Author Topic: PVR 500 MCE Setup Tuner PVR-500MCE  (Read 1686 times)

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
PVR 500 MCE Setup Tuner PVR-500MCE
« on: April 17, 2006, 09:39:49 am »
Trying to get the PVR-500MCE setup on Pluto .39
Everything seems good to go, except the tuner only has snow
when trying to tune in the channels of cable TV.

Error:
cx25840 1-0044: 0x0000 is not a valid video input!
tuner 1-0061: tuner type not set

How do I resolve this ?

PVR-500MCE Dual Tuner
NTSC 23552
CX25843
MPEG Encoder=- CX23416

partial dmesg

ivtv:  ==================== START INIT IVTV ====================
ivtv:  version 0.4.2 (tagged release) loading
ivtv:  Linux version: 2.6.15-pluto-2-686 preempt 686 gcc-3.3
ivtv:  In case of problems please include the debug info between
ivtv:  the START INIT IVTV and END INIT IVTV lines, along with
ivtv:  any module options, when mailing the ivtv-users mailinglist.
ivtv0: Autodetected WinTV PVR 150 card (cx23416 based)
ivtv0: i2c attach to card #0 ok [client=tveeprom, addr=50]
tveeprom 1-0050: Hauppauge model 23552, rev D592, serial# 8321350
tveeprom 1-0050: tuner model is Philips FQ1236A MK4 (idx 92, type 57)
tveeprom 1-0050: TV standards NTSC(M) (eeprom 0x08)
tveeprom 1-0050: second tuner model is Philips TEA5768HL FM Radio (idx 101, type 62)
tveeprom 1-0050: audio processor is CX25843 (idx 37)
tveeprom 1-0050: decoder processor is CX25843 (idx 30)
tveeprom 1-0050: has radio, has no IR remote
ivtv0: This is the first unit of a PVR500
tuner 1-0060: TEA5767 detected.
tuner 1-0060: chip found @ 0xc0 (ivtv i2c driver #0)
ivtv0: i2c attach to card #0 ok [client=(tuner unset), addr=60]
tuner 1-0060: type set to 62 (Philips TEA5767HN FM Radio)
tuner 1-0061: chip found @ 0xc2 (ivtv i2c driver #0)
ivtv0: i2c attach to card #0 ok [client=(tuner unset), addr=61]
cx25840 1-0044: cx25843-23 found @ 0x88 (ivtv i2c driver #0)
cx25840 1-0044: loaded v4l-cx25840.fw firmware (14264 bytes)
ivtv0: i2c attach to card #0 ok [client=cx25840, addr=44]
wm8775 1-001b: chip found @ 0x36 (ivtv i2c driver #0)
ivtv0: i2c attach to card #0 ok [client=wm8775, addr=1b]
tda9887 1-0043: chip found @ 0x86 (ivtv i2c driver #0)
ivtv0: i2c attach to card #0 ok [client=tda9887, addr=43]
ivtv0: Detected a TEA5767 radio tuner. Enabling radio support.
ivtv0: loaded v4l-cx2341x-enc.fw firmware (262144 bytes)
ivtv0: Encoder revision: 0x02050032
ivtv0: Allocate DMA encoder MPEG stream: 128 x 32768 buffers (4096KB total)
ivtv0: Allocate DMA encoder YUV stream: 194 x 10800 buffers (2048KB total)
ivtv0: Allocate DMA encoder VBI stream: 120 x 17472 buffers (2048KB total)
ivtv0: Allocate DMA encoder PCM audio stream: 455 x 4608 buffers (2048KB total)
ivtv0: Create encoder radio stream
cx25840 1-0044: 0x0000 is not a valid video input!
tuner 1-0061: tuner type not set
tuner 1-0061: tuner type not set
ivtv0: Initialized WinTV PVR 500 (unit #1), card #0

Full dmesg...

newbielink:http://itaki.net/pluto_ivtv_pvr500.txt [nonactive]
newbielink:http://itaki.net/pluto_ivtv_pvr500.txt [nonactive]

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
PVR 500 MCE Setup Tuner PVR-500MCE
« Reply #1 on: April 18, 2006, 12:50:29 pm »
Hi itaki

I think you may find interesting this thread:

newbielink:http://plutohome.com/support/phpbb2/viewtopic.php?p=3324 [nonactive]

I also had this "tuner type not set" issue with a PVR 350, and following that link you will find how I managed to solve it.

HTH
Marco

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
PVR 500 MCE Setup tuner.ko
« Reply #2 on: April 19, 2006, 08:41:30 am »
Thanks !!! Works Great !

Now I need to work on the video quality :)

Mr Itaki

Files & Dmesg

newbielink:http://itaki.net/pluto/tuner_ko.txt [nonactive]