Author Topic: Raspberry Pi Media Director  (Read 2331 times)

phenigma

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1096
    • View Profile
Raspberry Pi Media Director
« on: August 03, 2013, 03:51:04 am »
For developers who are currently getting their feet wet on 1204 alpha you can now (soon) create Media Directors with a Raspberry Pi Model B 512MB.  There are quirks and there is a lot that doesn't work.  Enough functionality exists for me to call this an 'alpha' version.

So that people do not have to sort through endless forum posts to figure things out I will use the wiki for most relevant information.

MD creation instructions are available in the wiki - http://wiki.linuxmce.org/index.php/RaspberryPi

Development status can be checked/followed on the Porting Raspbian wiki page - http://wiki.linuxmce.org/index.php/Porting_Raspbian

Bug reports should be made by filing trac tickets against the component "Raspbian/RPi MD" at http://svn.linuxmce.org/

I'll do my best to answer questions and help people out.  Find me on irc.

Jason

(and thanks to posde, tschak, golgo, l3, hari, merk, and everyone else for continuing to encourage me!)
« Last Edit: August 03, 2013, 04:17:18 am by phenigma »

RayBe

  • Guru
  • ****
  • Posts: 293
    • View Profile
Re: Raspberry Pi Media Director
« Reply #1 on: August 03, 2013, 11:02:12 am »
Hi Jason,

Great news!
Thanks you very much for developing this.
When i get my system up and running again, i will help you test.

br,
Raymond
When you were born, you were crying and everybody else was laughing.
Live your life so when you die, you are laughing and everybody else is crying.

golgoj4

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1115
  • hrumpf!
    • View Profile
    • Mah Website
Re: Raspberry Pi Media Director
« Reply #2 on: August 08, 2013, 05:45:29 am »
For developers who are currently getting their feet wet on 1204 alpha you can now (soon) create Media Directors with a Raspberry Pi Model B 512MB.  There are quirks and there is a lot that doesn't work.  Enough functionality exists for me to call this an 'alpha' version.

So that people do not have to sort through endless forum posts to figure things out I will use the wiki for most relevant information.

MD creation instructions are available in the wiki - http://wiki.linuxmce.org/index.php/RaspberryPi

Development status can be checked/followed on the Porting Raspbian wiki page - http://wiki.linuxmce.org/index.php/Porting_Raspbian

Bug reports should be made by filing trac tickets against the component "Raspbian/RPi MD" at http://svn.linuxmce.org/

I'll do my best to answer questions and help people out.  Find me on irc.

Jason

(and thanks to posde, tschak, golgo, l3, hari, merk, and everyone else for continuing to encourage me!)

You sir are awesome! Thank you for this!

golgoj4
Official Releases
http://deb.linuxmce.org/QOrbiter-release.apk latest Qt4 android apk  http://deb.linuxmce.org/QOrbiterQt5-release.apk for the Qt5 Android version http://deb.linuxmce.org/QOrbiter-release.dmg for the MacOSX version

Unstable Nightlies
http://langstonball.com/downloads

phenigma

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1096
    • View Profile
Re: Raspberry Pi Media Director
« Reply #3 on: August 13, 2013, 03:36:38 am »
:)  I'll keep on playin'!

J.

cfernandes

  • Guru
  • ****
  • Posts: 306
    • View Profile
    • my company web site
Re: Raspberry Pi Media Director
« Reply #4 on: June 13, 2014, 03:52:18 pm »
hello friends,

 I have just set up the raspberry pi md, no problem. however the omx_player is dying in any video,

Has anyone had success playing video.

if i use omxplayer  in command line the video play correct. 

Carlos

SBCC

  • Guru
  • ****
  • Posts: 156
    • View Profile
Re: Raspberry Pi Media Director
« Reply #5 on: June 13, 2014, 09:43:04 pm »
hello friends,

 I have just set up the raspberry pi md, no problem. however the omx_player is dying in any video,

Has anyone had success playing video.

if i use omxplayer  in command line the video play correct. 

Carlos

Hi Carlos

I ran video for a short while and it worked ok. I can check again when I have a chance.

Take care

Jim

cfernandes

  • Guru
  • ****
  • Posts: 306
    • View Profile
    • my company web site
Re: Raspberry Pi Media Director
« Reply #6 on: June 14, 2014, 12:27:18 am »
thank you,

other issue  is not mounting discs,
on storagedevices.log show "CALLED TO MOUNT DEVICE 33"

but the mount point not show

carlos

phenigma

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1096
    • View Profile
Re: Raspberry Pi Media Director
« Reply #7 on: June 28, 2014, 06:38:42 am »
Wow.  I've been really busy.  There are certainly some known issues with lmce and the rpi.  The integrated OMX_Player is not functioning at the moment.  I know what I need to do to get it working it's just finding the time to make it happen.  Mounts are working to NAS devices but there seems to be a bug with accessing shares located on HDs that are on the Core or other MDs.  Use a NAS if you want access to media.  Please file extremely detailed bugs in trac with me as the owner for any bugs that you do not see in trac already.  Thank you so much for testing!  I will try to get some more work done here very soon.

J.

cfernandes

  • Guru
  • ****
  • Posts: 306
    • View Profile
    • my company web site
Re: Raspberry Pi Media Director
« Reply #8 on: June 28, 2014, 03:20:41 pm »
Hi J.

after  i rebuild  raspberry pi MD  mount point is working.

Carlos.



phenigma

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1096
    • View Profile
Re: Raspberry Pi Media Director
« Reply #10 on: February 02, 2015, 04:08:46 pm »
Mhm.  That'll take a bit of work to support.  Great news though!

J.

SBCC

  • Guru
  • ****
  • Posts: 156
    • View Profile
Re: Raspberry Pi Media Director
« Reply #11 on: February 03, 2015, 08:32:21 pm »
Hi

I found a bug in "SetupAudioVideo.sh". When running SetupAudioVideo.sh I get;
Code: [Select]
root@moon226:/usr/pluto/bin# ./SetupAudioVideo.sh
./SetupAudioVideo.sh: line 49: Video_settings: command not found

ERROR 1064 (42000) at line 1: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1
1 02/03/15 14:17:05 SetupAudioVideo (server) Starting
1 02/03/15 14:17:06 SetupAudioVideo (server) '
1 02/03/15 14:17:07 SetupAudioVideo (server) DBSetting: M Reboot:  Script Path: /usr/pluto/bin/

Line 49 says
Code: [Select]
Video_settings = GetDeviceData "$PK_Device" "$DEVICEDATA_Video_settings"
Should be
Code: [Select]
Video_settings=$(GetDeviceData "$PK_Device" "$DEVICEDATA_Video_settings")After this change it works fine.


phenigma

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1096
    • View Profile
Re: Raspberry Pi Media Director
« Reply #12 on: February 03, 2015, 09:28:14 pm »
Damn the little things!  :D  Thanks SBCC!

J.

SBCC

  • Guru
  • ****
  • Posts: 156
    • View Profile
Re: Raspberry Pi Media Director
« Reply #13 on: February 04, 2015, 02:19:57 am »
Pesky little bugs!
Thanks again for your efforts.

One other note... not sure if I should start another thread for this but after the last update the RPi orbiter video remote is not controlling the video. I have not looked into it much. I was going to trouble shoot a little 1st.

I will say that I just installed on a RPi B+ and it went very smooth. These things are so cool. Great job! Thanks Jason!

Jim

phenigma

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1096
    • View Profile
Re: Raspberry Pi Media Director
« Reply #14 on: February 04, 2015, 02:41:13 am »
Here is as good a place as any for now.  If you pastebin the log I may be able to help interpret what is happening.  There are a few bugs that I am well aware of but have not documented in tickets.  OMX_Player and the omxplayer interface are big experiments for me.

J.