Author Topic: Problems with the mce installation? "caching disk 1" etc  (Read 788 times)

xMarnix

  • First post!
  • Posts: 1
    • View Profile
Problems with the mce installation? "caching disk 1" etc
« on: July 12, 2008, 12:29:48 pm »
well... hi..

i installed kubuntu 7.10 full and downloaded the 2 install cds for linuxmce.

i installed the package and got the shortcut for the mce installation on the desktop. everything fine till here.

now i run the install and answer all the questions and take the settings. then i have to insert disk 1 of mce install or choose image. i insert the cd and it starts with "caching disk 1"

it is caching arround ~20 minutes now... nothing happens...

i just want to know if this is normal or i got a problem here...

pigdog

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1008
    • View Profile
Re: Problems with the mce installation? "caching disk 1" etc
« Reply #1 on: July 12, 2008, 03:31:33 pm »
Hi,

That's about normal, you should see HDD light activity occasionally.

If you get a caching failure the easier thing to do is copy your iso's MCE disk 1 & 2 and the Kubuntu iso file to your HDD.

Then when running the MCE installer point to where the iso files are in the browser.

This will save you a couple of hours.

Cheers.

seth

  • Guru
  • ****
  • Posts: 485
  • A day w/o LinuxMCE is like a day w/o sunshine!
    • View Profile
Re: Problems with the mce installation? "caching disk 1" etc
« Reply #2 on: July 14, 2008, 04:21:49 pm »
 :)
During the several CD installs I did, I witnessed the same thing, copying the iso's for all 3 discs resolved the issue. But if at all possible use the DVD. So much less painfully slow, and it gives you the same results. If you have a drive that can be cleared, or erased I recommend this method. Much faster, more like the video, and you don't have to worry about the caching issues.
;)

Regards,

Seth
".....Because Once you've LinuxMCE'd....."
System stats located at my user page:

http://wiki.linuxmce.org/index.php/User:Seth