and FreeNas to the (2) gb ports, re-copied file from freenas to workstation at 8 - 14mb/s.  What a difference.  So now I need a full Gb switch connected to these ports for LMCE Network and use the 10/100 for guest network.

I appreciate all the directions you guys provided, special thanks to Thom.