Author Topic: [SOLVED] Slow Internet/ssh Connection on 1004 MD  (Read 827 times)

avajon

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 120
    • View Profile
[SOLVED] Slow Internet/ssh Connection on 1004 MD
« on: November 17, 2011, 08:53:04 pm »
Hi,

i'm testing the new 1004 and it looks quite good. But i have some problems where i don't know what to do...

1.) Booting is very slow. I think about 5-10 min until Orbiter is ready.
2.) When i want to ssh from the core to the md it takes about 3 min to have the prompt. After that it works with normal speed.
3.) Internet connection is also very slow. When i try to ping google it takes very long.

Any tips where i can find logs or something else?

thanks in advance
avajon
« Last Edit: November 17, 2011, 11:57:37 pm by avajon »

JoakimL

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 149
    • View Profile
Re: Slow Internet/ssh Connection on 1004 MD
« Reply #1 on: November 17, 2011, 09:06:24 pm »
Check you ethernet card on the inner network and on the MD. Check if there's any known issues with them on 10.04.

/Joakim

avajon

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 120
    • View Profile
Re: Slow Internet/ssh Connection on 1004 MD
« Reply #2 on: November 17, 2011, 09:29:58 pm »
okay, i think it is a dns problem. When i try to download a large file from the internet with wget it takes very long to resolve the domain. After that the download is very fast. Anyone knows where i can modify the dns servers?

thanks

avajon

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 120
    • View Profile
Re: Slow Internet/ssh Connection on 1004 MD
« Reply #3 on: November 17, 2011, 11:57:12 pm »
i have rebuild the MD and now it works... don't know why...