Author Topic: Dianemo S - MythTV Not keeping Settings on MM  (Read 1435 times)

fibres

  • Guru
  • ****
  • Posts: 306
    • View Profile
    • LinuxMCE 08.10 RC Mirror.
Dianemo S - MythTV Not keeping Settings on MM
« on: July 09, 2012, 02:51:26 am »
Hi Guys

I am experiencing an annoying issue.

I have Dianemo S Setup with Mythtv running fine on the core.

For some reason on my MM which is a ION based MD mythtv does not select VDPAU by default as Playback method.

I had to manually go into the settings on the Mythtv on the MM and select VDPAU

Now for some reason this does not survive a reboot. So I can watch TV fine until I reboot and then it goes back to the default playback method which does not work on HD channels on my MM.

If I rebooot with a HD channel selected once MM comes back up when I select watch Live TV it causes myth frontend to crash as it cannot decode without VDPAU.

Can anoyone give any ideas of how to make this setting survive reboot?

Regards

fibres

  • Guru
  • ****
  • Posts: 306
    • View Profile
    • LinuxMCE 08.10 RC Mirror.
Re: Dianemo S - MythTV Not keeping Settings on MM
« Reply #1 on: July 15, 2012, 10:02:59 pm »
Hi guys

Ok with further testing this seems to only be an issue when I reboot the whole system.

If I reboot an MM it keeps the setting and everything is fine.

However if I reboot the core, and therefore all MM's then the settings are lost on each MM.

This is a real pain in the arse and is causing me lots of grief.

Regards

fibres

  • Guru
  • ****
  • Posts: 306
    • View Profile
    • LinuxMCE 08.10 RC Mirror.
Re: Dianemo S - MythTV Not keeping Settings on MM
« Reply #2 on: July 15, 2012, 11:14:40 pm »
What is further strange is it only appears to be the Video settings it is losing. The audio is still outputting DTS through the optical fine.

Regards

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4508
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: Dianemo S - MythTV Not keeping Settings on MM
« Reply #3 on: July 16, 2012, 01:23:09 pm »
What is further strange is it only appears to be the Video settings it is losing. The audio is still outputting DTS through the optical fine.

Regards

Hi,

Have you made sure that you have run the updater script recently? If not please run it and get the latest updates installed on your system. Follow the update instructions on the wiki here; http://wiki.linuxmce.org/index.php/Dianemo_S#Updating_Dianemo

Don't forget to read the section beneath on the need to update your MM's too.

All the best.

Andrew
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd

My Blog; http://ellipticalcurve.com

Get RaspSqueeze-CEC or Raspbmc-CEC Wifi enabled for Dianemo/LinuxMCE: http://wp.me/P4KgIc-5P

For Smart Home consulting advice;
@herron on Twitter, inquiries@ellipticalcurve.com via email or PM me here.

Get a Dianemo License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.msg100221#msg100221
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

http://www.dianemo.co.uk

fibres

  • Guru
  • ****
  • Posts: 306
    • View Profile
    • LinuxMCE 08.10 RC Mirror.
Re: Dianemo S - MythTV Not keeping Settings on MM
« Reply #4 on: July 16, 2012, 01:40:53 pm »
Hi Andrew

I did an update over weekend.

It did not resolve this issue.

Regards

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4508
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: Dianemo S - MythTV Not keeping Settings on MM
« Reply #5 on: July 16, 2012, 01:48:58 pm »
Hi Andrew

I did an update over weekend.

It did not resolve this issue.

Regards

Ok let me have someone look at that ASAP for you. Make sure remote assistance is turned on.

Thanks.

Andrew
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd

My Blog; http://ellipticalcurve.com

Get RaspSqueeze-CEC or Raspbmc-CEC Wifi enabled for Dianemo/LinuxMCE: http://wp.me/P4KgIc-5P

For Smart Home consulting advice;
@herron on Twitter, inquiries@ellipticalcurve.com via email or PM me here.

Get a Dianemo License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.msg100221#msg100221
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

http://www.dianemo.co.uk

fibres

  • Guru
  • ****
  • Posts: 306
    • View Profile
    • LinuxMCE 08.10 RC Mirror.
Re: Dianemo S - MythTV Not keeping Settings on MM
« Reply #6 on: July 16, 2012, 03:05:24 pm »
Hi Andrew.

Yeah I assume remote assistance is on as you have connected before and I have not turned it off as far as im aware!

Thanks for your help.

Regards

fibres

  • Guru
  • ****
  • Posts: 306
    • View Profile
    • LinuxMCE 08.10 RC Mirror.
Re: Dianemo S - MythTV Not keeping Settings on MM
« Reply #7 on: July 20, 2012, 06:34:43 pm »
Hi Andrew

Did any of your guys manage to have a look into this?

I ran an update on my system again today and still having the same problem.

Regards

fibres

  • Guru
  • ****
  • Posts: 306
    • View Profile
    • LinuxMCE 08.10 RC Mirror.
Re: Dianemo S - MythTV Not keeping Settings on MM
« Reply #8 on: July 27, 2012, 09:46:05 am »
Ok.

Now I have done some investigation on this and found out the following.

The setting for this is held in the database.

It is in mythconverg database in the settings table.

This table has a structure consisting of 3 columns called 'value' 'data' 'hostname'
There are on my system about 1800 rows in this table which from looking seems to hold 99% of all settings for myth.
The value which is effected by this issue is 'DefaultVideoPlaybackProfile' Now when I search on this I get a value for each of the my media directors with a hostname of 'moon*'
Now when I set the options in mythtv on each media director to use 'VDPAU Slim' this is reflected in the 'data' field for that media directors in the database.
From this I can assume that the frontend is commiting the changes correctly to the database. This is further evidenced by the fact that I can open and close livetv and also reboot the individual media director and it keeps the settings.

Now when I reboot the NerveCentre and check back to the database, even without booting up a single MM it has changed these values in the database back to CPU+

Now what is interesting here is that I have some entries in the database for media directors I have deleted and therefore have an orphaned entry in the mythtv database, now these entries remain untouched and will stay on the setting they were on before reboot.

I can only asume that there must be some script running on NC boot that is amending the settings for this back to default

Any ideas what script might be doing this? There are a lot of scripts!

Regards

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4508
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: Dianemo S - MythTV Not keeping Settings on MM
« Reply #9 on: July 27, 2012, 05:09:07 pm »
Thanks again for the 'detective' work. We'll look into the issue in the next few days and will post something here asap.

All the best


Andrew
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd

My Blog; http://ellipticalcurve.com

Get RaspSqueeze-CEC or Raspbmc-CEC Wifi enabled for Dianemo/LinuxMCE: http://wp.me/P4KgIc-5P

For Smart Home consulting advice;
@herron on Twitter, inquiries@ellipticalcurve.com via email or PM me here.

Get a Dianemo License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.msg100221#msg100221
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

http://www.dianemo.co.uk

uplink

  • Administrator
  • Guru
  • *****
  • Posts: 192
  • Linux and LinuxMCE witchdoctor
    • View Profile
Re: Dianemo S - MythTV Not keeping Settings on MM
« Reply #10 on: July 27, 2012, 08:04:52 pm »
Oh... I know what this is. There's a clever script that tries to autoconfigure your vdpau if you have it. It is /usr/pluto/bin/MythTV_Setup.sh It runs on the core but configures the MMs as well in one go. The key is at line 85 in that script. That worked fine when I wrote it, so I wonder what changed, so I can fix it. [2 minutes later] I found out what changed. Fix is on the way. Give me 5 minutes :)

uplink

  • Administrator
  • Guru
  • *****
  • Posts: 192
  • Linux and LinuxMCE witchdoctor
    • View Profile
Re: Dianemo S - MythTV Not keeping Settings on MM
« Reply #11 on: July 27, 2012, 08:23:05 pm »
OK, maybe a bit more than 5 minutes. I've uploaded the fix now. Please update your system.

fibres

  • Guru
  • ****
  • Posts: 306
    • View Profile
    • LinuxMCE 08.10 RC Mirror.
Re: Dianemo S - MythTV Not keeping Settings on MM
« Reply #12 on: July 28, 2012, 07:52:29 pm »
Hi uplink

That has fixed the issue! I did an update earlier and then rebooted and it set it up correctly!

Regards