Author Topic: no sound on asterisk and intercom 1004 ?  (Read 3175 times)

hanafi

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 66
    • View Profile
no sound on asterisk and intercom 1004 ?
« on: January 06, 2013, 07:47:37 pm »
I installed LMCE on 1004 very function definitely except telephony and intercom I do not have sound on core and MD

thank you for your help

hanafi

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 66
    • View Profile
Re: no sound on asterisk and intercom 1004 ?
« Reply #1 on: January 06, 2013, 09:46:41 pm »
I installed LMCE on 1004 very function definitely except telephony and intercom I do not have sound on core and MD

thank you for your help

cfernandes

  • Guru
  • ****
  • Posts: 290
    • View Profile
    • my company web site
Re: no sound on asterisk and intercom 1004 ?
« Reply #2 on: January 07, 2013, 11:23:27 am »
how is the Audio settings on  MDs 

hanafi

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 66
    • View Profile
Re: no sound on asterisk and intercom 1004 ?
« Reply #3 on: January 07, 2013, 11:29:18 am »
hi

the sound work great on 3 MD and core but when i place call or intercom no sound .
setting of Md and core is a default card sound

hanafi

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 66
    • View Profile
Re: no sound on asterisk and intercom 1004 ?
« Reply #4 on: January 07, 2013, 11:38:14 am »
and no ring too in the MD or Core.

cfernandes

  • Guru
  • ****
  • Posts: 290
    • View Profile
    • my company web site
Re: no sound on asterisk and intercom 1004 ?
« Reply #5 on: January 07, 2013, 12:26:49 pm »
please post your  /etc/asound.conf

hanafi

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 66
    • View Profile
Re: no sound on asterisk and intercom 1004 ?
« Reply #6 on: January 07, 2013, 02:12:21 pm »
my  /etc/asound.conf



pcm.analog_6 {
        slave.pcm surround51
        slave.rate 48000
        slave.channels 6
        type route
        ttable.0.0 1
        ttable.1.1 1
        ttable.0.2 1
        ttable.1.3 1
        ttable.0.4 0.5
        ttable.1.4 0.5
        ttable.0.5 0.5
        ttable.1.5 0.5
}

pcm.analog_8 {
        slave.pcm multi
        slave.rate 48000
        slave.channels 8
        type route
        ttable.0.0 1.0
        ttable.1.1 1.0
        ttable.2.2 1.0
        ttable.3.3 1.0
        ttable.4.4 1.0
        ttable.5.5 1.0
        ttable.0.6 1.0
        ttable.1.7 1.0
        ttable.2.6 0.7
        ttable.3.7 0.7
        ttable.4.6 0.7
        ttable.4.7 0.7
        ttable.5.6 0.5
        ttable.5.7 0.5
}

pcm.analog {
        slave.pcm "analog:0,0"
        slave.rate 48000
}

!default {
        type asym
        playback.pcm "plughw:0,0"
        capture.pcm "plughw:0,0"
}

cfernandes

  • Guru
  • ****
  • Posts: 290
    • View Profile
    • my company web site
Re: no sound on asterisk and intercom 1004 ?
« Reply #7 on: January 07, 2013, 02:30:21 pm »
you can edit  /usr/pluto/templates/asound.conf    on core  and MD´s   and  add

pcm.asym_analog {
        type asym
        playback.pcm "%ANALOG_PLAYBACK_CARD%"
        capture.pcm "plughw:%MAIN_CARD%"
}


then reboot the system.

hanafi

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 66
    • View Profile
Re: no sound on asterisk and intercom 1004 ?
« Reply #8 on: January 07, 2013, 03:09:31 pm »
any change stays without sound

cfernandes

  • Guru
  • ****
  • Posts: 290
    • View Profile
    • my company web site
Re: no sound on asterisk and intercom 1004 ?
« Reply #9 on: January 07, 2013, 03:29:36 pm »
post your asound.conf  again   and  simplephone.log   

hanafi

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 66
    • View Profile
Re: no sound on asterisk and intercom 1004 ?
« Reply #10 on: January 07, 2013, 04:50:57 pm »
asound.conf

pcm.analog_6 {
        slave.pcm surround51
        slave.rate 48000
        slave.channels 6
        type route
        ttable.0.0 1
        ttable.1.1 1
        ttable.0.2 1
        ttable.1.3 1
        ttable.0.4 0.5
        ttable.1.4 0.5
        ttable.0.5 0.5
        ttable.1.5 0.5
}

pcm.analog_8 {
        slave.pcm multi
        slave.rate 48000
        slave.channels 8
        type route
        ttable.0.0 1.0
        ttable.1.1 1.0
        ttable.2.2 1.0
        ttable.3.3 1.0
        ttable.4.4 1.0
        ttable.5.5 1.0
        ttable.0.6 1.0
        ttable.1.7 1.0
        ttable.2.6 0.7
        ttable.3.7 0.7
        ttable.4.6 0.7
        ttable.4.7 0.7
        ttable.5.6 0.5
        ttable.5.7 0.5
}

pcm.analog {
        slave.pcm "analog:0,0"
        slave.rate 48000
}

!default {
        type asym
        playback.pcm "plughw:0,0"
        capture.pcm "plughw:0,0"
}

hanafi

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 66
    • View Profile
Re: no sound on asterisk and intercom 1004 ?
« Reply #11 on: January 07, 2013, 05:04:47 pm »
where I can found this file "simplephone.log"
in / Var / log it has nothing it

hanafi

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 66
    • View Profile
Re: no sound on asterisk and intercom 1004 ?
« Reply #12 on: January 07, 2013, 05:30:45 pm »
here my simplephone.conf

[net]
download_bw=0
upload_bw=0
firewall_policy=0

[sip]
sip_port=5061
use_info=0
use_ipv6=0

[sound]
alsadev=asym_analog
playback_dev_id=ALSA: asym_analog
ringer_dev_id=ALSA: asym_analog
capture_dev_id=ALSA: asym_analog
local_ring=/usr/share/sounds/linphone/rings/oldphone.wav
remote_ring=/usr/share/sounds/linphone/ringback.wav
echocancelation=0

[video]
display=0
capture=0
show_local=0

[audio_codec_0]
mime=speex
rate=16000
enabled=1

[audio_codec_1]
mime=speex
rate=8000
enabled=1

[audio_codec_2]
mime=PCMU
rate=8000
enabled=1

[audio_codec_3]
mime=GSM
rate=8000
enabled=1

[audio_codec_4]
mime=PCMA
rate=8000
enabled=1

[video_codec_0]
mime=theora
rate=90000
enabled=1

[video_codec_1]
mime=H263-1998
rate=90000
enabled=1

[video_codec_2]
mime=MP4V-ES
rate=90000

[video_codec_3]
mime=x-snow
rate=90000
enabled=1

[proxy_0]
reg_proxy=sip:dcerouter
reg_identity=sip:200@dcerouter
reg_expires=600
reg_sendregister=1
publish=0


                       

cfernandes

  • Guru
  • ****
  • Posts: 290
    • View Profile
    • my company web site
Re: no sound on asterisk and intercom 1004 ?
« Reply #13 on: January 07, 2013, 06:19:15 pm »
add this to a /etc/asounf.conf     

pcm.asym_analog {
        type asym
        playback.pcm "plughw:0,0"
        capture.pcm "plughw:0,0"
}

the log files  is on /var/log/pluto/devicenumber_simplephone.log

hanafi

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 66
    • View Profile
Re: no sound on asterisk and intercom 1004 ?
« Reply #14 on: January 07, 2013, 08:19:17 pm »
ok
22_SimplePhone.log

05      01/07/13 10:30:08.991           ^[[33;1mSocket::ReceiveData 0x86263c0 failed, bytes left 0 start: 190000 1: 0 1b: 0 2: 0 2b: 0 m_Socket: 6 Command_Impl1 Dev #22^[[0m <0x275bb70>
05      01/07/13 10:30:08.991           ^[[33;1mSocket::ReceiveString2 ReceiveData failed m_Socket: -1 Command_Impl1 Dev #22^[[0m <0x275bb70>
01      01/07/13 10:30:08.991           ^[[31;1mReceive string failed in HandleRequestSocket 18:ReceiveData failed Command_Impl1 Dev #22^[[0m <0x275bb70>
05      01/07/13 10:30:08.991           ^[[33;1mDumping 1 locks^[[0m <0x275bb70>
05      01/07/13 10:30:08.991           ^[[33;1mfinished check for exceptions^[[0m <0x275bb70>
05      01/07/13 10:30:08.991           ^[[33;1mOL: (0x862650c) (>217) MessageQueue Command_Impl.cpp l:852 time: 1:00:00a (1357551008 s) thread: 111770480 Rel: Y Got: Y^[[0m <0x275bb70>
Return code: 2
2       01/07/13 10:30:11       22 (spawning-device)    ^[[1;33mDevice requests restart... count=1/50 dev=22^[[1;00m
Mon Jan  7 10:30:11 CET 2013 Restart
========== NEW LOG SECTION ==========
1       01/07/13 10:30:19       22 (spawning-device)    ^[[1;00mStarting... 1^[[1;00m
1       01/07/13 10:30:19       22 (spawning-device)    ^[[1;00mFound ./SimplePhone^[[1;00m
05      01/07/13 10:30:31.734           ^[[33;1mServer IP: dcerouter^[[0m <0xb7732710>
== ATTEMPT FRESH START ==
1       01/07/13 10:30:33       Spawn_Device.sh 22 (spawning-device)    ^[[1;00m8334 Dev: 22; Already Running list: 15,16,18,19,30,33,34,40,52,95,47,49,51,21,122,22,27,120,23,26,39,25,121,^[[1;00m
1       01/07/13 10:30:33       Spawn_Device.sh 22 (spawning-device)    ^[[1;00m8334 Device 22 was marked as 'running'. Not starting^[[1;00m
1       01/07/13 10:30:33       Spawn_Device.sh 22 (spawning-device)    ^[[1;00m8334 Dev: 22; Exiting because not starting^[[1;00m
05      01/07/13 10:34:14.883           ^[[33;1mSocket::ReceiveData 0x9cd13c0 failed, bytes left 0 start: 80000 1: 0 1b: 0 2: 0 2b: 0 m_Socket: 6 Command_Impl1 Dev #22^[[0m <0x40c8b70>
05      01/07/13 10:34:14.883           ^[[33;1mSocket::ReceiveString2 ReceiveData failed m_Socket: -1 Command_Impl1 Dev #22^[[0m <0x40c8b70>
01      01/07/13 10:34:14.883           ^[[31;1mReceive string failed in HandleRequestSocket 18:ReceiveData failed Command_Impl1 Dev #22^[[0m <0x40c8b70>
05      01/07/13 10:34:14.883           ^[[33;1mDumping 1 locks^[[0m <0x40c8b70>
05      01/07/13 10:34:14.883           ^[[33;1mfinished check for exceptions^[[0m <0x40c8b70>
05      01/07/13 10:34:14.883           ^[[33;1mOL: (0x9cd150c) (>227) MessageQueue Command_Impl.cpp l:852 time: 1:00:00a (1357551254 s) thread: 133376880 Rel: Y Got: Y^[[0m <0x40c8b70>
Return code: 2
2       01/07/13 10:34:16       22 (spawning-device)    ^[[1;33mDevice requests restart... count=1/50 dev=22^[[1;00m
Mon Jan  7 10:34:16 CET 2013 Restart
========== NEW LOG SECTION ==========
1       01/07/13 10:34:24       22 (spawning-device)    ^[[1;00mStarting... 1^[[1;00m
1       01/07/13 10:34:24       22 (spawning-device)    ^[[1;00mFound ./SimplePhone^[[1;00m
05      01/07/13 10:34:29.139           ^[[33;1mServer IP: dcerouter^[[0m <0xb779e710>
== ATTEMPT FRESH START ==
1       01/07/13 10:34:30       Spawn_Device.sh 22 (spawning-device)    ^[[1;00m25387 Dev: 22; Already Running list: 15,16,18,19,30,33,34,40,52,95,47,49,51,21,122,22,27,120,23,26,39,25,121,^[[1;00m
1       01/07/13 10:34:30       Spawn_Device.sh 22 (spawning-device)    ^[[1;00m25387 Device 22 was marked as 'running'. Not starting^[[1;00m
1       01/07/13 10:34:30       Spawn_Device.sh 22 (spawning-device)    ^[[1;00m25387 Dev: 22; Exiting because not starting^[[1;00m
== ATTEMPT FRESH START ==
1       01/07/13 11:23:24       Spawn_Device.sh 22 (spawning-device)    ^[[1;00m14212 Dev: 22; Already Running list: 15,16,18,19,30,33,34,52,95,47,49,51,21,^[[1;00m
== FRESH START ==
1       01/07/13 11:23:24       Spawn_Device.sh 22 (spawning-device)    ^[[1;00mdevice: 22 ip: 127.0.0.1 cmd_line: SimplePhone^[[1;00m
0       01/07/13 11:23:24       22 (spawning-device)    ^[[1;00mEntering 22^[[1;00m
========== NEW LOG SECTION ==========
1       01/07/13 11:23:24       22 (spawning-device)    ^[[1;00mStarting... 1^[[1;00m
1       01/07/13 11:23:24       22 (spawning-device)    ^[[1;00mFound ./SimplePhone^[[1;00m
05      01/07/13 11:23:25.550           ^[[33;1mServer IP: dcerouter^[[0m <0xb77ac710>
05      01/07/13 11:24:04.373           ^[[33;1mvoid ClientSocket::Disconnect() on this socket: 0x85f23c0 (m_Socket: 6)^[[0m <0xb77ac710>
Return code: 0
2       01/07/13 11:24:04       22 (spawning-device)    ^[[1;33mShutting down... count=1/50 dev=22^[[1;00m
Mon Jan  7 11:24:04 CET 2013 Shutdown
== ATTEMPT FRESH START ==
1       01/07/13 11:24:23       Spawn_Device.sh 22 (spawning-device)    ^[[1;00m18820 Dev: 22; Already Running list: 15,16,18,19,30,33,34,52,95,47,49,51,21,122,^[[1;00m
== FRESH START ==
1       01/07/13 11:24:23       Spawn_Device.sh 22 (spawning-device)    ^[[1;00mdevice: 22 ip: 127.0.0.1 cmd_line: SimplePhone^[[1;00m
0       01/07/13 11:24:23       22 (spawning-device)    ^[[1;00mEntering 22^[[1;00m
========== NEW LOG SECTION ==========
1       01/07/13 11:24:23       22 (spawning-device)    ^[[1;00mStarting... 1^[[1;00m
1       01/07/13 11:24:23       22 (spawning-device)    ^[[1;00mFound ./SimplePhone^[[1;00m
05      01/07/13 11:24:23.879           ^[[33;1mServer IP: dcerouter^[[0m <0xb7752710>
== ATTEMPT FRESH START ==
1       01/07/13 11:24:37       Spawn_Device.sh 22 (spawning-device)    ^[[1;00m20515 Dev: 22; Already Running list: 15,16,18,19,30,33,34,52,95,47,49,51,21,122,22,120,23,121,26,25,39,27,^[[1;00m
1       01/07/13 11:24:37       Spawn_Device.sh 22 (spawning-device)    ^[[1;00m20515 Device 22 was marked as 'running'. Not starting^[[1;00m
1       01/07/13 11:24:37       Spawn_Device.sh 22 (spawning-device)    ^[[1;00m20515 Dev: 22; Exiting because not starting^[[1;00m
05      01/07/13 11:48:08.789           ^[[33;1mGot a reload command from 0 ^[[0m <0x5333b70>
05      01/07/13 11:48:11.133           ^[[33;1mvoid ClientSocket::Disconnect() on this socket: 0x868e3c0 (m_Socket: 6)^[[0m <0xb7752710>
Return code: 0
2       01/07/13 11:49:07       22 (spawning-device)    ^[[1;33mShutting down... count=1/50 dev=22^[[1;00m
Mon Jan  7 11:49:07 CET 2013 Shutdown
== ATTEMPT FRESH START ==
1       01/07/13 11:49:17       Spawn_Device.sh 22 (spawning-device)    ^[[1;00m28185 Dev: 22; Already Running list: 15,16,18,19,30,33,34,52,95,47,49,51,21,122,27,40,^[[1;00m
== FRESH START ==
1       01/07/13 11:49:17       Spawn_Device.sh 22 (spawning-device)    ^[[1;00mdevice: 22 ip: 127.0.0.1 cmd_line: SimplePhone^[[1;00m
0       01/07/13 11:49:17       22 (spawning-device)    ^[[1;00mEntering 22^[[1;00m
========== NEW LOG SECTION ==========
1       01/07/13 11:49:17       22 (spawning-device)    ^[[1;00mStarting... 1^[[1;00m
1       01/07/13 11:49:17       22 (spawning-device)    ^[[1;00mFound ./SimplePhone^[[1;00m
05      01/07/13 11:49:17.343           ^[[33;1mServer IP: dcerouter^[[0m <0xb7728710>
== ATTEMPT FRESH START ==
1       01/07/13 15:01:36       Spawn_Device.sh 22 (spawning-device)    ^[[1;00m4039 Dev: 22; Already Running list: 15,16,18,19,30,33,34,40,52,95,47,49,51,21,^[[1;00m
== FRESH START ==
1       01/07/13 15:01:36       Spawn_Device.sh 22 (spawning-device)    ^[[1;00mdevice: 22 ip: 127.0.0.1 cmd_line: SimplePhone^[[1;00m
0       01/07/13 15:01:36       22 (spawning-device)    ^[[1;00mEntering 22^[[1;00m
========== NEW LOG SECTION ==========
1       01/07/13 15:01:36       22 (spawning-device)    ^[[1;00mStarting... 1^[[1;00m
1       01/07/13 15:01:36       22 (spawning-device)    ^[[1;00mFound ./SimplePhone^[[1;00m
05      01/07/13 15:01:36.924           ^[[33;1mServer IP: dcerouter^[[0m <0xb77aa710>
05      01/07/13 15:03:17.569           ^[[33;1mvoid ClientSocket::Disconnect() on this socket: 0x80de3c0 (m_Socket: 6)^[[0m <0xb77aa710>
Return code: 0
2       01/07/13 15:03:17       22 (spawning-device)    ^[[1;33mShutting down... count=1/50 dev=22^[[1;00m
Mon Jan  7 15:03:17 CET 2013 Shutdown
== ATTEMPT FRESH START ==
1       01/07/13 15:03:36       Spawn_Device.sh 22 (spawning-device)    ^[[1;00m12948 Dev: 22; Already Running list: 15,16,18,19,30,33,34,40,52,95,47,49,51,21,122,^[[1;00m
== FRESH START ==
1       01/07/13 15:03:36       Spawn_Device.sh 22 (spawning-device)    ^[[1;00mdevice: 22 ip: 127.0.0.1 cmd_line: SimplePhone^[[1;00m
0       01/07/13 15:03:36       22 (spawning-device)    ^[[1;00mEntering 22^[[1;00m
========== NEW LOG SECTION ==========
1       01/07/13 15:03:36       22 (spawning-device)    ^[[1;00mStarting... 1^[[1;00m
1       01/07/13 15:03:36       22 (spawning-device)    ^[[1;00mFound ./SimplePhone^[[1;00m
05      01/07/13 15:03:36.333           ^[[33;1mServer IP: dcerouter^[[0m <0xb76f8710>
== ATTEMPT FRESH START ==
1       01/07/13 15:03:49       Spawn_Device.sh 22 (spawning-device)    ^[[1;00m14638 Dev: 22; Already Running list: 15,16,18,19,30,33,34,40,52,95,47,49,51,21,122,22,23,26,121,25,120,27,39,^[[1;00m
1       01/07/13 15:03:49       Spawn_Device.sh 22 (spawning-device)    ^[[1;00m14638 Device 22 was marked as 'running'. Not starting^[[1;00m
1       01/07/13 15:03:49       Spawn_Device.sh 22 (spawning-device)    ^[[1;00m14638 Dev: 22; Exiting because not starting^[[1;00m
05      01/07/13 17:16:53.091           ^[[33;1mGot a reload command from 0 ^[[0m <0x3303b70>
05      01/07/13 17:16:55.407           ^[[33;1mvoid ClientSocket::Disconnect() on this socket: 0x89d63c0 (m_Socket: 6)^[[0m <0xb76f8710>
Return code: 2
2       01/07/13 17:16:55       22 (spawning-device)    ^[[1;33mDevice requests restart... count=1/50 dev=22^[[1;00m
Mon Jan  7 17:16:55 CET 2013 Restart
========== NEW LOG SECTION ==========
1       01/07/13 17:17:03       22 (spawning-device)    ^[[1;00mStarting... 1^[[1;00m
1       01/07/13 17:17:03       22 (spawning-device)    ^[[1;00mFound ./SimplePhone^[[1;00m
05      01/07/13 17:17:04.469           ^[[33;1mConnect() failed, Error Code 111 (Connection refused))^[[0m <0xb76f4710>
05      01/07/13 17:17:05.469           ^[[33;1mConnect() failed, Error Code 111 (Connection refused))^[[0m <0xb76f4710>
05      01/07/13 17:17:06.470           ^[[33;1mConnect() failed, Error Code 111 (Connection refused))^[[0m <0xb76f4710>
05      01/07/13 17:17:07.471           ^[[33;1mConnect() failed, Error Code 111 (Connection refused))^[[0m <0xb76f4710>
05      01/07/13 17:17:08.472           ^[[33;1mConnect() failed, Error Code 111 (Connection refused))^[[0m <0xb76f4710>
05      01/07/13 17:17:09.473           ^[[33;1mConnect() failed, Error Code 111 (Connection refused))^[[0m <0xb76f4710>
05      01/07/13 17:17:10.475           ^[[33;1mConnect() failed, Error Code 111 (Connection refused))^[[0m <0xb76f4710>
05      01/07/13 17:17:11.476           ^[[33;1mConnect() failed, Error Code 111 (Connection refused))^[[0m <0xb76f4710>
05      01/07/13 17:17:12.476           ^[[33;1mConnect() failed, Error Code 111 (Connection refused))^[[0m <0xb76f4710>
05      01/07/13 17:17:13.477           ^[[33;1mConnect() failed, Error Code 111 (Connection refused))^[[0m <0xb76f4710>
05      01/07/13 17:17:14.478           ^[[33;1mConnect() failed, Error Code 111 (Connection refused))^[[0m <0xb76f4710>
05      01/07/13 17:17:15.480           ^[[33;1mConnect() failed, Error Code 111 (Connection refused))^[[0m <0xb76f4710>
                                                                                                                                       
« Last Edit: January 07, 2013, 08:25:27 pm by hanafi »