Author Topic: MD setup Nvidia driver installation failing. [SOLVED]  (Read 1513 times)

theteju

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 126
    • View Profile
MD setup Nvidia driver installation failing. [SOLVED]
« on: December 04, 2012, 03:47:47 pm »
Hello guys,

I set up my system(hybrid core) with great help from L3mce. Upon setting up the MD I could not hit the AV wizard. the MD was on reboot loop with message on the boot load about failing nvidia driver installation.

L3mce helped me to comment out a line in moon42's etc/init.d/nvidia...(dont remember) and upon reboot I hit the AV wizard but had a very hard time to chose my resolutions. the AVwizard showed two option for the audio card but none worked. Basically I dont have sound coming out of the MD.
I have geoforce GT430 graphic card but I had to chose lower resolution as the driver is not installed.
I have Asus Xonar D2 PCI sound card on the system.
I believe the motherboard has an on board sound chip as well.
OH , not to mention, the GT430 should be able to decode sound too...!

dpkg --configure -a  does not give any output on the MD.

What should be my next step? Do I have to manually install the driver?

Please let me know. Thanks.
« Last Edit: December 10, 2012, 04:05:03 pm by theteju »

davegravy

  • Addicted
  • *
  • Posts: 509
    • View Profile
Re: MD setup Nvidia driver installation failing.
« Reply #1 on: December 04, 2012, 08:31:28 pm »
*Watching this as I also have the GT430 and haven't been able to get HDMI sound working.

l3mce

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1081
    • View Profile
Re: MD setup Nvidia driver installation failing.
« Reply #2 on: December 04, 2012, 09:53:15 pm »
Hi... Firstly, I am terrible with card numbers. I only know them by pciid.

Then I could see what was supposed to happen, and why, and how to change it.

Keep in mind that there is a new parameter now in /etc/pluto.conf (if needed) AlternateSC. Set it to = 0 or 1 or 2 and see if you can get audio that way. They make these changes on the fly so what I do, at avwiz, is to back up to where I select an audio card, change the value in /etc/pluto.conf then go the audio part again, if I cant check it, press escape back to step5 and change the value again and choose the card again.

I never quit... I just ping out.

davegravy

  • Addicted
  • *
  • Posts: 509
    • View Profile
Re: MD setup Nvidia driver installation failing.
« Reply #3 on: December 04, 2012, 10:21:58 pm »
My bad, mine's actually a GT440, but likely similar to the 430.

Code: [Select]
01:00.0 VGA compatible controller [0300]: NVIDIA Corporation GF108 [GeForce GT 440] [10de:0de0] (rev a1)
Will try the AlternateSC thing and report back.

theteju

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 126
    • View Profile
Re: MD setup Nvidia driver installation failing.
« Reply #4 on: December 05, 2012, 03:33:53 am »
thanks for the reply guys,

Let's take care of nvidia driver issue first. because,, right now, in my living room the onscreen orbiter looks crapy due to poor resolution.

:P

theteju

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 126
    • View Profile
Re: MD setup Nvidia driver installation failing.
« Reply #5 on: December 05, 2012, 04:14:49 am »

davegravy

  • Addicted
  • *
  • Posts: 509
    • View Profile
Re: MD setup Nvidia driver installation failing.
« Reply #6 on: December 08, 2012, 05:47:02 pm »
Note, L3mce somehow managed to get HDMI sound working for me, but he hasn't yet been able to nail down the process well enough to work it into the installer. (...yet?)

theteju

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 126
    • View Profile
Re: MD setup Nvidia driver installation failing.
« Reply #7 on: December 08, 2012, 10:02:33 pm »
L3mce,

Will you please post for me and for others to solve the problem, Specially before you forget. lol.

Take care. Thanks.

l3mce

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1081
    • View Profile
Re: MD setup Nvidia driver installation failing.
« Reply #8 on: December 08, 2012, 10:30:38 pm »
I upgraded his kernel to Natty.

sudo -i

Then dump the rest of this.
CurKernel="-generic"
if uname -r | grep "pae"; then CurKernel="-generic-pae"; fi
NewKernel="linux-image${CurKernel}-lts-backport-natty"
NewHeaders="linux-headers${CurKernel}-lts-backport-natty"
apt-get -yf install "$NewKernel"
apt-get -yf install "$NewHeaders"
apt-get update
apt-get -yf dist-upgrade
reboot

If your MD will not boot again, sudo chmod +r /tftpboot/XX/*    where XX is your moon number.
I never quit... I just ping out.

theteju

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 126
    • View Profile
Re: MD setup Nvidia driver installation failing.
« Reply #9 on: December 09, 2012, 05:52:36 pm »
I upgraded his kernel to Natty.


sudo -i

Then dump the rest of this.
CurKernel="-generic"
if uname -r | grep "pae"; then CurKernel="-generic-pae"; fi
NewKernel="linux-image${CurKernel}-lts-backport-natty"
NewHeaders="linux-headers${CurKernel}-lts-backport-natty"
apt-get -yf install "$NewKernel"
apt-get -yf install "$NewHeaders"
apt-get update
apt-get -yf dist-upgrade
reboot
If your MD will not boot again, sudo chmod +r /tftpboot/XX/*    where XX is your moon number.


Sorry for stupid question, are these steps to be done on MD or on Core itself?

davegravy

  • Addicted
  • *
  • Posts: 509
    • View Profile
Re: MD setup Nvidia driver installation failing.
« Reply #10 on: December 09, 2012, 06:42:28 pm »
There was also a requirement to change line 225 (i think) in SetupAudioVideo.sh from

device = 7

to

device = 9.




davegravy

  • Addicted
  • *
  • Posts: 509
    • View Profile
Re: MD setup Nvidia driver installation failing.
« Reply #11 on: December 09, 2012, 06:47:57 pm »
Although, in l3mce's lastest ssh session on my fresh install, there was still something borked after doing everything described above, so it's still a work in progress as I understand it.

l3mce

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1081
    • View Profile
Re: MD setup Nvidia driver installation failing.
« Reply #12 on: December 09, 2012, 08:05:19 pm »
There was also a requirement to change line 225 (i think) in SetupAudioVideo.sh from

device = 7

to

device = 9.


Correct. I forgot about that. Almost everything on planet nVidia uses 7... this one uses 9.

So what I did, as a hack, was to change SetupAudioVideo.sh line 225 and changed
CardDevice="7"
to
CardDevice="9"
I never quit... I just ping out.

theteju

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 126
    • View Profile
Re: MD setup Nvidia driver installation failing.
« Reply #13 on: December 10, 2012, 04:04:34 pm »
Hello guys,

I am tagging this thread as solved because my original issue has been resolved. I rebuilt the MD image and this time driver got installed without any problem.

For the sound issue , we will discuss in different thread. As of now, as a video card, GT 430 worked out of the box.