Author Topic: [Solved]LinuxMCE load fails (Dcerouter login:)  (Read 9457 times)

FuZoRBlade

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 32
    • View Profile
[Solved]LinuxMCE load fails (Dcerouter login:)
« on: September 12, 2007, 11:54:47 pm »
Alright... I've hit yet another dead end.

I restarted my computer after LinuxMCE finished installing, and as soon as the Kubuntu bar becomes totally blue, and it finishes loading, i get an error message ending in

dcerouter login: *Reloading... etc etc

Also, the screen keeps flashing back and forth between the dcerouter login, and another screen that says helper script failed.

Any ideas whats going on??? I had installed Kubuntu first, then installed the newest nvidia drivers as per: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=514161

Then I installed LinuxMCE.

I also tried holding shift during the Kubuntu loading screen, after the beep. This doesnt help at all and it doesnt load the AV wizard.

Im running the Abit AN-M2HD, with the 7050 graphics chipset.
« Last Edit: September 14, 2007, 04:04:59 am by FuZoRBlade »

teedge77

  • Addicted
  • *
  • Posts: 591
    • View Profile
Re: LinuxMCE load fails (Dcerouter login:)
« Reply #1 on: September 13, 2007, 12:03:29 am »
did you try without loading the drivers before linuxce and then letting linuxmce load the drivers for you?
AMD Athlon 64 X2 6000+
Asus M2V Via AM2 ATX
Lite-On LH-20A1S SATA DVD Burner
80GB  SATA-150
EVGA GeForce 7300 GT 512MB DDR2 PCI Express
Sound Blaster Audigy SE
Kingston 2 GB PC6400 DDR2 800MHz
Ultra X-Finity 800-Watt
ZCU000
Cisco 7970
TDM400P

FuZoRBlade

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 32
    • View Profile
Re: LinuxMCE load fails (Dcerouter login:)
« Reply #2 on: September 13, 2007, 12:40:07 am »
no I havent tried that... problem with that is that the chipset i am using is extremely new... and i really doubt that linuxmce supports my card.

im running the Geforce 7050 / 630a graphics card. Its integrated into my motherboard. The latest nvidia drivers from the nvidia website JUST added support for this. When I did the linuxMCE install, it didnt even say anything about drivers. I didnt get the proprietary driver dialog box.

FuZoRBlade

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 32
    • View Profile
Re: LinuxMCE load fails (Dcerouter login:)
« Reply #3 on: September 13, 2007, 04:08:52 am »
heres the exact screen:

usplash: Seting mode 1024x768 failed
usplash: Using mode 800x600
mdadm: No devices listed in conf file were found.

etc etc

Ubuntu 7.04 dcerouter tty1
dcerouter login:


Im stumped! Really starting to frustrate me...

Any help?

FuZoRBlade

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 32
    • View Profile
Re: LinuxMCE load fails (Dcerouter login:)
« Reply #4 on: September 13, 2007, 04:56:30 am »
okay.. i solved this by going into the shell and replacing the xorg.conf with xorg.conf.backup.

This gets AV wizard to start

Russ218

  • Making baby steps
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: LinuxMCE load fails (Dcerouter login:)
« Reply #5 on: September 13, 2007, 07:36:20 pm »
Im a total noob (never used linux before).....I have same prob (same mobo). How do you enter the shell?.....any help please.
cheers

FuZoRBlade

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 32
    • View Profile
Re: LinuxMCE load fails (Dcerouter login:)
« Reply #6 on: September 13, 2007, 08:27:53 pm »
when you have the command prompt, that means you're in the shell.

when it says "dcerouter login:" type in your login username/password

cd /etc/X11/
then use mv xorg.conf xorg.config.1
and then mv xorg.conf.backup xorg.conf

John@TunerUK

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 37
    • View Profile
Re: LinuxMCE load fails (Dcerouter login:)
« Reply #7 on: September 13, 2007, 11:05:45 pm »
Hi all, I have the exact same motherboard, and the exact same problem.
Straight to a DCERouter Login prompt.

However

Quote
when you have the command prompt, that means you're in the shell.

when it says "dcerouter login:" type in your login username/password

This is a totally fresh clean PC, and I used the Linux MCE quick install DVD. The only buttons I pressed on install were
When asked whether I'd like to install : Enter
When asked which HDD to install to :1 then Enter

I never had to set up a login, or password, so have no idea what to input.

Any help greatly appreciated, and be warned I'm a total NooB

Thanks in advance

John
Warning, total Linux NooB, but willing to learn!

teedge77

  • Addicted
  • *
  • Posts: 591
    • View Profile
Re: LinuxMCE load fails (Dcerouter login:)
« Reply #8 on: September 13, 2007, 11:16:09 pm »
the username and password are

linuxmce
AMD Athlon 64 X2 6000+
Asus M2V Via AM2 ATX
Lite-On LH-20A1S SATA DVD Burner
80GB  SATA-150
EVGA GeForce 7300 GT 512MB DDR2 PCI Express
Sound Blaster Audigy SE
Kingston 2 GB PC6400 DDR2 800MHz
Ultra X-Finity 800-Watt
ZCU000
Cisco 7970
TDM400P

John@TunerUK

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 37
    • View Profile
Re: LinuxMCE load fails (Dcerouter login:)
« Reply #9 on: September 13, 2007, 11:51:35 pm »
Cheers for that. I'm now logged in, but cannot move xorg.conf org.config.1
Permission denied

any ideas?
Warning, total Linux NooB, but willing to learn!

teedge77

  • Addicted
  • *
  • Posts: 591
    • View Profile
Re: LinuxMCE load fails (Dcerouter login:)
« Reply #10 on: September 13, 2007, 11:59:37 pm »
did you use sudo?? just checking.
AMD Athlon 64 X2 6000+
Asus M2V Via AM2 ATX
Lite-On LH-20A1S SATA DVD Burner
80GB  SATA-150
EVGA GeForce 7300 GT 512MB DDR2 PCI Express
Sound Blaster Audigy SE
Kingston 2 GB PC6400 DDR2 800MHz
Ultra X-Finity 800-Watt
ZCU000
Cisco 7970
TDM400P

John@TunerUK

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 37
    • View Profile
Re: LinuxMCE load fails (Dcerouter login:)
« Reply #11 on: September 14, 2007, 12:49:37 am »
ok, got it working now.

Here's how I did it.

Login linuxmce
Pass: linuxmce

Next step

cd /etc/X11

Next step

sudo mv xorg.conf xorg.conf.1

Next step

sudo mv xorg.conf.pluto.avwizard xorg.conf





And as if by magic it worked.
Hope that helps others in the same spot

« Last Edit: September 14, 2007, 12:57:12 am by John@TunerUK »
Warning, total Linux NooB, but willing to learn!

Russ218

  • Making baby steps
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: LinuxMCE load fails (Dcerouter login:)
« Reply #12 on: September 14, 2007, 01:40:01 am »
tried all above, but it says "no such directory".........?????????

teedge77

  • Addicted
  • *
  • Posts: 591
    • View Profile
Re: LinuxMCE load fails (Dcerouter login:)
« Reply #13 on: September 14, 2007, 02:37:52 am »
are you using a capital x? it shoudl be X11. just checking. linux is very particular about casing.
AMD Athlon 64 X2 6000+
Asus M2V Via AM2 ATX
Lite-On LH-20A1S SATA DVD Burner
80GB  SATA-150
EVGA GeForce 7300 GT 512MB DDR2 PCI Express
Sound Blaster Audigy SE
Kingston 2 GB PC6400 DDR2 800MHz
Ultra X-Finity 800-Watt
ZCU000
Cisco 7970
TDM400P

elboy0712

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 60
    • View Profile
Or is it still a srippling attempt at life .....