Author Topic: Would Zonbu work as a MD?  (Read 1544 times)

Hagen

  • Guru
  • ****
  • Posts: 437
  • LMCE wannabe user
    • View Profile
Would Zonbu work as a MD?
« on: August 07, 2007, 12:46:28 pm »
I was wondering if this smartish device would work well as a media director for Linux-MCE
(and if it has 120/230V input, not just 120V)
http://www.zonbu.com/home/index.htm

kir

  • Guru
  • ****
  • Posts: 183
    • View Profile
Re: Would Zonbu work as a MD?
« Reply #1 on: August 07, 2007, 02:34:26 pm »
Probably it can work as diskless M/D (if we can enable it to do network boot - this question on Zonbu forums still remains open). I am not sure about the performance of hardware though... seems it will be able to do UI1 and standard-definition movies (I see there MPEG2 acceleration said to be present, but it will depend on how it is actually implemented, so HD MPEG maybe not available).


Btw, any details on specs of it? :)

1audio

  • Addicted
  • *
  • Posts: 552
    • View Profile
Re: Would Zonbu work as a MD?
« Reply #2 on: August 07, 2007, 05:06:36 pm »
The MB in that box is too limited to really work. You can get the box without software here http://ewayco.com/ and the prices is cheap, but its not got the video processor or memory to support the needs of media.

nite_man

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1019
  • Want to work with LinuxMCE
    • View Profile
    • Smart Home Blog
Re: Would Zonbu work as a MD?
« Reply #3 on: August 08, 2007, 01:15:30 pm »
2Hagen: Agree with 1audio. It's $249 standalone. Maybe it'd be more reasonable spend $500 but got full-featured MD from Fiire (http://fiire.com/fiire-station.php). Or get one of eway's PC.

2audio1: Thanks for useful link!
Michael Stepanov,
My setup: http://wiki.linuxmce.org/index.php/User:Nite_man#New_setup
Russian LinuxMCE community: http://linuxmce.ru

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4351
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: Would Zonbu work as a MD?
« Reply #4 on: August 08, 2007, 06:13:00 pm »
The MB in that box is too limited to really work. You can get the box without software here http://ewayco.com/ and the prices is cheap, but its not got the video processor or memory to support the needs of media.


Well I can confirm that we have EPIA C3/CLe266 motherboards working fine under lmce here that have exactly the same spec as  the boards on the ewayco site. I agree that UI2 will not be possible on these boards due to the Openchrome drivers not supporting all the modes required... but they play mpeg2 streams fine and DVD's. 720p looks ok too. All under UI1 of course.
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd
United Kingdom
@herron

Dianemo S Now Shipping on Ubuntu 12.04LTS
Build your system on the latest Ubuntu LTS OS Release!

Get a Dianemo S License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.0
iOS Orbiter: http://wiki.linuxmce.org/index.php/Dianemo_iOS_Orbiter
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

Sales & Info:
http://www.dianemo.co.uk

Hagen

  • Guru
  • ****
  • Posts: 437
  • LMCE wannabe user
    • View Profile
Re: Would Zonbu work as a MD?
« Reply #5 on: August 09, 2007, 10:12:58 am »
Thanks for the information guys.
I was thinking about the Zonbu mostly for music in the "non entertainment sections" of the house, with only a very small screen. Or a webpad remote.
For the other areas I am considering Fiire units.

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4351
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: Would Zonbu work as a MD?
« Reply #6 on: August 09, 2007, 11:57:07 am »
Thanks for the information guys.
I was thinking about the Zonbu mostly for music in the "non entertainment sections" of the house, with only a very small screen. Or a webpad remote.
For the other areas I am considering Fiire units.

For music playback I would say that 'on paper' they look to be fine as all the similar Via MB's we've tested have been ok. For good video performance you need to install the openchrome drivers... there are Kubuntu compatible binaries on the Via Arena site or you can build them from sources.
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd
United Kingdom
@herron

Dianemo S Now Shipping on Ubuntu 12.04LTS
Build your system on the latest Ubuntu LTS OS Release!

Get a Dianemo S License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.0
iOS Orbiter: http://wiki.linuxmce.org/index.php/Dianemo_iOS_Orbiter
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

Sales & Info:
http://www.dianemo.co.uk