Author Topic: Symbian S60 3rd edition Mobile Orbiter  (Read 13489 times)

_if_

  • Guru
  • ****
  • Posts: 239
    • View Profile
Re: Symbian S60 3rd edition Mobile Orbiter
« Reply #15 on: December 22, 2008, 12:34:42 pm »
Hi,

bluetooth is defenitely on and also the JavaMo kind of works. Although it's not scaled right and the backlight comes and goes every few seconds but at least I can control the system. No chance to do so with PlutoMO because the application will not even start.
Here is the log:

Code: [Select]
05 12/22/08 12:04:44.081 Going to rotate logs... <0xb3766b90>
05 12/22/08 12:04:50.852 Inquiry complete
 <0xb6790b90>
05 12/22/08 12:04:50.852 Inquiry started <0xb6790b90>
05 12/22/08 12:05:03.674 Inquiry complete
 <0xb6790b90>
05 12/22/08 12:05:03.674 Lost connection to device: mac 00:12:D2:B6:7B:5C, id N/A <0xb6790b90>
05 12/22/08 12:05:03.675 Inquiry started <0xb6790b90>
05 12/22/08 12:05:06.458 Cannot remove device 0 from the detection list of 0 <0xb4f8db90>
05 12/22/08 12:05:06.458 Waiting any operation with the socket to finish... <0xb4f8db90>
05 12/22/08 12:05:12.034 BDCommandProcessor_Linux_Bluetooth is destroyed. <0xb4f8db90>
05 12/22/08 12:05:12.079 void ClientSocket::Disconnect() on this socket: 0x827a128 (m_Socket: 10) <0xb4f8db90>
05 12/22/08 12:05:12.082 Socket::ReceiveData m_Socket 10 m_bQuit_get()1 <0xb3766b90>
05 12/22/08 12:05:12.082 Socket::ReceiveString2 ReceiveData failed m_Socket: 10 Command_Impl1 Dev #33 <0xb3766b90>
05 12/22/08 12:05:16.498 Inquiry complete
 <0xb6790b90>
05 12/22/08 12:05:16.500 Inquiry started <0xb6790b90>
05 12/22/08 12:05:29.315 Inquiry complete
 <0xb6790b90>
05 12/22/08 12:05:29.315 Inquiry started <0xb6790b90>
05 12/22/08 12:05:42.133 Inquiry complete
 <0xb6790b90>
05 12/22/08 12:05:42.133 Inquiry started <0xb6790b90>
05 12/22/08 12:05:54.951 Inquiry complete
 <0xb6790b90>
05 12/22/08 12:05:54.951 Inquiry started <0xb6790b90>
05 12/22/08 12:05:58.976 Detected device mac: 00:12:D2:B6:7B:5C link quality: -69 <0xb4f8db90>
05 12/22/08 12:05:58.982 About to connect to PlutoMO. We'll suspend scanning... <0xb578eb90>
05 12/22/08 12:05:58.982 Suspending scanning... <0xb578eb90>
05 12/22/08 12:05:59.027 Inquiry complete
 <0xb6790b90>
01 12/22/08 12:06:00.563 received channel: 19
 <0xb578eb90>
05 12/22/08 12:06:00.636 Can't connect RFCOMM socket 00:12:D2:B6:7B:5C, channel 19 <0xb578eb90>
05 12/22/08 12:06:00.636 Waiting any operation with the socket to finish... <0xb578eb90>
05 12/22/08 12:06:00.636 BDCommandProcessor_Linux_Bluetooth is destroyed. <0xb578eb90>
05 12/22/08 12:06:00.636 Failed to connect to PlutoMO. We'll resume scanning <0xb578eb90>
05 12/22/08 12:06:00.636 Resuming scanning... <0xb578eb90>
05 12/22/08 12:06:00.730 Inquiry started <0xb6790b90>
05 12/22/08 12:06:04.111 Detected device mac: 00:12:D2:B6:7B:5C link quality: -68 <0xb4f8db90>
05 12/22/08 12:06:04.114 About to connect to PlutoMO. We'll suspend scanning... <0xb578eb90>
05 12/22/08 12:06:04.114 Suspending scanning... <0xb578eb90>
05 12/22/08 12:06:04.124 Inquiry complete

I can't really interpret it...

thanks for any help!
IF

cfernandes

  • Guru
  • ****
  • Posts: 290
    • View Profile
    • my company web site
Re: Symbian S60 3rd edition Mobile Orbiter
« Reply #16 on: January 01, 2009, 11:17:55 pm »
hi hari,

i try to install on my NOkia E71.
this application install  but not run !

can you help me ?

thank you !
« Last Edit: January 01, 2009, 11:23:40 pm by cfernandes »

hari

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 2421
    • View Profile
    • ago control
Re: Symbian S60 3rd edition Mobile Orbiter
« Reply #17 on: January 01, 2009, 11:48:59 pm »
e71? runs fine here on a n73..

do you get any errors?

br, Hari
rock your home - http://www.agocontrol.com home automation

cfernandes

  • Guru
  • ****
  • Posts: 290
    • View Profile
    • my company web site
Re: Symbian S60 3rd edition Mobile Orbiter
« Reply #18 on: January 02, 2009, 12:11:40 am »
install fine no erro.

but when I execute plutomo, the screen only blinks

cfernandes

  • Guru
  • ****
  • Posts: 290
    • View Profile
    • my company web site
Re: Symbian S60 3rd edition Mobile Orbiter
« Reply #19 on: January 02, 2009, 12:13:01 am »
i have instaled on E61 too and aplication run , but no connect to dcerouter

hari

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 2421
    • View Profile
    • ago control
Re: Symbian S60 3rd edition Mobile Orbiter
« Reply #20 on: January 02, 2009, 09:06:46 pm »
@possy: could you plz try on your e61?

br Hari
rock your home - http://www.agocontrol.com home automation

cfernandes

  • Guru
  • ****
  • Posts: 290
    • View Profile
    • my company web site
Re: Symbian S60 3rd edition Mobile Orbiter
« Reply #21 on: January 02, 2009, 10:32:26 pm »
i tried on E61  whitout sucess .  is a gray square with no data !

posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 3017
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: Symbian S60 3rd edition Mobile Orbiter
« Reply #22 on: January 03, 2009, 09:11:45 pm »
@possy: could you plz try on your e61?

No Sir, hari, Sir.

No 0710 system available atm, Sir!

bugui

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 69
    • View Profile
Re: Symbian S60 3rd edition Mobile Orbiter
« Reply #23 on: January 14, 2009, 04:14:48 am »
Hi Fernandes,
I had the same issue in my N95, (the application didn't start up and the screen blinks once), I uninstalled the PlutoMO, then reboot the phone and I installed again, now It's works but you will need to do this, every time that the PlutoMO crashes.
I have some problems with the buttons but no problems with PlutoMO at the startup.
I hope it helps.

Thanks
Hernan

eNoodle

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 93
    • View Profile
Re: Symbian S60 3rd edition Mobile Orbiter
« Reply #24 on: February 07, 2009, 10:49:16 am »
@possy: could you plz try on your e61?

e61 isn't working here too. Hari, shall I send you an e61 for testing purpose?

eNoodle

hari

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 2421
    • View Profile
    • ago control
Re: Symbian S60 3rd edition Mobile Orbiter
« Reply #25 on: February 07, 2009, 12:17:16 pm »
Hi eNoodle,

thanks for the offer. But as I'm so busy with many things it would be dishonest to accept it. I cannot guarantee to work on that. My primary goal was to recompile the v2 version on Linux (for the auto-builder). That was done. My second goal was to look into the S60 3rd port. The basics are done. It needs some tweaks for different screen sizes on nowadays phones.

The E61 has very nice on device debug abilities (even over WLAN). You maybe want something like s60_3_1_app_trk_2_7.sisx. This should allow you to see the outputs/error messages from the failed app start on the phone (you also can do some other very interesting things with that one, but we better not discuss them here :-) ). I could not further test it as the data cable on my N73 got a loose contact.

If you still want to send the phone be aware that i really like that model and that I'm a lazy bitch and prolly will not fix the mobile orbiter but use it as a WLAN/SIP phone until you have grey hair :-p

best regards,
Hari
rock your home - http://www.agocontrol.com home automation

eNoodle

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 93
    • View Profile
Re: Symbian S60 3rd edition Mobile Orbiter
« Reply #26 on: February 07, 2009, 01:17:15 pm »
The E61 has very nice on device debug abilities (even over WLAN). You maybe want something like s60_3_1_app_trk_2_7.sisx. This should allow you to see the outputs/error messages from the failed app start on the phone (you also can do some other very interesting things with that one, but we better not discuss them here :-) ). I could not further test it as the data cable on my N73 got a loose contact.

Hi hari,

Thanks for information. I'll get that application and try to get more information out of it.

Greets,
eNoodle

Itsik

  • Guru
  • ****
  • Posts: 190
    • View Profile
Re: Symbian S60 3rd edition Mobile Orbiter
« Reply #27 on: May 06, 2009, 05:22:21 pm »
Any sollution to the gray square thing ?
Plutomo is still a no go with the N95 8GB

hari

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 2421
    • View Profile
    • ago control
Re: Symbian S60 3rd edition Mobile Orbiter
« Reply #28 on: May 07, 2009, 06:20:26 pm »
the grey square is just the graphic area where stuff gets drawn. I'd assume you have some bluetooth issue, as the grey area shows up as soon as the dongle connects, but you seem to miss the sent images..

Did you pair the phone and the dongle?

best regards,
Hari
rock your home - http://www.agocontrol.com home automation

struggler

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 39
    • View Profile
Re: Symbian S60 3rd edition Mobile Orbiter
« Reply #29 on: May 08, 2009, 12:09:38 pm »
ok, some bug fixes (e.g. now caches screens locally) and hard coded resolution to 240x320 (used by many phones): see attachement

br, Hari

Hello,
I'm getting "Invalid application certificate" error when I install PlutoMO application on my Nokia E65.
Does anyone experienced the same error?