Author Topic: Problem with starting asterisk and bttv  (Read 1387 times)

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
Problem with starting asterisk and bttv
« on: October 03, 2005, 01:02:02 pm »
Hi

I am currently running .30 but have an anoying problem during startup.

Following execution of the startup scripts specifically /usr/pluto/bin/alsaconf-noninteractive

Asterisk is terminated with exit status 0
Alsa sound drivers are unloaded and bttv0 is unloaded

Can anyone point me in the right direction so I can figure out why the apps and drivers are unloaded ?

I can restart asterisk and load the bttv drivers in a console widow and everything is then fine

Thanks

NOS

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
Problem with starting asterisk and bttv
« Reply #1 on: October 04, 2005, 05:15:38 pm »
alsaconf-noninteractive will be removed soon from the boot process. It will be replaced with a blacklist entry for snd-bt87x since that's the only reason that scripts exists: to unload snd-bt87x and re-set up the sound system. And then snd-bt87x may be loaded explicitely. Why blacklist it? Because it loads before the real sound card and you can't use sound if that happens, so it has to be forced until after the sound drivers are loaded.

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
Problem with starting asterisk and bttv
« Reply #2 on: October 04, 2005, 05:26:04 pm »
@radu.c

Thanks for the detailed explanation, I will create another script to start asterisk and bttv as a short term fix.

Cheers

NOS.