Author Topic: Myth tv: cannot connect to master backend  (Read 6157 times)

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
Myth tv: cannot connect to master backend
« on: November 05, 2006, 05:07:59 pm »
Hi all

since .40 I'm facing this issue with MythTv, that is still present even after a fresh install of .41.

Basically every time that MythTv player I get the above mentioned error (cannot connect to master backend) but IP address and port seems OK.

In .39 things were working fine, upgrade to .40 messed the things up and I was confident that a fresh .41 install could fix the situation.

Has anyone some ideas on this?

Thanks and regards
Marco

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
could not connect ot the master backen server
« Reply #1 on: November 05, 2006, 05:33:54 pm »
I have the same problem.

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
Myth tv: cannot connect to master backend
« Reply #2 on: November 06, 2006, 12:20:38 pm »
please enable remote assistance, provide installation id/number and password and will try to take a look, see what went wrong.

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
Myth tv: cannot connect to master backend
« Reply #3 on: November 20, 2006, 08:51:55 am »
Hi all

I waited for .42 to see whether things could get fixed, and actually something  happened even if things are still not working fine.

Let me explain the actual situation.

After .42 update I totally removed previous mythconverg database and started with a fresh one.
I made the configuration of TV board (PVR350), source and channels and everything seemed to work except for the fact that MythTv client runs for some 30 seconds and then it stops, falling back to orbiter.

During those 30 sec I'm able to watch tv normally and also change TV channel (did not manage yet to watch my previous recordings, but this is another story), so hardware, ivtv modules and MythTv itself are ok.

By looking at the MythTvPlayer log I see the following lines
Code: newbielink:javascript:void(0); [nonactive]

10 11/19/06 20:09:02.284 Could not find a handler for message - from 10 to 24 Type: 1 ID: 192 (device: 24) Command_Impl1 Dev #24
ProcessUtils::SpawnApplication() sCMDExec /usr/bin/mythfrontend parms:  size: 0
dupped exec /usr/bin/mythfrontend
ProcessUtils::SpawnApplication() Found 1 arguments
ProcessUtils::SpawnApplication() Argument 0: /usr/bin/mythfrontend
Freed args
ProcessUtils::SpawnApplication() adding this 15314 pid to the spawned list for mythfrontend
05 11/19/06 20:09:02.393 Going to send command jump livetv
01 11/19/06 20:09:02.451 Connect() failed, Error Code 111 (Connection refused))
01 11/19/06 20:09:02.451 Connect() failed, Error Code 111 (Connection refused))
01 11/19/06 20:09:02.451 Connect() failed, Error Code 111 (Connection refused))
01 11/19/06 20:09:02.451 ClientSocket::Connect() not successful
05 11/19/06 20:09:02.451 void ClientSocket::Disconnect() on this socket: 0x8088f20 (m_Socket: 7)
01 11/19/06 20:09:02.451 Unable to connect to MythTV client
05 11/19/06 20:09:02.451
05 11/19/06 20:09:02.553 Going to send command jump livetv
01 11/19/06 20:09:02.612 Connect() failed, Error Code 111 (Connection refused))
01 11/19/06 20:09:02.612 Connect() failed, Error Code 111 (Connection refused))
01 11/19/06 20:09:02.612 Connect() failed, Error Code 111 (Connection refused))
01 11/19/06 20:09:02.612 ClientSocket::Connect() not successful
05 11/19/06 20:09:02.612 void ClientSocket::Disconnect() on this socket: 0x8088f20 (m_Socket: 7)
01 11/19/06 20:09:02.612 Unable to connect to MythTV client


Last 8 lines are continously repeated, they say that Pluto (or maybe Pluto MythTvPlayer wrapper..) cannot connect to MythTv client but MythTv is actually running, and my keyboard can actually control MythTv.

Then after 30-35 sec MythTv client closes and MD falls back to Orbiter screen.

What can it be?

In case of remote assistance, to whom am I supposed to send my installation data?

TIA
Marco