Author Topic: [Solved] No image with D-Link DCS-7110 IP camera on 1004  (Read 1501 times)

pga57

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 132
    • View Profile
[Solved] No image with D-Link DCS-7110 IP camera on 1004
« on: March 24, 2013, 02:56:03 pm »
I don't find why I have no image with a D-Link DCS-7110 IP camera on Linuxmce 1004.

The camera work perfectly with Zoneminder.

I have create a new template based on Sambuca Advanced_IP_Camera device template.
But no success.
When I start manually this device it give me this logfile:

Code: [Select]

linuxmce@dcerouter:~$ sudo /usr/pluto/bin/Advanced_IP_Camera -d 166
[sudo] password for linuxmce:
Advanced_IP_Camera, v.2.0.0.45.12121426939
Visit www.plutohome.com for source code and license information

10      03/24/13 14:42:41.897           Device: 166 starting.  Connecting to: dcerouter <0xb778d6f0>
10      03/24/13 14:42:41.909           Setting timeout for socket 3 to 20 <0xb778d6f0>
10      03/24/13 14:42:42.006           getConfig() Configuration =  <0xb778d6f0>
10      03/24/13 14:42:42.006           getConfig() parameters.size = 0 <0xb778d6f0>
10      03/24/13 14:42:42.007           getConfig() Children: <0xb778d6f0>
05      03/24/13 14:42:42.007           m_vectEventMethod.size() = 5. Configured EventMethods: <0xb778d6f0>
05      03/24/13 14:42:42.007           m_mapPK_Device_OutputDevice.size() = 0. Configured OutputDevices: <0xb778d6f0>
10      03/24/13 14:42:42.018           Connect OK <0xb778d6f0>
10      03/24/13 14:42:42.018           Requesthandler 0x9aa0a38 (device: 166) runThread now running <0xb6f8bb70>
10      03/24/13 14:42:42.108           Receive string: MESSAGE 103            <0xb6f8bb70>
10      03/24/13 14:42:42.108           Received MESSAGE 103            0x9aa0a38 device: 166 <0xb6f8bb70>
10      03/24/13 14:42:42.108           Received Message type 1 ID 84 from 64 to 166 (device: 166) resp 1 <0xb6f8bb70>
10      03/24/13 14:42:42.108           CMD_Get_Video_Frame: sUrl: http://192.168.80.132:80/video3.mjpg <0xb6f8bb70>



Is there something I have missed ?

Greetings,
Philippe
« Last Edit: March 27, 2013, 08:44:08 am by pga57 »

pga57

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 132
    • View Profile
Re: No image with D-Link DCS-7110 IP camera on 1004
« Reply #1 on: March 26, 2013, 01:17:29 pm »
I forgot to mention that I had previously configured the camera with the "Generic IP Camera" template and then with motion.
But no picture and the same "Camera screenshot not available" with the lmce-admin security view camera :-(.

My configuration seems correct and if i use the sUrl "http://192.168.80.132:80/video3.mjpg" with a web browser I have my image.

Nobody can help me ?

Philippe


posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 2846
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: No image with D-Link DCS-7110 IP camera on 1004
« Reply #2 on: March 26, 2013, 04:19:30 pm »
I am not sure, if the advanced camera template supports MJPEG. I *do* know that the regular Generic camera support JPEG only. See if changing from Motion JPEG to pure JPEG fixes your problem.

pga57

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 132
    • View Profile
Re: No image with D-Link DCS-7110 IP camera on 1004
« Reply #3 on: March 26, 2013, 05:03:29 pm »
Humm..

It does not seem possible to obtain true jpeg. I can get H264, MPEG-4 and JPEG (but it's MJPEG) images.

It only remains for me to hope that one day this template accept MJPEG. ;-)

Thank you for your response.

posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 2846
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: No image with D-Link DCS-7110 IP camera on 1004
« Reply #4 on: March 26, 2013, 06:27:49 pm »
According to the manual, it supports MJPEG and stuff as streams, and JPEG as still images.

According to the Zoneminder wiki, the url should be something like
Code: [Select]
http://<cam-ip>:80/cgi-bin/viewer/video.jpg?streamid=0&quality=5 // single-shot jpg image
« Last Edit: March 26, 2013, 06:30:21 pm by posde »

pga57

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 132
    • View Profile
Re: No image with D-Link DCS-7110 IP camera on 1004
« Reply #5 on: March 27, 2013, 08:43:03 am »
Hi Posde,

As I mentioned earlier, my sURL worked with zoneminder, and I did not think to look in the zm wiki.

It's a pity that this information is not in the documentation of the D-Link camera, I have saved time and you will not bother with that. ;-)

Thank's a lot for your search, now I can snap picture !

Greetings,

Philippe
« Last Edit: March 27, 2013, 09:40:18 am by pga57 »

posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 2846
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: [Solved] No image with D-Link DCS-7110 IP camera on 1004
« Reply #6 on: March 27, 2013, 09:34:27 am »
Neato. Glad to be of help, and thanks for the feedback. Make sure to upload your DT to the repo, so others do not need to do it manually.

pga57

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 132
    • View Profile
Re: [Solved] No image with D-Link DCS-7110 IP camera on 1004
« Reply #7 on: March 28, 2013, 11:09:53 am »
Well, I have just done a anonymous check in for this DT.

Hoping to have it done properly ....;-)


posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 2846
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: [Solved] No image with D-Link DCS-7110 IP camera on 1004
« Reply #8 on: March 28, 2013, 11:55:23 am »
I've approved your check-in, and am awaiting fluffy's response to how she likes it.

PS: You might want to sqlCVS update your system again, to be sure that everything that has been massaged on sqlCVS is also trickling down to your system.

PPS: And you might later on want to add some mac ranges to auto-detect the camera.

pga57

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 132
    • View Profile
Re: [Solved] No image with D-Link DCS-7110 IP camera on 1004
« Reply #9 on: March 28, 2013, 12:23:43 pm »
Well, something is wrong.

I have no more the same device template number I create and I've lost some camera parameters.

Can you tell me how to remove a wrong device template ? (I have 2405 and 2253 for the same camera)

If necessary I will re create a new device template for the D-Link DSC-7110.
Mac range was create but I not select it for the check-in (mistake).


pga57

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 132
    • View Profile
Re: [Solved] No image with D-Link DCS-7110 IP camera on 1004
« Reply #10 on: March 28, 2013, 01:33:06 pm »
I sent the missing parameters in case they can be added to the previous DT.

If not, tell me what I can do to.

posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 2846
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: [Solved] No image with D-Link DCS-7110 IP camera on 1004
« Reply #11 on: March 28, 2013, 02:40:11 pm »
See if you have any more diffs for the template in question. If yes, just commit them again. I've approved the last 2 batches already, as fluffy barfed on the first one alone.

pga57

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 132
    • View Profile
Re: [Solved] No image with D-Link DCS-7110 IP camera on 1004
« Reply #12 on: March 28, 2013, 04:09:54 pm »
The mac range was missing so I have re check-in it.

posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 2846
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: [Solved] No image with D-Link DCS-7110 IP camera on 1004
« Reply #13 on: March 28, 2013, 06:49:05 pm »
Confirmed.

I do see the DCS template. I see the MAC range. Good.

I fail to see any pan & zoom commands, nor do I see any events or camera commands. Did you add those as well? If yes, they might be in the IR repo. Please check, and report back.

Thanks.

pga57

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 132
    • View Profile
Re: [Solved] No image with D-Link DCS-7110 IP camera on 1004
« Reply #14 on: March 29, 2013, 08:25:48 am »
Yes, pan & zoom and else are not yet implemented.
It is my first DT and have put the minimum required for making snapshots.
I'll try to add them this weekend.

Greetings