Author Topic: [Solved] No image with D-Link DCS-7110 IP camera on 1004  (Read 6453 times)

pga57

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 145
    • View Profile
[Solved] No image with D-Link DCS-7110 IP camera on 1004
« on: March 24, 2013, 02:56:03 pm »
I don't find why I have no image with a D-Link DCS-7110 IP camera on Linuxmce 1004.

The camera work perfectly with Zoneminder.

I have create a new template based on Sambuca Advanced_IP_Camera device template.
But no success.
When I start manually this device it give me this logfile:

Code: [Select]

linuxmce@dcerouter:~$ sudo /usr/pluto/bin/Advanced_IP_Camera -d 166
[sudo] password for linuxmce:
Advanced_IP_Camera, v.2.0.0.45.12121426939
Visit www.plutohome.com for source code and license information

10      03/24/13 14:42:41.897           Device: 166 starting.  Connecting to: dcerouter <0xb778d6f0>
10      03/24/13 14:42:41.909           Setting timeout for socket 3 to 20 <0xb778d6f0>
10      03/24/13 14:42:42.006           getConfig() Configuration =  <0xb778d6f0>
10      03/24/13 14:42:42.006           getConfig() parameters.size = 0 <0xb778d6f0>
10      03/24/13 14:42:42.007           getConfig() Children: <0xb778d6f0>
05      03/24/13 14:42:42.007           m_vectEventMethod.size() = 5. Configured EventMethods: <0xb778d6f0>
05      03/24/13 14:42:42.007           m_mapPK_Device_OutputDevice.size() = 0. Configured OutputDevices: <0xb778d6f0>
10      03/24/13 14:42:42.018           Connect OK <0xb778d6f0>
10      03/24/13 14:42:42.018           Requesthandler 0x9aa0a38 (device: 166) runThread now running <0xb6f8bb70>
10      03/24/13 14:42:42.108           Receive string: MESSAGE 103            <0xb6f8bb70>
10      03/24/13 14:42:42.108           Received MESSAGE 103            0x9aa0a38 device: 166 <0xb6f8bb70>
10      03/24/13 14:42:42.108           Received Message type 1 ID 84 from 64 to 166 (device: 166) resp 1 <0xb6f8bb70>
10      03/24/13 14:42:42.108           CMD_Get_Video_Frame: sUrl: http://192.168.80.132:80/video3.mjpg <0xb6f8bb70>



Is there something I have missed ?

Greetings,
Philippe
« Last Edit: March 27, 2013, 08:44:08 am by pga57 »

pga57

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 145
    • View Profile
Re: No image with D-Link DCS-7110 IP camera on 1004
« Reply #1 on: March 26, 2013, 01:17:29 pm »
I forgot to mention that I had previously configured the camera with the "Generic IP Camera" template and then with motion.
But no picture and the same "Camera screenshot not available" with the lmce-admin security view camera :-(.

My configuration seems correct and if i use the sUrl "http://192.168.80.132:80/video3.mjpg" with a web browser I have my image.

Nobody can help me ?

Philippe


posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 3445
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: No image with D-Link DCS-7110 IP camera on 1004
« Reply #2 on: March 26, 2013, 04:19:30 pm »
I am not sure, if the advanced camera template supports MJPEG. I *do* know that the regular Generic camera support JPEG only. See if changing from Motion JPEG to pure JPEG fixes your problem.
Currently on my way in the North Eastern United States - If I helped you, feel free to buy me a coffee: https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=2VKASZLTJH7ES

pga57

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 145
    • View Profile
Re: No image with D-Link DCS-7110 IP camera on 1004
« Reply #3 on: March 26, 2013, 05:03:29 pm »
Humm..

It does not seem possible to obtain true jpeg. I can get H264, MPEG-4 and JPEG (but it's MJPEG) images.

It only remains for me to hope that one day this template accept MJPEG. ;-)

Thank you for your response.

posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 3445
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: No image with D-Link DCS-7110 IP camera on 1004
« Reply #4 on: March 26, 2013, 06:27:49 pm »
According to the manual, it supports MJPEG and stuff as streams, and JPEG as still images.

According to the Zoneminder wiki, the url should be something like
Code: [Select]
http://<cam-ip>:80/cgi-bin/viewer/video.jpg?streamid=0&quality=5 // single-shot jpg image
« Last Edit: March 26, 2013, 06:30:21 pm by posde »
Currently on my way in the North Eastern United States - If I helped you, feel free to buy me a coffee: https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=2VKASZLTJH7ES

pga57

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 145
    • View Profile
Re: No image with D-Link DCS-7110 IP camera on 1004
« Reply #5 on: March 27, 2013, 08:43:03 am »
Hi Posde,

As I mentioned earlier, my sURL worked with zoneminder, and I did not think to look in the zm wiki.

It's a pity that this information is not in the documentation of the D-Link camera, I have saved time and you will not bother with that. ;-)

Thank's a lot for your search, now I can snap picture !

Greetings,

Philippe
« Last Edit: March 27, 2013, 09:40:18 am by pga57 »

posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 3445
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: [Solved] No image with D-Link DCS-7110 IP camera on 1004
« Reply #6 on: March 27, 2013, 09:34:27 am »
Neato. Glad to be of help, and thanks for the feedback. Make sure to upload your DT to the repo, so others do not need to do it manually.
Currently on my way in the North Eastern United States - If I helped you, feel free to buy me a coffee: https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=2VKASZLTJH7ES

pga57

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 145
    • View Profile
Re: [Solved] No image with D-Link DCS-7110 IP camera on 1004
« Reply #7 on: March 28, 2013, 11:09:53 am »
Well, I have just done a anonymous check in for this DT.

Hoping to have it done properly ....;-)


posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 3445
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: [Solved] No image with D-Link DCS-7110 IP camera on 1004
« Reply #8 on: March 28, 2013, 11:55:23 am »
I've approved your check-in, and am awaiting fluffy's response to how she likes it.

PS: You might want to sqlCVS update your system again, to be sure that everything that has been massaged on sqlCVS is also trickling down to your system.

PPS: And you might later on want to add some mac ranges to auto-detect the camera.
Currently on my way in the North Eastern United States - If I helped you, feel free to buy me a coffee: https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=2VKASZLTJH7ES

pga57

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 145
    • View Profile
Re: [Solved] No image with D-Link DCS-7110 IP camera on 1004
« Reply #9 on: March 28, 2013, 12:23:43 pm »
Well, something is wrong.

I have no more the same device template number I create and I've lost some camera parameters.

Can you tell me how to remove a wrong device template ? (I have 2405 and 2253 for the same camera)

If necessary I will re create a new device template for the D-Link DSC-7110.
Mac range was create but I not select it for the check-in (mistake).


pga57

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 145
    • View Profile
Re: [Solved] No image with D-Link DCS-7110 IP camera on 1004
« Reply #10 on: March 28, 2013, 01:33:06 pm »
I sent the missing parameters in case they can be added to the previous DT.

If not, tell me what I can do to.

posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 3445
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: [Solved] No image with D-Link DCS-7110 IP camera on 1004
« Reply #11 on: March 28, 2013, 02:40:11 pm »
See if you have any more diffs for the template in question. If yes, just commit them again. I've approved the last 2 batches already, as fluffy barfed on the first one alone.
Currently on my way in the North Eastern United States - If I helped you, feel free to buy me a coffee: https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=2VKASZLTJH7ES

pga57

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 145
    • View Profile
Re: [Solved] No image with D-Link DCS-7110 IP camera on 1004
« Reply #12 on: March 28, 2013, 04:09:54 pm »
The mac range was missing so I have re check-in it.

posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 3445
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: [Solved] No image with D-Link DCS-7110 IP camera on 1004
« Reply #13 on: March 28, 2013, 06:49:05 pm »
Confirmed.

I do see the DCS template. I see the MAC range. Good.

I fail to see any pan & zoom commands, nor do I see any events or camera commands. Did you add those as well? If yes, they might be in the IR repo. Please check, and report back.

Thanks.
Currently on my way in the North Eastern United States - If I helped you, feel free to buy me a coffee: https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=2VKASZLTJH7ES

pga57

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 145
    • View Profile
Re: [Solved] No image with D-Link DCS-7110 IP camera on 1004
« Reply #14 on: March 29, 2013, 08:25:48 am »
Yes, pan & zoom and else are not yet implemented.
It is my first DT and have put the minimum required for making snapshots.
I'll try to add them this weekend.

Greetings