Author Topic: Epia MII-1200 -> Kernel panic  (Read 984 times)

cirion

  • Guru
  • ****
  • Posts: 353
    • View Profile
Epia MII-1200 -> Kernel panic
« on: May 02, 2007, 08:05:49 pm »
I ripped out my Carputer to try it on PXE as a MediaDirector....
It just stops with a Kernel panic error.

Has anyone else got this board to work?
http://www.via.com.tw/en/products/mainboards/mini_itx/epia_m2/

ddamron

  • Alumni
  • wants to work for LinuxMCE
  • *
  • Posts: 962
    • View Profile
    • My LinuxMCE User Page
Re: Epia MII-1200 -> Kernel panic
« Reply #1 on: May 03, 2007, 05:25:10 am »
Yeah, I came across that too... it's probably because your nic isn't (yet) supported...

Had the same thing with my NVidea SLI dual Gbit nics, kernel panic on both... installed a cheap intel 100M, PXE'd off that, and all was well.

Good luck,

Dan
The only intuitive interface is the nipple.  After that it's all learned.
My other computer is your windows box.
I'm out of my mind.  Back in 5 minutes.
Q:  What's Red and smells like blue paint?

A:  Red Paint.

sharlee_angelo

  • Guru
  • ****
  • Posts: 316
    • View Profile
Re: Epia MII-1200 -> Kernel panic
« Reply #2 on: May 03, 2007, 09:06:40 am »
I saw this bug "in action" and it's a weird one. When left to boot as usual, it says it can't find the network, although it's clear on the screen that it initialized it a bit earlier. But, if you boot with the "break=mount" boot parameter, it works like this: you get dropped to a shell after the network drivers are loaded, but before the NFS mount is attempted. All you have to do is press Control+D to continue, and then it boots just fine. It seems that the delay caused by dropping to that shell is enough for things to work. And it's always reproducible.
Read the F****** Logs!!!