Author Topic: Install Hangs on AMD 64 Computer  (Read 3026 times)

1knight

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
    • black and gold Report
Install Hangs on AMD 64 Computer
« on: February 05, 2008, 10:48:47 pm »
Here are my Specs

M2N32-SLI Deluxe Motherboard
2 GB Ram DDR 800
Athlon X2 3800+
Geforce 7950 GX 2 (Two Video Connections  are use  24" Vision Quest Monitor and my 50" Hitachi)

1 SATA 500 GB(Main Drive Windows XP MCE)
1 IDE 300 GB( using IDE TO SATA Converter )(Media Drive)
1 40 GB IDE(Linux Drive Ready for OS )
1 DVD Burner IDE


I am trying to use the DVD v7.10  to install to the 40 GB Drive.
The DVD Boots Gets to the 1st menu (with these Options  Install  do a Memory Check or Boot from the Hard Disk) 
 I tell it I want to install the software

It then Boots into Splash Screen
then on to the loading the OS Screen
 that's where in Hangs

I am new to Lunix  HELP PLEASE !!!
« Last Edit: February 05, 2008, 10:51:00 pm by 1knight »

rrambo

  • Guru
  • ****
  • Posts: 221
    • View Profile
Re: Install Hangs on AMD 64 Computer
« Reply #1 on: February 05, 2008, 10:52:26 pm »
Here are my Specs

M2N32-SLI Deluxe Motherboard
2 GB Ram DDR 800
Athlon X2 3800+
Geforce 7950 GX 2 (Two Video Connections  are use  24" Vision Quest Monitor and my 50" Hitachi)

1 SATA 500 GB(Main Drive Windows XP MCE)
1 IDE 300 GB( using IDE TO SATA Converter )(Media Drive)
1 40 GB IDE(Linux Drive Ready for OS )
1 DVD Burner IDE




I am trying to use the DVD v7.10  to install to the 40 GB Drive.
The DVD Boots Gets to the 1st menu (with these Options  Install  do a Memory Check or Boot from the Hard Disk) 
 I tell it I want to install the software

It then Boots into Splash Screen
then on to the loading the OS Screen
 that's where in Hangs

I am new to Lunix  HELP PLEASE !!!

At first boot, press function key for boot options, type acpi=off

1knight

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
    • black and gold Report
Re: Install Hangs on AMD 64 Computer
« Reply #2 on: February 05, 2008, 11:22:09 pm »
Here are my Specs

M2N32-SLI Deluxe Motherboard
2 GB Ram DDR 800
Athlon X2 3800+
Geforce 7950 GX 2 (Two Video Connections  are use  24" Vision Quest Monitor and my 50" Hitachi)

1 SATA 500 GB(Main Drive Windows XP MCE)
1 IDE 300 GB( using IDE TO SATA Converter )(Media Drive)
1 40 GB IDE(Linux Drive Ready for OS )
1 DVD Burner IDE




I am trying to use the DVD v7.10  to install to the 40 GB Drive.
The DVD Boots Gets to the 1st menu (with these Options  Install  do a Memory Check or Boot from the Hard Disk) 
 I tell it I want to install the software

It then Boots into Splash Screen
then on to the loading the OS Screen
 that's where in Hangs

I am new to Lunix  HELP PLEASE !!!

At first boot, press function key for boot options, type acpi=off


Don't work


Here is there Errors  as Best as I coulld Write it down

117.280415  VFS :cannot Open Root Device "null" or Unknown Block(8,1)
117.280460 Please Append Correct "root" Option  (here are Partitions  Available) (no info Given)
117.280515 Kernel Panic-not syncing :vfs:Unable to Mount Root FS on Unknown-Block(8,1)

Hangs.

1knight

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
    • black and gold Report
Re: Install Hangs on AMD 64 Computer
« Reply #3 on: February 06, 2008, 01:49:25 am »
Help ???

Venom986

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 74
    • View Profile
Re: Install Hangs on AMD 64 Computer
« Reply #4 on: February 06, 2008, 02:15:59 am »
does this sound like its failing to create the initial ramdisk to anyone else?  this is purely guesswork on my part.

1knight

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
    • black and gold Report
Re: Install Hangs on AMD 64 Computer
« Reply #5 on: February 06, 2008, 03:42:05 am »
Mythdora v4.0 Will Install the video is just too big for my Monitors.
To Finish the Install.

Susa Dose install
« Last Edit: February 06, 2008, 10:39:20 am by 1knight »

1knight

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
    • black and gold Report
Re: Install Hangs on AMD 64 Computer
« Reply #6 on: February 08, 2008, 12:48:14 am »
I got Mythdora v4.0 But it won't boot up .. I want to run Linux MCE

where are the Linux Gurus

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4462
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: Install Hangs on AMD 64 Computer
« Reply #7 on: February 08, 2008, 01:03:20 am »
Here are my Specs

M2N32-SLI Deluxe Motherboard
2 GB Ram DDR 800
Athlon X2 3800+
Geforce 7950 GX 2 (Two Video Connections  are use  24" Vision Quest Monitor and my 50" Hitachi)

1 SATA 500 GB(Main Drive Windows XP MCE)
1 IDE 300 GB( using IDE TO SATA Converter )(Media Drive)
1 40 GB IDE(Linux Drive Ready for OS )
1 DVD Burner IDE




I am trying to use the DVD v7.10  to install to the 40 GB Drive.
The DVD Boots Gets to the 1st menu (with these Options  Install  do a Memory Check or Boot from the Hard Disk) 
 I tell it I want to install the software

It then Boots into Splash Screen
then on to the loading the OS Screen
 that's where in Hangs

I am new to Lunix  HELP PLEASE !!!

At first boot, press function key for boot options, type acpi=off


Don't work


Here is there Errors  as Best as I coulld Write it down

117.280415  VFS :cannot Open Root Device "null" or Unknown Block(8,1)
117.280460 Please Append Correct "root" Option  (here are Partitions  Available) (no info Given)
117.280515 Kernel Panic-not syncing :vfs:Unable to Mount Root FS on Unknown-Block(8,1)

Hangs.

Hmmm... this is might not be the answer but can i suggest that you re-burn the DVD using a slower write speed 2x  or 4x and then see if the new DVD works correctly?

Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd

Read My Blog; http://ellipticalcurve.com

Contact me for Smart Home consulting advice here;
@herron on Twitter, inquiries@ellipticalcurve.com via email or PM me here.

Get a Dianemo License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.msg100221#msg100221
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

Sales & Info:
http://www.dianemo.co.uk

1knight

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
    • black and gold Report
Re: Install Hangs on AMD 64 Computer
« Reply #8 on: February 08, 2008, 05:12:18 pm »
Here are my Specs

M2N32-SLI Deluxe Motherboard
2 GB Ram DDR 800
Athlon X2 3800+
Geforce 7950 GX 2 (Two Video Connections  are use  24" Vision Quest Monitor and my 50" Hitachi)

1 SATA 500 GB(Main Drive Windows XP MCE)
1 IDE 300 GB( using IDE TO SATA Converter )(Media Drive)
1 40 GB IDE(Linux Drive Ready for OS )
1 DVD Burner IDE




I am trying to use the DVD v7.10  to install to the 40 GB Drive.
The DVD Boots Gets to the 1st menu (with these Options  Install  do a Memory Check or Boot from the Hard Disk) 
 I tell it I want to install the software

It then Boots into Splash Screen
then on to the loading the OS Screen
 that's where in Hangs

I am new to Lunix  HELP PLEASE !!!

At first boot, press function key for boot options, type acpi=off


Don't work


Here is there Errors  as Best as I coulld Write it down

117.280415  VFS :cannot Open Root Device "null" or Unknown Block(8,1)
117.280460 Please Append Correct "root" Option  (here are Partitions  Available) (no info Given)
117.280515 Kernel Panic-not syncing :vfs:Unable to Mount Root FS on Unknown-Block(8,1)

Hangs.

Hmmm... this is might not be the answer but can i suggest that you re-burn the DVD using a slower write speed 2x  or 4x and then see if the new DVD works correctly?


Okay But Slowest Speed my Burner can do is 6X will report back asap

1knight

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
    • black and gold Report
Re: Install Hangs on AMD 64 Computer
« Reply #9 on: February 08, 2008, 05:50:06 pm »
sorry that did't work too

Guess I am stuck With Windows MCE 2005

geoffrey

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 89
    • View Profile
Re: Install Hangs on AMD 64 Computer
« Reply #10 on: February 09, 2008, 06:03:18 pm »
try this.

first go to the ASUS site and make sure you have the latest BIOS, if not update.  then

under the APM options in the BIOS, turn off the HPET. 

Then upon install, press F6 to get the boot option line.  In the options before the --

Code: [Select]
noacpi noapic nolapic acpi=off irqpoll
If all goes well and it installs then you must add that same line to /boot/grub/menu.lst

open a terminal and type

Code: [Select]
sudo gedit /boot/grub/menu.lst
Add the line above after the word splash in


Code: [Select]
## additional options to use with the default boot option, but not with the
## alternatives
## e.g. defoptions=vga=791 resume=/dev/hda5
# defoptions=quiet splash

then

Code: [Select]
sudo update-grub
then reboot




« Last Edit: February 09, 2008, 06:06:45 pm by geoffrey »
Asus M2NSLI Deluxe
AMD Athlon 64 X2 BE-2400 2.3GHz
Asus EN6200TC512 Graphic Card
WinTV PVR-150 MCE
(2) Samsung T166 SATA II 500GB
Corsair TwinX 2GB CL5 DDR2-800

OuZo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: Install Hangs on AMD 64 Computer
« Reply #11 on: March 30, 2008, 10:29:02 am »
1knight:
i have a AMD64 as well, bad chaintech mobo...

i booted the DVD, pressed F6 & removed:
Code: [Select]
quiet splash --and then it booted just fine... a bunch of stuff flys past me on the screen but that really doesn't bother me... it works just fine...

i also tried all the apci switches & non of them worked...
hope that helps  :)